Gazdaság

Fidesz: az ország fejlesztésére lehet koncentrálni

Fidesz: az ország fejlesztésére lehet koncentrálni

2013. június 23., vasárnap
Fidesz: az ország fejlesztésére lehet koncentrálni

A Fidesz szerint azzal, hogy az unió megszüntette Magyarország ellen a túlzottdeficit-eljárást, a továbbiakban az önkormányzatok, vállalkozások fejlesztésére lehet koncentrálni, ami munkahelyeket fog teremteni.

Hoppál Péter

, a nagyobbik kormánypárt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, egyetlen ország sem volt olyan hosszan túlzottdeficit-eljárás alatt, mint Magyarország, ennek oka a korábbi szocialista kormányok "veszélyes gazdaságpolitikája". Az a gazdaságpolitika ugyanis - mint mondta - az embereket, vállalkozásokat csak megszorításokkal sújtotta, és adósságot termelt. A kormányváltást követő gazdaságpolitikai váltás miatt az ország kikerült a recesszióból és emelkedő pályára állt - jelentette ki a szóvivő, hozzátéve: azok, akik korábban tönkretették az országot "most újra egyezkednek". A szóvivő fontosnak nevezte, hogy ezek a politikai erők ne kerüljenek vissza a hatalomba, mert "nyilvánvaló, hogy ugyanazt a gazdaságpolitikát folytatnák", és az emberek 2010-ben azt mondták, többet nem kérnek ebből a politikából. Az Európai Unió pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) pénteki, luxembourgi ülésén döntött úgy, hogy megszüntetik a Magyarország ellen a túlzott mértékű költségvetési hiány miatt 2004 óta folyó eljárást. Az Európai Bizottság május végén javasolta, hogy szüntessék meg a Lettország, Litvánia, Magyarország, Olaszország és Románia elleni túlzottdeficit-eljárást, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország és Szlovénia esetében pedig hosszabbítsák meg azt a határidőt, amelyen belül Brüsszel elvárja az államháztartási hiánynak a bruttó hazai termék (GDP) 3 százaléka alá csökkentését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.