Közélet

Fidesz: a szocialisták a sorok közt támadják a rezsicsökkentést

Fidesz: a szocialisták a sorok közt támadják a rezsicsökkentést

2013. július 21., vasárnap
Fidesz: a szocialisták a sorok közt támadják a rezsicsökkentést

A Fidesz szerint a baloldal hatalmi alkudozásának veszélyes eredménye, hogy a szocialisták - ahogy az Együtt-PM választási szövetséget vezető Bajnai Gordon is - a "sorok között támadják" a rezsicsökkentést és a devizahiteleseket segítő intézkedéseket.

A kormánypárt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében

Szanyi Tibornak

, az MSZP elnökségi tagjának vasárnapi sajtótájékoztatójára reagált. A Fidesz azt írja, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt a magyar lakosság totálisan ki volt szolgáltatva a bankoknak és a külföldi energiaszolgáltatóknak. Úgy fogalmaznak: emiatt "emelkedett egekbe az energia ára és hajszolták családok százezreit a devizahitelekbe". A baloldal kirohanásai ellenére a Fidesz kitart a magyar családok megélhetését segítő intézkedések, így a rezsicsökkentés és a szocialisták miatt bajba jutott devizahitelesek megsegítése mellett is - zárul a közlemény. Szanyi Tibor sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány mézesmadzagot lenget a lakosság előtt és hangulatjavító intézkedéseken töri a fejét, miközben a költségek jelentősen emelkednek, a devizahitelesek problémájára pedig nem született valódi megoldás. A képviselő arról beszélt, hogy a kormány bejelenti a "hangulatjavító intézkedéseket", amelyekből folyamatosan "visszatáncol", majd semmi nem lesz belőlük. Az MSZP visszautasítja, hogy zavaros ígéretekkel, pénzosztással kecsegtet

Orbán Viktor

, miközben az élelmiszerek ára 15-20 százalékkal emelkedett, a kisebb költségek pedig duplájára, triplájára nőttek - közölte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.