Harmincöt év után találkoztak újra az egykori jugyusok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

osztalytalakozo01_vaOsztálytalálkozót tartottak a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán harmincöt évvel ezelőtt magyar-orosz szakon végzett egykori hallgatók. Többségük a tanári pályán maradt.

Negyvenhárman végeztek 1978-ban a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar-orosz szakán, ballagási díszünnepségüket május 13-án tartották az akkori Vörös Csillag Filmszínházban – olvasható a meghívón. Többször tartottak már osztálytalálkozót, de volt, akivel harmincöt év elteltével először találkoztak. Életre szóló barátságok is köttettek a mai Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán végzett hölgyek között, de volt, akit a világháló és közösségi oldalak segítségével sem sikerült felkutatniuk, elhívniuk a találkozóra. Budapestről, Érdről, Nagykanizsáról, Békéscsabáról és Kaposvárról is érkeztek Szegedre, közel harminc egykori főiskolás gyűlt össze, s osztotta meg élményeit a többiekkel.

Többségük a tanári pályán maradt – derült ki, igaz a rendszerváltás után az orosz szakot másra cserélték, a legtöbben német vagy angol nyelvet tanítanak azóta a magyar mellett. Annyira jó hangulatban telt az összejövetel, hogy megegyeztek abban, nem várnak újabb öt évet, hanem három év múlva újból találkoznak.

no images were found

Előző sztori

Hamarosan startol a stArt Plein Air

Következő sztori

Januárra átalakul a MÁV