/

Öltözőszekrényekkel gazdagodott a Gregor-iskola + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

4_gsÚjabb német adomány érkezett Szegedre, ezúttal a Gregor József Általános Iskola diákjai gazdagodtak, méghozzá zárható öltözőszekrényekkel.

Tavaly óvoda- és iskolabútorokat, áprilisban kórházi ágyakat adományozott Gyimesi László, most pedig iskola öltözőszekrényeket. A Fidesz-KDNP-s tanácsnok portálunknak elmondta, a nyolcvan darab szekrény használt, de jó állapotban vannak, s egy németországi iskolából, Güterslohból valók. Megtudtuk, a német partnerkapcsolat a gyakorlatban úgy működik, hogy jelzik a szegedi politikusnak, hogy épp milyen adománnyal rendelkeznek, Gyimesi pedig körbekérdez, hogy kinek van rá szükséges.

A felújítás előtt álló, jelenleg ötvenéves Gregor-iskolában örömmel fogadták az adományt. Pocsai Blanka portálunknak elmondta, tizenöt éve kaptak utoljára szintén használt, de jó állapotú öltözőszekrényeket, szülői kapcsolatrendszeren keresztül. Akkor felújították, lefestették a szekrényeket, de az idők során tönkrementek. „Rendkívül hasznosak ezek a szekrények, hiszen a diákok tanszereiket, kabátjukat és egyéb felszerelésüket tárolhatják a zárható szekrényekben. A felső tagozatos gyerekeknek fontos ez, hiszen ők vándorolnak a különböző szaktantermekbe” – részletezte. A körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő hozzátette, a jelenlegi szekrények már rég megértek a cserére, ám az iskolának nem állt rendelkezésére forrás újak vásárlására. A szekrényekért nem kellett fizetni, a németországi Güterslohból Magyarországra szállításukat kellett finanszírozni, ami 300 ezer forintba került.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: ingyenes belépés a Szeged 2011 osztályozójára

Következő sztori

A vétlen autó sofőrje halt meg a Sándorfalvi úton (FRISSÍTVE)