Közélet

Július első napjaiban visszatér a 30 fokos meleg

Július első napjaiban visszatér a 30 fokos meleg

2013. június 30., vasárnap
Július első napjaiban visszatér a 30 fokos meleg

Július első napjaiban visszatér a 30 fokos meleg, emellett elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, de egyébként sok napsütésre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap közzétett középtávú előrejelzéséből.

Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint július elsején, hétfőn a sok napsütés mellett a keleti tájakon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, de csapadék ott sem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6 és 13 Celsius-fok között, néhol 15 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 26 fok között várható. Kedden túlnyomóan napos idő várható gomolyfelhőkkel. Napközben csapadék nem várható, de estefelé nyugat felől besodródhat egy-két záporgóc. A déli szél időnként megélénkül. A minimumhőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű, nappal 25-29 fokig melegszik a levegő. Szerdán túlnyomóan napos idő lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel. Késő délután, este északnyugaton egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 14, a nappali maximumhőmérséklet 26 és 30 fok között alakul. Csütörtökön elszórtan - legnagyobb eséllyel a Dunántúlon - számítani lehet záporra, zivatarra. Az északnyugati szél időnként megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul. Pénteken napos idő lesz, de helyenként lehetnek záporok, zivatarok. A leghidegebb órákban 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 25-30 fokig melegszik a levegő. Szombaton és vasárnap elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Szombaton és vasárnap a minimumhőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. Szombaton 25-30, vasárnap 24-29 fok közötti maximumok várhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.