Közélet

Tűzhalál után újjáéledt a szőregi Böbi és Peti + FOTÓK

Tűzhalál után újjáéledt a szőregi Böbi és Peti + FOTÓK

2013. június 19., szerda
Tűzhalál után újjáéledt a szőregi Böbi és Peti + FOTÓK
ujbaba03

A szőregi rózsaünnep két hírnökét, a körforgalom mellé felépített szalmabábokat felgyújtották, de egy este alatt, nagy összefogásban újjáépítették a helyiek.

A szegedi településrész legnagyobb ünnepét, a rózsafesztivált egy háromméteres szalmabábpár hirdette

a szőregi körforgalom mellett

, de ifjú vandálok június 17-én,

hétfő hajnalban felgyújtották őket

, a rendőrség hatékony munkával elkapta a két tizenévest. A szőregiek gyorsan túlléptek a tragédián, és nagy összefogással kedd este hét óra körül társadalmi munkában elkezdték építeni a szalmabábokat. „Hajnali két órára végeztünk, szinte mindenki segített, ingyen elhozta egy szállítmányozó cég a bálákat, az asszonyok megállás nélkül varrták a ruhákat, még gyerekek is segítettek a felállításban, köszönet mindenkinek ezért az áldozatos munkáért” – mondta el portálunknak

Rózsavölgyi József

szőregi képviselő. Reggel hét óra körül

Széllné Tünde

végezte az utolsó simításokat a ruhán, elmondta, hogy

Csabainé Hédi

vezetésével varrták ismét a ruhát, és férje

Csabai Róbert

vezette a munkát, ahogy az első párnál is. „Nem hitték el, hogy meg tudjuk csinálni, hiszen az első bábokat három napig készítettük, de most olyan sokan vettek részt a munkában, hogy sikerült megcsinálnunk mintegy hét óra alatt” – emelte ki Széllné.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.