Labdarúgás: gólkirályt csinált Czipperből a HFC védelem

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vasarhely_morahalom10_gsA NB III Alföld csoport utolsó fordulójában Vecsésen lejátszott találkozón már csak a hazaiak számára volt tétje a találkozónak. A vecsésiek a nyolcadik helyre hajtottak, amit az eredmények, számukra szerencsés alakulása következtében meg is szereztek és ez a helyi vezetők szerint elég lehet az NB III-ban való maradáshoz.

A találkozó előtt hatalmas önbizalommal készülődtek a hazaiak, míg vendég oldalon Marton Bence egy órával a kezdő sípszó előtt már a pályán mozgott, de ezt követően eldőlt, hogy vádlisérülése miatt nem tudja vállalni a játékot. Az első negyedóra a vecsésiek meddő mezőnyfölényével telt el, a vendéglátók támadgattak, de komolyabb helyzetig sem jutottak el. Az első lehetőség a 18. percben adódott, amikor Kollár elé pattant egy labda, aki egyedül húzhatott kapura, de a remek ütemben kifutó Vígh kapusról a mezőnybe vágódott a labda. Öt perc múlva egy hazai szöglet után Holló ballal alig lőtt fölé. A 24. percben a semmiből született meg a vecsésiek vezető gólja. Egy bal oldali szabadrúgást Czipper Zsolt a sorfal fölött a rövid alsó sarokra csavart és a későn érkező Vígh kapus mellett a hálóba kötött ki a labda, 1-0. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a vásárhelyiek Klimaj révén távoli lövésekkel próbálkoztak, előbb a középpályás 20 méteres szabadrúgását védte Gendúr, majd a 44. percben 22 méterről hatalmas bombát eresztett el, amit a hazai hálóőr is csak nézett, de a felső kapufa kisegítette.

Szünet után egy perccel Szakál adta el a labdát a hazai térfélen, amelyből Czipper kapott ziccer labdát, de nagyképűen át akarta emelni Vígh kapuson, aki könnyedén lehúzta a játékszert. Két perc múlva egy vásárhelyi szöglet után Antal került ígéretes helyzetbe, de mellé lőtt. A 65. percben – a korábban Czipper könyöklése után felszakadt állal játszó – Antal hibázott, Lázok rávezette a labdát Vígh kapusra, majd önzetlenül középre gurított, ahol Czippernek már csak az üres kapuba kellett továbbítania, 2-0. A 70. percben Ferencz Dániel leterítette a gólhelyzetben kiugró Varga Leventét és azonnal piros lapot kapott. Dezső Ferenc edző megpróbálta támadóbbá átformálni emberelőnyben lévő csapatát, de vérbeli támadók nélkül ez nem igazán látszott meg a játék képén. A 72. percben újabb ígéretes lehetőséget hagyott ki a HFC, az előre húzódó Tóth József került gólhelyzetbe, de lövés helyett passzolni próbált és a védők felszabadítottak. Csendben folydogált a mérkőzés, a vendégek nem tudták érvényesíteni emberelőnyüket, míg a hazaiak az előnyük megtartása érdekében az időhúzástól sem riadtak vissza. Az utolsó percben a vásárhelyi védők újabb hibáját kihasználva Czipper Zsolt megszerezte saját maga és csapata harmadik találatát és 16 góllal megnyerte az Alföld csoport gólkirályi címét is. Ekkor a vásárhelyi védők előre ívelés helyett hátul adogattak, Tóth József cselezni próbált Czipperrel szemben, a rutinos támadó azonban erőszakosan elvette tőle a labdát, majd kapura húzva a jobb felső sarokba lőtt, 3-0.

A lefújás után a vecsési klub vezetői nagyon bizakodóan nyilatkoztak a csapat jövőjéről. Szerintük ez a nyolcadik helyzesésük biztosan elég lesz az NB III-ban maradáshoz, hiszen egyrészt az NB I-es klubok várhatóan nem indítják el második csapataikat az NB III-ban, másrészt az indulásra jogosult csapatok közül jónéhány anyagi okok miatt nem vállalja majd a harmadik vonalban történő szereplést, illetve létesítmény feltételei miatt nem kapja meg az NB III-as induláshoz elengedhetetlen licencet. A pályán befejeződtek a bajnoki küzdelmek, következnek az osztályozó mérkőzések a hat NB III-as csoport 3-5. helyezettjei és a két legjobb 6. helyezettje között, akik a 20 megyei bajnokkal küzdenek majd. Az osztályzók után azonban a zöld asztalnál is lesz forduló, így a hírek szerint csak június végére alakulhat ki a háromra csökkentett NB III-as csoport mezőnye.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 26. forduló:

Vecsési FC – Hódmezővásárhelyi FC 3-0 (1-0)
Vecsés, 150 néző. Vezette: Takács T.
Vecsés: Gendúr – Ferencz, Kiss K., Madar M., fekecs – Aigbekaen, Kollár (Hungler 75. p.), Petruska, Lázok (Király M. 88. p.) – Holló (Piros G. 83. p.), Czipper. Edző: Kántor Attila.
HFC: Vígh S. – Szakál, Antal, Tóth J., Mucsi – Keller, Nagy A. – Varga M. (Varga L. 59. p.), Klimaj, Hanyecz B. – Szabó M. (Konc A. 64. p.). Edző: Dezső Ferenc.
Góllövő: Czipper Zsolt (24., 66., 90. perc)
Kiállítva: Ferencz D. (70. p.).

Dezső Ferenc: “Egy hosszú folyamat fejeződött be ezzel a találkozóval. Ma is, mint minden előző találkozónkon becsülettel küzdöttünk, de ezen a délutánon minden hiányosságunk is megmutatkozott. Remélem az új bajnoki év több sikert hoz számunkra.”

Előző sztori

Labdarúgás: nem volt győztese a gólzápornak Alsóvároson

Következő sztori

Együttműködnek a pénzügyőrök és a polgárőrök