Labdarúgás: algyői örömfoci az ezüstért Mindszenten + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mindszent_algyo_mj 1902Szélsebes játékmenettel és az első húsz percben három góllal indította a Mindszent elleni mérkőzését az algyői csapat. Bár többször is egyenlő erőviszonyokat alakítottak ki a hazaiak, végül nagy gólaránnyal maradt alul a sárga mezes alakulat.


Labdarúgó megyei I. osztály 30. forduló:

Mindszent SE – Algyő SK 1-6 (1-3)
Mindszent, 100 néző, vezette: Baráth (Kürtösi, Borbényi)
Mindszent: Molnár (Árgyelán 70′) – Szobácsi, Kispál, Galambosi, Rideg, Antal (Juhász 70′), Szecskó, Tóth, Szabó (Brizik-Bodrogi 50′), Terbán, Bartucz. Vezetőedző: Bartucz Sándor.
Algyő: Szűcs (Révész 78′) – Sebők, Gábor, Koza, Daróczi, Gyimesi, Farkas (Orosházi 51′), Pataki (Koza 70′), Balogh, Hegedűs, Hadár (Kiss 73′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gól: Galambosi (40′), illetve Hadár (5′, 20′), Pataki (12′), Daróczi (47′, 54′), Hegedűs (60′)

Online közvetítésünk:

90′ Vége a mérkőzésnek: egy mozgalmas, gólokban gazdag játékkal tudott győzni az Algyő, de azért a Mindszent több játékosát is dicséret illeti. Mivel a Tápé 1-0-ra diadalmaskodott Vásárhelyen, így az Algyő SK együttese riválisától egy ponttal lemaradva a második helyen zárta a megye I-es pontvadászatot.

86′ Utolsó erejükkel feszülnek egymásnak a csapatok, a Mindszent nagyon küzd a végére még egy találatért, az algyői védelem azonban sokszor állja útját. Nagy a harc a középpályán.

78′ Hadár helyett Kiss Bence állt be. Több algyői lehetőség is volt, a csatársor kontrára állt át. Kiss és Hegedűs révén gyorsan át tudnak futni a mindszenti védelmen és futószalagon szállítják a helyzeteket, viszont könnyedén ki is hagyták a lehetőségeket. Révész Máté kap tíz percet a kapuban, Szűcsöt váltja fel.

70′ Miután eldőlt a mérkőzés, cserékkel frissít mind a két csapat: a Mindszentnél Antal jött le és Juhász váltotta, vendégeknél Pataki helyett Koza Zsolt lépett pályára. A hatodik gólnál megsérült Molnár helyett Árgyelán Attila lett a vészkapus.

64′ Élvezetes a mérkőzés irama, a sok gól ellenére a hazaiak játékmenete nem csökken, az Algyő viszont könnyedén játszik.

60′ GÓÓÓL! 6-1, szinte ötpercenként találatot jegyezhetünk fel! Ezúttal Hegedűs tört ki a leshatárról, most a jobb oldalról, a védője mellett elmenve a kifutó kapus mellett spiccel a kapuba rúgta a játékszert.

54′ GÓÓÓL! Eldőlni látszik: 1-5! Megint a bal oldalról indult Daróczi László, az előző gólszerző, a tizenhatoson belülre kis szögből lőtte rá. A gólhoz Molnár kapus is kellett, akinek a testéről felperdülve a rövid felsőben kötött ki a játékszer.

51′ Még 4-1-nél sem adta fel a Mindszent, maximális becsület a kieső hazaiakért, szívvel és nagy akarattal küzdenek a pályán. Az Algyő egy cserével frissít: Orosházi Dániel jött be, Farkas Szilvesztert cseréli le. Az első félidőhöz képest kiegyenlített lett a játék.

47′ GÓÓÓL! A második félidőt is lendületesen kezdte a vendég csapat, ami eredménnyel is párosult: a tizenhatos bal oldali részéről egy zseniális testcsel után ugrott ki Daróczi, aki a kiinduló kapus mellett a jobb sarokba zúdította a labdát. Pontos, erős lövéssel 1-4 az állás!

46′ Folytatódik a mérkőzés!

SZÜNET

45′ Vége az első félidőnek: az Algyő kezdeti dominanciája után a Mindszent is egyre több veszélyes támadást vezetett, vajon kitart a lendület a második félidőben is?

40′ GÓÓÓL! Szépítenek a hazaiak: a jobb oldali szárnytámadás végén Bartucz labdáját Galambosi veszi át, aki a kimozduló kapus mellett bokamozdulattal a kapu közepébe helyezi a játékszert. A gól után támadásba lendülnek a hazaiak, lassan visszatér a mérkőzésbe a Mindszent!

35′ A csupaszív, kiváló játékot játszó Tóth Csabát illeti dicséret a Mindszent részéről, ő kavart ki egy gólhelyzetet a kapu elől. Összességében az eddigi felállás maradt: Hegedűs és Hadár vezérletével algyői támadások ismétlik egymást a pályán.

27′ Továbbra is elsősorban algyői oldalról érkeznek a támadások, a Mindszent láthatóan beszorult. Hegedűs tört előre, majd a tizenhatos környékén megakasztották a védők. A szabadrúgás az oldalhálóba kötött ki.

20′ GÓÓÓL! 0-3! Hegedűs Tibor ment el a bal oldalon kicsit lesgyanús helyzetből, majd a klasszikus középcsatár helyére érkező Hadár fejére varázsolta a labdát, aki parádés mozdulattal a kapu jobb oldalába fejelt. Örömfocit játszik az Algyő!

14′ GÓÓÓL! A védők által röviden kifejelt labdát 22 méterről Pataki Sándor zúdította a jobb alsó sarokba. Pörgős kezdés, az Algyő diktálja az iramot!

5′ GÓÓÓL! Gyorsan jött az első találat! Egy kavarodás után Hadár Attila kapásból, 17 méterről, nagy erővel rúgta az esélyes vendégek vezető gólját. Vezet az Algyő!

1′Elindult a mérkőzés! Az algyőiek fehér fölsőben és fekete nadrágban, míg a hazaiak sárga dresszben, fehér nadrágban és fekete sportszárban lépnek pályára.

16.45 Köszöntjük olvasóinkat! Borongós délelőtt után ideális labdarúgó idő alakult ki a mérkőzésre, kellemes kora nyári időben kezdődhet a játék. A meccs margójára: bekövetkezett az, amit sokan nem hittünk el az elmúlt években, a Mindszent kiesett az első osztályból. Ennek ellenére a hazaiak fogadkoznak, hogy nem adják olcsón a bőrüket, izgalmas, hajtós mérkőzést ígértek szombat délutánra. A vendégek – bár tudják, hogy kicsi esélyük van – szintén a győzelemért küzdenek. A mérkőzés hamarosan kezdődik!

A mérkőzés 17 órakor startol Baráth László sporttárs sípszavára.

Előző sztori

Labdarúgás: kimaradt szegedi helyzetek, dabasi diadal

Következő sztori

Labdarúgás: nem állt ki az Üllő, Mórahalomé a 3 pont

Legutóbbi hasonló cikkek