/

Kétszer is belebotlott a házigazdába a besurranó

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szembe találta magát a sértettekkel az a 34 éves férfi, aki június 18-án két szegedi házba surrant be azért, hogy készpénzt tulajdonítson el.

Sétálgatás közben szemelte ki H. Henrik az egyik Veresács utcai házat. Látta, hogy nincs bezárva a bejárati ajtó, ezért úgy döntött, hogy bemegy és körülnéz, mit lehet elvinni. Nem járt sikerrel, ugyanis az ingatlan tulajdonosa otthon tartózkodott, és amint belépett a férfi a lakásba, a sértett kérdőre vonta, hogy mit keres. A megilletődött személy zavart választ adva sarkon fordult és elment a helyszínről – olvasható a police.hu-n.

Nem adta a fel tervét, és néhány méterrel arrébb egy magánház nyitott kapuján bejutva bement a lakásba, majd elemelte az asztalon lévő pénztárcát benne 100 ezer forinttal. Az elkövető a magánház kapujában összetalálkozott a tulajdonossal, aki a tolvaj után szaladt. H. Henrik egy idő után megállt, kivette zsebéből a pénzt és a sértett elé dobta, majd tovább futott. Nem jutott messzire, ugyanis az időközben értesített rendőrök azonnal a helyszínre siettek, elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A további vizsgálat során kiderült, hogy a gyanúsított korábban is próbálkozott hasonló jogellenes cselekménnyel.

A Szegedi Rendőrkapitányság H. Henrik ellen – őrizetbe vétele mellett – lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Előző sztori

Fákat törtek ki a randalírozó fiatalok Algyőn

Következő sztori

Párakapuk, ivókutak és útlocsolás a hőség ellen Szegeden is