Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Világok virága a Magyarok Világtalálkozóján + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMonumentális festménnyel készül a III. Magyarok Világtalálkozójára Hegedűs Tünde, akinek Világok virága című festményére hazánk képzőművészei is festenek egy-egy virágot, így hozva létre közös alkotást.

Az eddigi Magyarok Világtalálkozóin mindig készült egy-egy monumentális alkotás, amely emléket állított a rendezvényeknek. Hegedűs Tünde festőművész portálunknak elmondta, az első világtalálkozón a megmaradásunk emlékműve készült el, míg a másodikon fafaragó szobrászok egy kaput készítettek, ami az összefogásra emlékeztet. „Amikor a harmadik világtalálkozó programjait állítottuk össze, akkor merült fel ötletként, hogy most a festőművészek következnek. Felkerestük a művészeket, és mindenki ráteheti kézjegyét a Világok virága című monumentális alkotásra” – fogalmazott Hegedűs Tünde. Hozzátette, azonos motívumban gondolkodtak, ezért esett a választásuk a virágokra, hiszen egy tenyérnyi méretű vászonra is festhető. A hétszer két és fél méteres képet a hazánk művészbéke nagykövetének választott. Hegedűs Tünde festette, szabadon hagyva rajta kétszáz kör alakú helyet, oda festhetnek majd művésztársai. Az első ecsetvonásokat a Feketesas Művészeti Szalonban tette rá a régió nyolc művésze. A festőnő nagy örömére több mint százan jelezték, hogy hozzájárulnak fantáziájukkal és kezük munkájával az alkotáshoz.

Ábrahám Mária is festett a monumentális festményre, a művésznő tizennyolc évig az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában élt és alkotott. Csodálatos dolognak nevezte a kép ötletét, mert ez összefogja a művészeket, és megmutatja, hogy igenis van még összetartás ebben a világban. „Nagyon örülök, hogy én is festhetek egy virágot, és itt lehetek a többi művész között” – fogalmazott. A szegedi festőművész, Jéga Szabó László Tamás is hozzájárult a műhöz. „Minden felkéréshez szívesen csatlakozom. Egy egyszerű kék virágot festek, mint amiről a dal is szól” – árulta el portálunknak. Egy fiatal Szegeden élő művész, Szűcs Mariann pedig egy pipacsot festett a monumentális festményre.

A Világok virága című festményt a Magyarok Világtalálkozójára érkező hazai és külföldön élő művészek fogják befejezni a fővárosi SYMA Rendezvény és kongresszusi Központban. Hegedűs tündétől megtudtuk, a világfaluban fejezik be a festményt, de utána hazánkban és külföldön egyaránt több helyszínen megcsodálható lesz a Világok virága, ami a világtalálkozó jelmondatát, a határtalan összefogást jelképezi.

A Panoráma Világklub által megrendezett III. Magyarok Világtalálkozóján kulturális programokkal várják a vendégeket, illetve előadásokkal, pódium-műsorokkal és szakmai előadásokkal. A nagyszabású találkozó részletes programja ITT olvasható.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ősszel tárgyalhatja a parlament az új bortörvényt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Alapjaiban változik meg a szőlő-bor ágazat adminisztrációja.

Tovább olvasom

Közélet

Értelmezhetetlen járdasziget töri meg az út folytonosságát a ligetnél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Erre vajon mi szükség volt?

Tovább olvasom

Közélet

Jó ütemben halad az ország egyik legmodernebb arénájának építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A 2021 őszére tervezett átadás után az ország egyik legmodernebb multifunkcionális rendezvénycsarnokát vehetik birtokba a szegediek.

Tovább olvasom

Aktuál