Közélet

Öltözőszekrényekkel gazdagodott a Gregor-iskola + FOTÓK

Öltözőszekrényekkel gazdagodott a Gregor-iskola + FOTÓK

2013. június 10., hétfő
Öltözőszekrényekkel gazdagodott a Gregor-iskola + FOTÓK
4_gs

Újabb német adomány érkezett Szegedre, ezúttal a Gregor József Általános Iskola diákjai gazdagodtak, méghozzá zárható öltözőszekrényekkel.

Tavaly óvoda- és iskolabútorokat,

áprilisban kórházi ágyakat

adományozott

Gyimesi László

, most pedig iskola öltözőszekrényeket. A Fidesz-KDNP-s tanácsnok portálunknak elmondta, a nyolcvan darab szekrény használt, de jó állapotban vannak, s egy németországi iskolából, Güterslohból valók. Megtudtuk, a német partnerkapcsolat a gyakorlatban úgy működik, hogy jelzik a szegedi politikusnak, hogy épp milyen adománnyal rendelkeznek, Gyimesi pedig körbekérdez, hogy kinek van rá szükséges. A felújítás előtt álló, jelenleg ötvenéves Gregor-iskolában örömmel fogadták az adományt.

Pocsai Blanka

portálunknak elmondta, tizenöt éve kaptak utoljára szintén használt, de jó állapotú öltözőszekrényeket, szülői kapcsolatrendszeren keresztül. Akkor felújították, lefestették a szekrényeket, de az idők során tönkrementek. „Rendkívül hasznosak ezek a szekrények, hiszen a diákok tanszereiket, kabátjukat és egyéb felszerelésüket tárolhatják a zárható szekrényekben. A felső tagozatos gyerekeknek fontos ez, hiszen ők vándorolnak a különböző szaktantermekbe” – részletezte. A körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő hozzátette, a jelenlegi szekrények már rég megértek a cserére, ám az iskolának nem állt rendelkezésére forrás újak vásárlására. A szekrényekért nem kellett fizetni, a németországi Güterslohból Magyarországra szállításukat kellett finanszírozni, ami 300 ezer forintba került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.