Közélet

LMP: van-e fideszes trafik Vásárhelyen?

LMP: van-e fideszes trafik Vásárhelyen?

2013. május 13., hétfő
LMP: van-e fideszes trafik Vásárhelyen?

A trafikpályázatok ügyében Hódmezővásárhely polgármesteréhez intézett nyílt levelet az LMP megyei szervezet, érdeklődve, hogy vannak-e fideszes kötődésű nyertesek.

A párt részéről

Szabó Dániel

fogalmazta meg

Almási Istvánhoz

kérdéseit, a nyílt levelet alább változtatás nélkül közzétesszük:

Nyílt levél Almási Istvánhoz, Hódmezővásárhely polgármesteréhez

Tisztelt Polgármester Úr! Az elmúlt hetek nagy érdeklődést kiváltó döntése volt a kiskereskedelmi dohánykoncessziók elosztása. Több jel utal arra, hogy nagyrészt a Fideszhez közeli vállalkozók, barátok, és családtagok kaptak lehetőséget a dohánytermékek árusítására. Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő egy interjúban azt állította, a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat. Fennáll a gyanú, hogy a szekszárdi nem egyedi eset. Kérdezzük ezért polgármester urat, hogy történt-e hasonló egyeztetés Hódmezővásárhelyen. Véleményezték-e a FIDESZ-KDNP frakció tagjai városunkban a pályázókat? A nyertesek között vannak-e fideszes kötődésűek? Ha igen, ez előnyt jelentett-e számukra? A nyertesek listáján szereplő Fekete Ferenc (aki két elárusítóhely üzemeltetésére is kapott jogot) neve csak véletlenül egyezik egy hódmezővásárhelyi fideszes önkormányzati képviselőével, aki egyben a Sport Ügyek tanácsnoka is? Egy másik nyertes, Lukácsné Julianna Irén neve szintén véletlenül egyezik a Hódmezővásárhely – Szikáncs Településrészi Önkormányzat képviselőjének nevével? Helyesnek tartja-e, hogy a kétharmados parlamenti többség kivételes sürgős eljárásban korlátozta a közérdekű adatok megismerése iránti igény mélységét és terjedelmét? Szeged, 2013. május 13. Az LMP Csongrád Megyei Területi Szervezetének nevében: Szabó Dániel szóvivő

Havasi Katalin

a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke az alábbi levélben reagált Szabó Dániel szóvivő levelére. "Tisztelt Szabó Dániel! Nyílt levelét olvasva a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete nevében szeretném leszögezni: semmilyen egyeztetés, megbeszélés, vagy együttműködés nem volt Almási István polgármester és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete között, vagy a Fidesz szervezetén belül a Hódmezővásárhelyen kiadott dohánykereskedelmi koncessziók pályázata kapcsán. Szeretném hinni, hogy alaptalan vádaskodása csupán a tények ismeretének hiányából, és nem szándékos rosszindulatú politikai zavarkeltésből fakad. Engedje meg, hogy tájékoztassam azokkal kapcsolatban, akiket megvádol. Fekete Ferenc, a 70-es évek végétől, közel 35 éve foglalkozik kereskedelemmel. A rendszerváltást követően lett a Béke-telepi ABC üzemeltetője, majd 1995-ben külterületen, a 300 főt számláló Erzsébeten nyitott élelmiszer boltot. Egész családjával közel 25 éve nap, mint nap ezekben a boltokban dolgozik, a két boltban összesen 12 embernek adnak munkát, és mindkettőben a kezdetektől árulnak dohánytermékeket is. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, de minden jóérzésű ember nevében is a leghatározottabban visszautasítom az aljas és nemtelen próbálkozását arra, hogy egy egész életében, egész családjával a kereskedelemben dolgozó embert, aki mindenben a törvényeknek megfelelően pályázott dohánytermékek kereskedelmére, csak azért hurcoljanak meg a sajtóban, mert az elmúlt években képviselőként aktívan segíti a közösség életét. Lukács Julianna Irén, a várostól 10 km-re fekvő, egykori tanyaközpontból létrejött, szikáncsi külterületi településrész részönkormányzatának, munkáját társadalmi megbízatásban végző, és félreértés ne essék: nem a Fidesz színeiben megválasztott, hanem Hódmezővásárhely közgyűlése által kinevezett tagja, aki nem mellesleg közel 10 éve vegyeskereskedést üzemeltet a mintegy 500 lelket számláló külterületi központban. Arról, hogy dohánykereskedelmi jogra pályázott és nyert, Öntől hallok először. Talán hallott már arról, hogy a legutóbbi választáson a lakosság több mint fele szavazatával és szimpátiájával a Fideszt támogatta. Akkor lett volna pártsemleges és igazságos a trafikok elosztása, ha Ön, aki vizsgálta pártszimpátiájukat, legalább a koncesszió nyertesek felét felsorolta volna nyílt levelében. Tekintettel arra, hogy a városban kiadott 24 dohánykereskedelmi koncesszióból sikerült 1 pályázó és annak két boltja esetében fideszes összefüggésre mutatnia, ráadásul egy 35 éve kereskedelemmel és azon belül dohánytermékek értékesítésével foglalkozó család kapcsán, ezúton visszautasítom az aljas szándékú politikai botránykeltésnek imponáló közleményét!" - írja Havasi Katalin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.