/

Tanyasi termékek napja a Mars téri piacon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mars_ter_tanyasi_termekek03_gsFebruárban indult a kezdeményezés, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Szegedi Vásár és Piac Kft.-vel közös segítse a tanyasi termékek piacra jutását. A projekt véget ért, a piac azonban támogatja, hogy a jövőben is folytatódjon.

Ennek eredményeként tanyasi termékek kóstolásával és vásárlási lehetőségével egybekötött rendezvényt tartottak a piacon, ahol Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei elnöke köszöntötte a szép számban megjelent árusokat és vásárlókat. Kiemelte, mindenképpen sikeresnek mondható a piaccal közösen szervezett akciójuk, amit újrapályázással folytatni szeretnének, hogy ismét helyzetbe tudják hozni a termelőket, és megismertessék a vásárlókkal az újfajta, hazai ízeket.

A kamara is szeretné, ha bővülne ezen termékek piaca, ezért felvett egy élelmiszeripari referenst, aki szaktanácsokkal segíti az őstermelőket abban, hogy az általuk előállított áru könnyebben megtalálják az utat a vásárlókhoz.

A folytatással kapcsolatban a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője, Erdei Péter hangsúlyozta, hála a vásárlók fokozott érdeklődésének és a jó időnek, ma már egyre többen keresik a falusi termékeket és a hagyományos ízeket. Igaz, a projekt kifutott, de a piac a jövőben is folyamatosan tudja támogatni a jól bevált kezdeményezést. Reményét fejezte ki, hogy egyre több árus fog kilátogatni a piacra, megmutatni, milyenek voltak a régi ízek, és milyenek lehetnek az újak.

A vásárlók is megbizonyosodhatnak róla, igenis megéri a piacon vásárolni, mert sokkal finomabbak, változatosabbak az itt kapható termékek. A termelők, de a vásárlók részéről is felmerült az igény, hogy ne csak hétfőn és pénteken, hanem csütörtökön is lehessen tanyasi termékeket árusítani a standokon. A vezetőség természetesen támogatta a kezdeményezést, és még több érdeklődőt vár a piacra.

A tanyasi termékek napján többfajta füstölt és szárazáru, különféle ízesítésű tehén- és kecskesajtok, méz, zöldségek mosolyogtak a vásárlókra, a kistermelőktől származó, kiváló minőségű finomságokat pedig helyben meg is lehetett kóstolni, és elbeszélgetni egy-egy ízletes termék elkészítési módjáról. A jó hangulatról a bordányi Borostyán Dalkör tagjai gondoskodtak.

no images were found

Előző sztori

Dankó Pistáról, Deszka Színházról, könyvhétről a Telinen

Következő sztori

Embercsempészcsoport tagjai ellen emeltek vádat Szegeden