Karate: bronzérmes a női csapat a régiók Eb-jén

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karate_regio_ebMontenegróban került megrendezésre az Európai Karateszövetség régióknak szervezett Európa-bajnoksága. A magyar karatés hölgyek – a budapesti Eb-n is bronzot szerző Bartha Nikola, Metzger Sandra, Juhász Nikolett és Lassingleitner Fruzsina összetételű különítmény – újból a dobogó harmadik fokára állhattak.

Pénteken utazott el a magyar csapat Herceg Noviba, hogy részt vehessen azon a kontinensviadalon, amire az uniós elveknek megfelelően nem országok, hanem régiók csapatai adhatják le nevezésüket, így egy nagyobb országból több csapat is indulhat. Összesen 45 régió indította csapatát, amely 119 női és 317 férfi versenyzőt jelentett.

A győztes csapaton ne változtass elvet követve a májusban Európa-bajnoki bronzérmes magyar lányok Sajó Zoltán edző irányításával haladtak előre körről körre. Munténiát 2-1 re verték mieink, majd Lombardia csapata ellen pontaránnyal jutottak tovább. A négy között a helyi Közép-Montenegró következett, amelyet 2-1-re vertek a magyarok, végül a döntőbe jutásért Madrid csapata állította meg őket. A vigaszágon a Lazio elleni 2-1 arányú győzelemmel sikerült ráduplázni budapesti sikerükre.

A Tisza Volán SC-hez februárban igazolt Lassingleitner Fruzsina csapatkapitányként az utolsó helyen került sorra, így az egyenes ágon végighaladva minden körben rajta múlott a továbbjutás, és hasonlóan cselekedett a bronzmérkőzésen is, újabb Eb-éremhez segítve ezzel csapatát.

Előző sztori

Villanybojler okozott tüzet Földeákon

Következő sztori

Helyreállítási megbízottat nevezett ki a kormány