Varázsló, farkas és kecskegidák a júliusban induló várjátékokon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20130618_pince_szinhaz_sajtotajekoztato_011A Pinceszínház színjátszó nyári táborral és a XI. Szegedi Várjátékokkal várja a nézőket a nyári idényben.

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Pinceszínház a szegedi várjátékokat, ám az idei év egy újdonságot is tartogat. Jövő hétfőtől egészen július végéig heti turnusokban Színházi Tábort rendeznek az általános- és középiskolás diákok számára. A program különlegessége, hogy a táborba jelentkező 100-120 gyermek június 27-én közösen viszi színpadra a Janik László által rendezett Oz, a nagy varázsló című mesemusicalt. A főszereplő Dorkát Tari Stefánia, a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulója, a szárnyas majmok királyát pedig Balogh Antal, a Szatymazi Általános Iskola kisdiákja játssza majd. A darab egyben ősbemutató is, hiszen a rendező egyfajta 21. századi töltetet adott mind a szereplőknek, mind pedig a szövegkönyvnek.

Az Oz mellett látható lesz még a Dzsungel könyve, a Farkas és a hét kecskegida a Center színház bemutatásában, valamint a Mézga Géza és a Nagy ho-ho-ho horgász című zenés mesejáték a SZÖSZ Szabad Ötletek színháza előadásában. A délelőtti színház után lufi- és buborékshow, a délutáni programokat követően pedig kung fu bemutatóóra várja a kicsiket a június 30-ig tartó Gyermeknapok keretében.


A júliusi programokat a VÁRSzínházi Esték nyitja, Egressy Zoltán: 4×100 című darabjának feldolgozásával, melyet három alkalommal követ majd a Nyár esti operett kavalkád Oszvald Marika főszereplésével. Az ezt követő hat estén át pedig Somerset Maugham, Nádas Gábor és Szenes Iván: Imádok férjhez menni című zenés komédiáját láthatják a nézők. A kisebb gyermekeknek a Vasárnapi matiné tartogathat érdekességeket, ahol Sobri Jóska interaktív népmeséit hallgathatják minden hétvégén 10 órától.

A keddi sajtótájékoztatót követően ízelítőt is láthattunk az Ozból: a gyáva oroszlánt alakító Rácz László, a bádogembert jásztó Kancsár József, Varga Bálint madárijesztő és a Dorka bőrébe bújó Tari Stefánia adtak elő egy-egy zenés próbajelenetet.

Gaál Bernadett

Előző sztori

Sikeres projektet zárt a magyar-szerb jégkorong együttműködés

Default thumbnail
Következő sztori

Több száz bajai önkéntesnek jutott a szegedi péksüteményekből

Legutóbbi hasonló cikkek