Labdarúgás: a SZVSE elleni négyessel bronzos a Csanádpalota

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csanadpalota_mj-002 A román vendégjátékosok ezúttal is hozták magukat, a dobogó harmadik fokára értek oda a palotaiak a bajnokság végén.

A SZVSE találkozóinak hosszú ideje már csak az ellenfél szemszögéből van tétje, hiszen a vasutasok bebetonozták magukat a 8. helyre már sok fordulóval ezelőtt, 43 pontjukkal a 8. helyen 8 egységgel megelőzve a már biztosan bennmaradó FK Szegedet, ugyanakkor 9-cel lemaradva a 7. Sándorfalvától. Ezúttal is tehát az ellenfél, a Csanádpalota számára bírt jelentőséggel a találkozó, amelyen a hazaiak bronzérme múlhatott, nagy versenyfutásban a szezonban ugyancsak 59 pontot összeszorgoskodó Ásotthalommal.

Nos, az utolsó játéknapon mindkét együttes győzött, az Ásotthalom 2-0-ra Kiskundorozsmán, míg a Csanádpalota odahaza 4-0-ra a vasutasok ellen, így végül Halász Mátyásék örülhettek a bronznak!

Viorel-Liviu Gabor révén már a 2. percben vezettek a hazaiak, jobbról érkező beadásánál teljesen elaludtak a szegedi védők, az érkező palotai futballista 7 méterről belsőzött a hálóba; 1-0. A 30. percben újabb jobb oldali akció okozott gondot, a jobbösszekötő helyén tört be a tizenhatoson belülre Sebastian Cotuna, Pluhár Gábor kapus centerezésre mozdult, a szemfüles román futballista ezt kihasználva az ötös sarkáról kilőtte a rövidet; 2-0. A félidő hátralévő részében a vendégek többet birtokolták a labdát, ám nagyobb helyzetig nem jutottak.

A fordulást követően továbbra is meddő fölényben futballozott a SZVSE, ám a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Az 58. percben aztán a félpályánál veszítették el a lasztit, Dan-Stefan Piue iramodott meg a balösszekötő helyén, majd ballal 12 méterről vágta a hosszúba a bőrt; 3-0. A 74. minutumban az ismét bizonytalankodó vendégvédők között az erőszakos Piue lépett ki, s középről 10 méterről helyezett a hálóba; 4-0. A végén is ment előre a szegedi csapat, de ezen a napon lehet, bármeddig játszhattak volna, akkor sem érnek el gólt…

Sikerével a Csanádpalota – mint írtuk – megszerezte a harmadik helyet a megye I.-ben, a SZVSE nyolcadikként zárt.

Labdarúgó megyei I. osztály 29. forduló:

Csanádpalota FC – Szegedi VSE 4-0 (2-0).
Csanádpalota, 100 néző, vezette: Lovas (Bartucz, Jaksa)
Csanádpalota: Hajdu – Luculescu, Pavel, Vladan, Halász, Veréb (Erdélyi), Siclovan (Piue), Gabor (Trényi), Cotuna, Tombor, Corbu. Megbízott edző: Putárik György.
SZVSE: Pluhár (Szabó G.) – Ágoston, Fülöp, Bálint, Nagypál, Mészáros, Szántó (Zsilák), Busa (Lévai), Hegyesi Zs., Szalma, Kiss. Vezetőedző: Berki István.
Gól: Gabor (2′), Cotuna (30′), Piue (58′, 74′)

Berki István: “Megérdemelt palotai győzelem született, de annak aránya nem volt reális. Csapatom ma abszolút alulmotiváltan futballozott.”

Előző sztori

Labdarúgás: a Soroksár bajnokká avatásával búcsúzott a Makó az NB III-tól

Következő sztori

Labdarúgás: bordányi diadalával még reménykedhet az UTC