Közélet

Családi napot tartottak a Marson + FOTÓK

Családi napot tartottak a Marson + FOTÓK

2013. június 9., vasárnap
Családi napot tartottak a Marson + FOTÓK
csaladi_nap_mars_ter57_gs

Vasárnap délelőtt játszótérré változott a Mars téri piac parkolója, különböző ügyességi versenyek várták a kicsiket és a nagyokat a családi napon. Rendeztek biciklisversenyt, rendőrségi bemutatót, fel lehetett ülni a rendőrmotorra, közelről is megcsodálni a rendőrautó belsejét, volt ujjlenyomatvétel, állatsimogató, ugrálóvár, arcfestés és a gyerekek legnagyobb örömére folyamatos ajándékosztás.

A Mars téri kereskedők közül nagyon sokan felajánlottak kisebb-nagyobb értékű ajándékokat, a családi nappal pedig arra szeretnék felhívni a vásárlók figyelmét, hogy nem pusztán a multiknál, hanem itt, a piacon is meg lehet vásárolni a finom, ellenőrzött minőségű, kiváló magyar termékeket, és már ezért is érdemes eljönni.

Erdei Péter

, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, a kereskedők, a kis-és középvállalkozások a rendezvény mellé álltak, és a tavalyi után kimondottan várták az idén második alkalommal megrendezésre kerülő, több száz főt megmozgató családi napot.

A tűző napon a gyerekek érdeklődve követték a Grimm-Busz Színház pörgős, fülbemászós dalbetétekkel spékelt produkcióját, az alaposan átírt Piroskát és a farkast, amelyben az ordas egyáltalán nem gonosz, hanem nagyon is kedves és jószívű. Hogyan kerekedik ki mégis a klasszikus történet? A megoldást a gonosz Besamell márki felbukkanása jelenti, aki fogságba ejti és megkötözi a farkast. Piroska ugyan kiszabadítja, de az agyafúrt Besamell csellel elvarázsolja, és megparancsolja az ordasnak, hogy zárja a pincébe Nagymamát, majd Piroskát is. A varázslatot csak egyféleképpen lehet megtörni, de azt a márki nem árulja el hogyan. A mese végén a hősök a gyerekek segítségével felismerték, hogy a szeretet képes minden gonoszság felett diadalmaskodni. Sokan várták Szeged kiscsillagjának, Tabatabai Nejad Flórának a fellépését, aki az egyik kereskedelmi tévé Az ének iskolája című tehetséggondozó műsorában szombaton bejutott a legjobb 6 közé. Flóra a suliban kitűnő tanuló. A 8 éves kislányról már a bölcsődében kiderült, hogy őstehetség, a dalokat hallás után tanulja meg. Kéttannyelvű iskolába jár, ahol a magyar mellett angolul is tanul. Nagyon szereti a plüssállatokat. Portálunknak elmondta, diáktársai nagyon örültek a tehetségkutató műsorban elért sikerének, mindannyian szurkoltak neki, hogy továbbjusson. Amióta szerepel a tévében, az élete is megváltozott, sokan felismerik az utcán, és autogramot kérnek tőle. Habár aranytorka van, nem kizárólag az éneklésben látja a jövőjét, noha, mint bevallotta, szeretné, ha egyszer híres énekesnő válna belőle. Szülei némiképp féltik lányukat a rivaldafénytől, ellenben úgy gondolják, a stabil, szerető családi háttér, és a siker árnyoldalára való felkészítés révén az énekespalántát nem érheti baj. Mint azt borítékolni lehetett, fellépésével Flóra ezúttal is osztatlan sikert aratott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.