Közélet

Ötszáz órás tanfolyam a befogadó szülőknek

Ötszáz órás tanfolyam a befogadó szülőknek

2013. június 22., szombat
Ötszáz órás tanfolyam a befogadó szülőknek

Szeptembertől azoknak, akik befogadó szülőnek jelentkeznek, ötszáz órás tanfolyamon kell részt venniük - írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap.

A lap szerint az eddigi tananyag jogi, pedagógiai, pszichológiai ismeretekkel bővül, s a szülőket alaposabban felkészítik a speciális nevelést igénylő gyermekekkel való foglalkozásra is.

Fülöpné Erdő Mária

, a főiskola rektora a lapnak elmondta, jelentős változás, hogy a képzés már ötszáz órás lesz, míg eddig a nem hivatásos nevelőszülőknek hatvan, a hivatásosoknak pedig háromszáz óra volt. A tanfolyam OKJ-s szakképesítést ad majd. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nemrég 5,3 milliárd forintnyi uniós pénzt nyert el, amelynek egy részét a nevelőszülők képzésére fordítják, együttműködve az Apor Vilmos Katolikus Főiskolával. A Magyar Hírlap emlékeztetett: a gyermekvédelem megújításának része a nevelőszülői hálózat bővítése. A cél a tizenkét év alatti állami gondozottak családokhoz juttatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.