Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: az év párharca a Szeged 2011-nek – első felvonás Kisvárdán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

putnok_szeged_2011_20_gsA Szeged 2011 Kisvárdán vívja az NB II-es jogért folytatott harc első csatáját. Több NB I-es múltú játékos is erősíti a határ menti település gárdáját, nem lesz könnyű dolguk Ulvickiéknak.

A Szeged osztályozós szereplése a Balmazújváros ellen dőlt el, majd a záró fordulóban az Orosháza ellen a pontszerzés sem sikerült. A Szeged 2011 végül a 7. helyen végzett 42 ponttal.

ONLINE!

A Várda SE – Szeged 2011 osztályozó párharc első mérkőzését a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 17 órától! Szurkoljon velünk a szegediek sikeréért!

Az NB III Tisza csoport küzdelmeit 9 pontos előnnyel, magabiztosan, 63 ponttal nyerte meg a Várda SE. A 19 győzelem mellé mindössze 6 döntetlent és egyetlen vereséget könyvelhet el Révész Attila vezetőedző csapata. A keretben több első osztályú rutinnal rendelkező játékos is futballozik. A csapat magja a Nyíregyháza Spartacusból és a Tuzsérból áll össze, közülük többükkel (Miskolczi, Hegedűs T., Oláh D., Farkas M.) a szegediek mestere is dolgozott.

„Ez valóban az év párharca lesz, ahogy azt már többen megjegyezték. Ellenfelünk nem véletlenül nyerte meg az NB III Tisza csoportját, jó csapatról van szó, ahol a rutinos játékosaiknak több első osztályú meccsük van, mint a mieinknek, de ettől függetlenül nekünk kell esélyesebbként fellépnünk. Megnéztük őket többször is, ismerjük a játékukat, van két gyors szélsőjük, akikre oda kell figyelni, és Miskolczi szabadrúgásai is nagyon veszélyesek. Elmondtam a fiúknak, hogy nem várok tőlük semmi különöset, nem kell a fülükön megállítani a labdát, egyszerűen csak ugyanazt a harcos, szervezett, motivált és bátor játékot szeretném viszontlátni, amit a Vasas, a Szolnok, a Nyíregyháza ellen. Ez elég lehet a győzelemhez” – mondta el portálunknak Gálhidi György, a csapat trénere.

A Szeged 2011 várható kezdőcsapata: Trepák – Tóth, Petrók, Kapic, Farkas M. – Kis, Ulvicki, Markovic, Farkas Z. – Jovánczai, Timm.

Így játszott a Szeged az NB II Keleti csoportjának utolsó fordulójában:

Orosháza FC – Szeged 2011 3-1 (1-0)
Orosháza. Vezette: Varga L. (Szalai, Török).
Szeged 2011: Trepák – Farkas M., Tóth, Kapic, Dedic (Gémes 58′) – Kéri, Kis, Markovics, Farkas Z. (Radnai 68′) – Timm, Geiger (Borbély 52′). Vezetőedző: Gálhidi György.
Szegedi gól: Tóth (90′).

Így játszott a Kisvárda az NB III Tisza csoportjának utolsó fordulójában:

Kotaj SE – Várda SE 0-1 (0-1)
Kotaj, vezette: Benkő (Csáki, Szilágyi).
Várda SE: Petranics – Lakatos T. (Soós 75’), Tóth, Lakatos I., Brankovics (Deme 63’), Mező, Oláh D. (Spekker 60′), Bagin, Hegedűs, Fodor, Iván. Vezetőedző: Révész Attila.
Gól: Hegedűs (79′)

Történelmi összecsapás – először a Kisvárda ellen!

Az NB II utolsó fordulója után különleges mérkőzésre kerül sor szombaton 17 órától Kisvárdán, ahol sorsdöntő osztályozó keretében a hazaiak az NB II Keleti csoportjának 7. helyezettjét, a szegedi kék-feketéket fogadhatják. A tét az egycsoportos NB II-be jutás! – írja a szegedi futball krónikása, Vitos György, a Szeged 2011 honlapján.

A Szeged legrégebbi jogelődje immár 114 esztendeje, 1899-ben alakult, és 1926-1999 között 51-szer, több néven az első osztályban is megfordult a Tisza-parti együttes. Sporttörténeti tény, hogy a Kisvárdának ez még egyszer sem sikerült, így értelemszerűen csak alacsonyabb osztályban találkozhattak volna… De nem találkoztak, mivel a Szegedtől nagyon messze lévő kistelepülés labdarúgócsapata a múltban többnyire a Szabolcs megyei bajnokságok különböző osztályaiban, illetve a dél-alföldi régióktól jelentős távolságban lévő NB III-as Tisza csoportban szerepelt. A kisvárdai piros-fehérek különösen a legutóbbi két NB III-as idényükben lubickoltak valósággal a sikerekben, sorra aratták szebbnél szebb győzelmeiket, és természetesen mindkétszer megszerezték a bajnoki címet.

Az idei elsőségükhöz semmi kétség nem fért, hiszen szezonbeli első, és egyben utolsó vereségüket május elején szenvedték el, akkor a DVSC fiókcsapatától, a Létavértestől kaptak ki (0-3). Emellett a lejátszott 26 meccsükből 19-et megnyertek, hatszor mérkőztek döntetlenre, így nem kevesebb mint 9 pontot vertek a második és harmadik helyezett Nyírbátor, illetve Tiszaújváros csapataira. A létai vereséget megelőzően 2011. október 8-án kapott ki NB III-as bajnokin a Várda, majd lejátszott 43-at veretlenül, ami nem kis teljesítmény. A legtöbb gólt, 77-et is ők szerezték a Tisza csoportban, sőt, a teljes harmadosztályú hatcsoportos mezőnyben csupán a Dunaújváros lőtt náluk többet, 86-ot. Az egykori nyíregyházi és tuzséri játékosokra épülő kisvárdaiak védelme is sziklaszilárd, hiszen a 26 meccsen kapott 15 gól is imponáló teljesítmény. Egyszóval a Várda SE fölényesen nyerte az újabb harmadosztályú bajnoki címet Révész Attila edző irányításával, aki korábban a Nyíregyházát is pallérozta az élvonalban.

Ennek ellenére a nagyobb tapasztalattal rendelkező Szeged a párharc esélyese, s jó lenne, ha ezt már idegenben is bizonyítaná a Gálhidi-legénység. Ellenkező esetben viszont egy héttel később, a június 15-i szegedi visszavágón a Vasutas-stadionban kell vért izzadniuk a kék-feketéknek, hogy meghosszabbítsák NB II-es státuszukat…

Tovább olvasom

Sport

Három győzelmet vár az alsóházban Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

A Tatabánya, a Debrecen és a KSI lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 23 éves, 208 cm magas James Dickey az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő UNC Greensborótól érkezik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Aktuál