Közélet

Szabálytalan hegesztésből gyúltak a virtuális lángok

Szabálytalan hegesztésből gyúltak a virtuális lángok

2013. június 4., kedd
Szabálytalan hegesztésből gyúltak a virtuális lángok
tuzolto

Hármas, kiemelt fokozatú riasztással érkeztek meg a szentesi és hódmezővásárhelyi tűzoltó egységek kedden késő este a MÁV Szentesi Gépészeti Főnökségének területére, ahol egy vasúti kocsi kapott lángra. A lángok azonban a valóságban nem csaptak fel: parancsnoki ellenőrző gyakorlatra került sor.

A feltételezés szerint szentesi MÁV Gépészeti Főnökség "USGYI" javítóműhely területén a délutáni műszakban végzett vasúti járműjavító munka során a vasúti kocsi alvázát hegesztették. A szabálytalanul végzett tűzveszélyes tevékenység során meggyulladt a vasúti kocsi szigetelése, mely gyorsan átterjedt egy vasúti személyszállító vagonra és annak környezetére is. A tüzet a forgatókönyv szerint a dolgozók megpróbálták megfékezni, azonban a lángok tovább terjedtek, és ekkor érkezett a jelzés a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére. A szentesi és hódmezővásárhelyi tűzoltók körültekintően jártak el a gyakorlat során, az üzemrészben lévő acetilén és oxigén gáztartályokat is tartalmazó hegesztő apparátot időben kihozták a beavatkozás helyszínéről. A végrehajtott gyakorlatot

Kálmán Rajmund

őrnagy, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka megfeleltre értékelte. Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.