Sport

Kézilabda: Lasicával és Hegedüssel hosszabbított a Pick

Kézilabda: Lasicával és Hegedüssel hosszabbított a Pick

2013. június 12., szerda
Kézilabda: Lasicával és Hegedüssel hosszabbított a Pick
pick-szeged-logo_HUN

A montenegrói Marko Lasicával 1+1 éves, az ifjú beállóssal, Hegedüs Márkkal pedig 4 éves szerződést kötött a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

A klub honlapján közöltek szerint

a Pick vezetői

Juan Carlos Pastor

edzővel egyeztetve új megállapodást ajánlottak a télen leigazolt montenegrói válogatott jobbszélső

Marko Lasicának

, az eredeti 1+3 éves kontraktust 1+1 évesre módosítva. A játékos ezt elfogadta, így a következő idényben is a Pick Szeged gárdáját erősíti majd. A tavalyi nyári felkészülés végén Tatáról igazolt tehetséges utánpótlás-válogatott beállós

Hegedüs Márkkal

pedig 4 éves szerződést kötött a klub. Így e két játékosra is biztosan számít a

jövőre 13 csapatossá váló NB I-ben

- a juniorválogatott is indul - a szegedi spanyol tréner. A következő szezonra még a

korábbiaknál is jobban beerősítő

kétszeres magyar bajnok július 22-én kezdi a felkészülést spanyol mestere és segítője,

Marko Krivokapic

irányításával. Az edzőpáros jelenleg Spanyolországban tartózkodik, csak júliusban térnek majd vissza a Tisza partjára. A keret szintén pihenőn van a válogatottba meghívott négy játékos -

Mikler Roland, Tatai Péter, Vadkerti Attila

és

Zubai Szabolcs

- kivételével, akikre

szerda este Lettországban, szombaton pedig Szegeden, Szlovákia ellen vár bevetés

az Eb-selejtezőkön.

Mint arról a Pick weboldala tájékoztat

, a július 22-i felkészülés rajt után 24-én a már megszokott magaslati edzőtáborba vonul a gárda Szerbiába, ahonnan augusztus 3-án tér vissza, majd 7-én Németországban, Mannheimben a Löwen ellen játszanak edzőmeccset Ancsinék. Ezután, ha minden a terv szerint alakul, akkor a szegedi közönség is láthatja a kedvenceket, mivel Pastor mester szeretne az újszegedi sportcsarnokban is felkészülési találkozót vívni. Augusztus 20-24. között pedig az immár 45. alkalommal megrendezendő doboji nemzetközi tornán vesz részt a Tisza-parti alakulat. A tájékoztatás szerint, amennyiben megkapja a Bajnokok Ligája induláshoz szükséges szabadkártyát a csapat, akkor szeptember 7-én és 8-án már biztos, hogy pályára lép, és csak akkor kerül a BL-főtáblára, ha nyer. Hogy melyik az a négy klubcsapat Európában, amely megkapja ezt és várhatja a június 27-i bécsi sorsolást, arról várhatóan június 22-én születik döntés. A szabadkártyás tornagyőztes BL-indulóvá válik, a második helyezett az EHF-kupa harmadik fordulójába kapcsolódik be, az elődöntő két vesztese pedig a második körben csatázna tovább az európai sorozatban. A Pick jelen pozíciójából kiindulva csak nyerhet az ügyön, hiszen alapvetően a második körtől mérkőzne az EHF-kupában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.