Közélet

A gyermekek több mint fele ingyen jut a tankönyvekhez

A gyermekek több mint fele ingyen jut a tankönyvekhez

2013. július 13., szombat
A gyermekek több mint fele ingyen jut a tankönyvekhez

Ma Magyarországon a gyermekek több mint fele ingyen kapja meg a tankönyveket - reagált a Fidesz közleményben az MSZP szombati sajtótájékoztatójára.

A nagyobbik kormánypárt rámutatott: nem kell a tankönyvekért fizetni sem az elsősöknek, sem a nagycsaládosoknak, sem pedig a rászorulóknak. Kiemelték: a "Gyurcsány-Bajnai-kormányok családellenes politikájával szemben" ma a gyermeket nevelők a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően érdemi segítséget kapnak a mindennapi megélhetéshez, miközben "ha a baloldalon múlna, eltörölnék mind a rezsicsökkentést, mind a családi adókedvezményt".

Bangóné Borbély Ildikó

, az MSZP elnökségi tagja szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány folyamatosan "vegzálja" a családokat család- és gyermekellenes intézkedéseivel. Példaként hozta fel, hogy a családok júniusban kaptak levelet arról, hogy a megszokottnál jóval korábban, július 31-éig kell a szülőknek csekken befizetniük az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) számlájára a tankönyvcsomagok árát. Hozzátette: bár a köznevelési államtitkárság arra szólította fel a Kellót, hogy július 31-éről augusztus 15-ére módosítsa a csekkek befizetési határidejét, de erről a családok semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak. A szocialista politikus beszélt arról is: a Kello nem kötött szerződést az idén a cafeteria-szolgáltatókkal, így a jövő évi tankönyvek vásárlásakor valószínűleg nem tudják a szülők felhasználni a munkáltatójuktól kapott tankönyvvásárlási utalványokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.