Közélet

Rekord mennyiségű papírhulladékot gyűjtöttek a Csongrád megyei gyerekek + FOTÓK

Rekord mennyiségű papírhulladékot gyűjtöttek a Csongrád megyei gyerekek + FOTÓK

2013. június 20., csütörtök
Rekord mennyiségű papírhulladékot gyűjtöttek a Csongrád megyei gyerekek + FOTÓK
7_gs

Több száz tonna papírhulladékot gyűjtöttek össze a Csongrád megyei óvodások és iskolások a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. tavaszi akcióján. Az évente kétszer megtartott papírgyűjtés célja a fiatalok környezettudatos szemléletének megerősítése.

Újságpapírt, telefonkönyvet, dobozokat és mindenféle, első ránézésre szemétnek tűnő papírhulladékot gyűjtöttek össze Csongrád megyei óvodások és iskolások a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. tavaszi gyűjtőakcióján. A több mint másfél évtizedes hagyománnyal bíró, iskolák és óvodák között meghirdetett verseny célja, hogy a legkisebbeket is megtanítsák a szelektív hulladék különválogatásának fontosságára, valamint a környezettudatos szemléletmódra.

22 kamionnyi hulladék gyűlt össze

"A szelektív hulladékgyűjtés hazánkban - és az egész keleti régióban - sajnos még mindig nagy lemaradásban van Dániához, vagy Hollandiához képest, ezért társaságunk kiemelt figyelmet fordít a népszerűsítésére" - mondta

Makrai László

ügyvezető a csütörtök délután tartott díjátadón, kiemelve: a környezettudatosságra nevelt gyerekek akár a szülők előtt is jó példával járhatnak. Az akció sikerét jól mutatja, hogy évről-évre több papír gyűlik össze, idén is rekord mennyiséget mértek le: a Környezetgazdálkodás gyűjtőakciójába 32 iskola és 33 óvoda összesen 424 tonna hulladékot szedett össze, ezt 22 kamionnal lehetne elszállítani. PET-palackból is 5 tonnát hoztak be, ami igen tekintélyes mennyiség, ha figyelembe vesszük a palackok alig néhány grammos súlyát.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szervezésében meghirdetett versenyben a legtöbb hulladékot a Jerney János Általános Iskola gyűjtötte, második a szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor tagiskolája, harmadik pedig a Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola lett. Az óvodások közül az első díjat a Negyvennyolcas utcai Óvoda érdemelte ki, második helyezett a Petőfi Sándor Sugárúti Bölcsőde, harmadik pedig a Dorozsmai Bölcsöde lett. A Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. szervezésében tartott papírgyűjtő akción a legszorgosabbnak a vásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tanulói bizonyultak, a második helyezést a Fekete István Általános Iskola, a harmadikat pedig a Karolina Katolikus Általános Iskola tanulói érték el. Az óvodások közül első helyezést a Kiszombori Mikrotérség Karátson Emília Napköziotthonos Óvoda érte el, másodikok Baross László utcai, harmadikok pedig a Béketelepi óvodások lettek. A környezetgazdálkodás pénzjutalommal, a településtisztasági kft. pedig utalvánnyal jutalmazta a legügyesebb iskolákat és óvodákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.