Tűzhalál után újjáéledt a szőregi Böbi és Peti + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ujbaba03A szőregi rózsaünnep két hírnökét, a körforgalom mellé felépített szalmabábokat felgyújtották, de egy este alatt, nagy összefogásban újjáépítették a helyiek.

A szegedi településrész legnagyobb ünnepét, a rózsafesztivált egy háromméteres szalmabábpár hirdette a szőregi körforgalom mellett, de ifjú vandálok június 17-én, hétfő hajnalban felgyújtották őket, a rendőrség hatékony munkával elkapta a két tizenévest.

A szőregiek gyorsan túlléptek a tragédián, és nagy összefogással kedd este hét óra körül társadalmi munkában elkezdték építeni a szalmabábokat. „Hajnali két órára végeztünk, szinte mindenki segített, ingyen elhozta egy szállítmányozó cég a bálákat, az asszonyok megállás nélkül varrták a ruhákat, még gyerekek is segítettek a felállításban, köszönet mindenkinek ezért az áldozatos munkáért” – mondta el portálunknak Rózsavölgyi József szőregi képviselő. Reggel hét óra körül Széllné Tünde végezte az utolsó simításokat a ruhán, elmondta, hogy Csabainé Hédi vezetésével varrták ismét a ruhát, és férje Csabai Róbert vezette a munkát, ahogy az első párnál is. „Nem hitték el, hogy meg tudjuk csinálni, hiszen az első bábokat három napig készítettük, de most olyan sokan vettek részt a munkában, hogy sikerült megcsinálnunk mintegy hét óra alatt” – emelte ki Széllné.

no images were found

Előző sztori

Várhatóan szeptemberben lesz a Fidesz-kongresszus

Következő sztori

ÉFOSZ: az E-útdíj miatt drágulhat az élelmiszer