Sport

Labdarúgás: a SZVSE elleni négyessel bronzos a Csanádpalota

Labdarúgás: a SZVSE elleni négyessel bronzos a Csanádpalota

2013. június 1., szombat
Labdarúgás: a SZVSE elleni négyessel bronzos a Csanádpalota
Csanadpalota_mj-002

A román vendégjátékosok ezúttal is hozták magukat, a dobogó harmadik fokára értek oda a palotaiak a bajnokság végén.

A SZVSE találkozóinak hosszú ideje már csak az ellenfél szemszögéből van tétje, hiszen a vasutasok bebetonozták magukat a 8. helyre már sok fordulóval ezelőtt, 43 pontjukkal a 8. helyen 8 egységgel megelőzve a már biztosan bennmaradó FK Szegedet, ugyanakkor 9-cel lemaradva a 7. Sándorfalvától. Ezúttal is tehát az ellenfél, a Csanádpalota számára bírt jelentőséggel a találkozó, amelyen a hazaiak bronzérme múlhatott, nagy versenyfutásban a szezonban ugyancsak 59 pontot összeszorgoskodó Ásotthalommal. Nos, az utolsó játéknapon mindkét együttes győzött, az Ásotthalom 2-0-ra Kiskundorozsmán, míg a Csanádpalota odahaza 4-0-ra a vasutasok ellen, így végül Halász Mátyásék örülhettek a bronznak!

Viorel-Liviu Gabor

révén már a 2. percben vezettek a hazaiak, jobbról érkező beadásánál teljesen elaludtak a szegedi védők, az érkező palotai futballista 7 méterről belsőzött a hálóba; 1-0. A 30. percben újabb jobb oldali akció okozott gondot, a jobbösszekötő helyén tört be a tizenhatoson belülre

Sebastian Cotuna

,

Pluhár Gábor

kapus centerezésre mozdult, a szemfüles román futballista ezt kihasználva az ötös sarkáról kilőtte a rövidet; 2-0. A félidő hátralévő részében a vendégek többet birtokolták a labdát, ám nagyobb helyzetig nem jutottak. A fordulást követően továbbra is meddő fölényben futballozott a SZVSE, ám a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Az 58. percben aztán a félpályánál veszítették el a lasztit,

Dan-Stefan Piue

iramodott meg a balösszekötő helyén, majd ballal 12 méterről vágta a hosszúba a bőrt; 3-0. A 74. minutumban az ismét bizonytalankodó vendégvédők között az erőszakos Piue lépett ki, s középről 10 méterről helyezett a hálóba; 4-0. A végén is ment előre a szegedi csapat, de ezen a napon lehet, bármeddig játszhattak volna, akkor sem érnek el gólt... Sikerével a Csanádpalota - mint írtuk - megszerezte a harmadik helyet a megye I.-ben, a SZVSE nyolcadikként zárt.

Labdarúgó megyei I. osztály 29. forduló:

Csanádpalota FC - Szegedi VSE 4-0 (2-0).

Csanádpalota, 100 néző, vezette: Lovas (Bartucz, Jaksa)

Csanádpalota:

Hajdu - Luculescu, Pavel, Vladan, Halász, Veréb (Erdélyi), Siclovan (Piue), Gabor (Trényi), Cotuna, Tombor, Corbu.

Megbízott edző:

Putárik György.

SZVSE:

Pluhár (Szabó G.) - Ágoston, Fülöp, Bálint, Nagypál, Mészáros, Szántó (Zsilák), Busa (Lévai), Hegyesi Zs., Szalma, Kiss.

Vezetőedző:

Berki István.

Gól:

Gabor (2'), Cotuna (30'), Piue (58', 74')

Berki István:

"Megérdemelt palotai győzelem született, de annak aránya nem volt reális. Csapatom ma abszolút alulmotiváltan futballozott."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.