Egyetem

Harmincöt év után találkoztak újra az egykori jugyusok + FOTÓK

Harmincöt év után találkoztak újra az egykori jugyusok + FOTÓK

2013. július 3., szerda
Harmincöt év után találkoztak újra az egykori jugyusok + FOTÓK
osztalytalakozo01_va

Osztálytalálkozót tartottak a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán harmincöt évvel ezelőtt magyar-orosz szakon végzett egykori hallgatók. Többségük a tanári pályán maradt.

Negyvenhárman végeztek 1978-ban a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar-orosz szakán, ballagási díszünnepségüket május 13-án tartották az akkori Vörös Csillag Filmszínházban – olvasható a meghívón. Többször tartottak már osztálytalálkozót, de volt, akivel harmincöt év elteltével először találkoztak. Életre szóló barátságok is köttettek a mai Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán végzett hölgyek között, de volt, akit a világháló és közösségi oldalak segítségével sem sikerült felkutatniuk, elhívniuk a találkozóra. Budapestről, Érdről, Nagykanizsáról, Békéscsabáról és Kaposvárról is érkeztek Szegedre, közel harminc egykori főiskolás gyűlt össze, s osztotta meg élményeit a többiekkel. Többségük a tanári pályán maradt – derült ki, igaz a rendszerváltás után az orosz szakot másra cserélték, a legtöbben német vagy angol nyelvet tanítanak azóta a magyar mellett. Annyira jó hangulatban telt az összejövetel, hogy megegyeztek abban, nem várnak újabb öt évet, hanem három év múlva újból találkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.