Bulvár

Tárki: a gyesen, gyeden lévők felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni

Tárki: a gyesen, gyeden lévők felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni

2013. május 19., vasárnap
Tárki: a gyesen, gyeden lévők felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni

A gyesen, gyeden vagy egyéb gyermekgondozási szabadságon lévő nők felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni dolgozni - derül ki a Tárki legfrissebb kutatásából.

A Tárki Zrt. MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti: tavalyi kutatásukban arra keresték a választ, hogy a gyermekgondozási szabadságon lévő nőknek van-e hova visszamenniük dolgozni és milyen tényezők határozzák meg azt, hogy kiknek van inkább lehetőségük erre. Az eredmények szerint erre a legnagyobb esélye a magasan iskolázottaknak van. A legfeljebb 8 osztállyal rendelkező nők mindössze 12 százaléka, míg a diplomások 92 százaléka jelezte, hogy van munkahelye, ahova visszamehet dolgozni. A szakmunkás végzettséggel rendelkező nők 58 százaléka, az érettségizettek 42 százaléka számolhat azzal, hogy van hova visszatérnie dolgozni. A Tárki hangsúlyozza: a munkahely(vissza)szerzésben erőforrásként mozgósítható tudások és ismeretek, mint például a jogosítvány, az idegennyelv-ismeret vagy éppen a rendszeres számítógép-használat jellemzően hiányoznak azon gyesen, gyeden lévő nők tudáskészletéből, akiknek nincs hova visszamenniük dolgozni, ami tovább rontja a munkaerő-piacra való visszailleszkedésük esélyeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.