Labdarúgás: vezetett, ám mégis kikapott a Makó Dabason

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

makohfc_02_mjHiába vezetett remek játékkal a Makó Dabason, Keresztúri András csapata megfordította a találkozót, s bezsebelte a három pontot.

A már biztosan kieső Makó előtt csak egy él lebeghetett dabasi túrájuk kapcsán: mindent megtenni a győzelemért, s ezzel segíteni a még esélyes megyei csapatoknak a 6. hely elérésében. Igaz, e cél elérésére a hétvégi meccsek után már csak a Mórahalomnak lehet esélye, s még így sem bizonyos, hogy sikerül benne lenni a legjobb 6. helyezettek mezőnyében. Mindenesetre a Maros-mentiek már csak becsületből is igyekeztek jó eredményt elérni a találkozón, s ez úgy tűnt, sikerülhet is. Már a találkozó elejétől uralták a mérkőzést Kulacsik Tamásék, a hazaiak csak pontrúgásokig tudtak eljutni, míg a vendégek sorra alakították ki helyzetüket. A 28. percben egy lendületes makói akció végén egy oldalról érkező beadást Schreiber László kapásból bombázott a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a Csongrád megyeieknek (0-1). A folytatásban sem vett vissza a makó, ám betalálniuk nem sikerült.

Fordulás után alig változott a játék képe, majd a félidő közepén, némileg váratlanul, egyenlített a hazai gárda, amikor Takács Kornél visszadőlve derékmagasságból fejelt egy beívelt labdát Czirbus Gábor kapujába (1-1). Ezután semmi nem jött be a vendégeknek, míg új erőre kaptak a dabasiak, s 5 perc elteltével jobb oldalról, a szögletzászlótól Tóth Márton fűzte fel egymás után a makói védőket, majd kilőtte a kapu hosszú oldalát (2-1). A Makó látványos összeomlásának azonban még nem volt vége, előbb Kalász Zoltán kiállítása, majd Danyis Attila szabadrúgása forgatta meg a tőrt a Maros-parti reményekben, miután a laposan lőtt labda elől szétrebbent a sorfal, a játékszert meg már nem tudta lekapcsolni Czirbus kapus (3-1). A Pest megyeiek e győzelmükkel megerősítették 6. pozíciójukat a tabellán, az előrébb lépésre azonban minimális esélyük van.

Az utolsó előtti fordulóban, május 25-én, 16 órától újabb Pest megyei alakulattal mérkőzik Bány Tamás legénysége: az 5. helyen álló Tököl látogat hozzájuk.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 24. forduló:

FC Dabas – Makó FC 3-1 (0-1)
Dabas, 200 néző. Vezette: Csatári (Viczián, Czirok)
Dabas: Szabó M. – Tóth M., Markos, Szirtesi, Danyis, Dévai (Csendes 80′), Zana (Palchuber 74′), Körmöczy, Volenszki (Szentgyörgyi 46′), Bozsik, Takács. Vezetőedző: Keresztúri András.
Makó: Czirbus – Varga Cs., Bakos Á., Kalász, Horváth G., Kulacsik, Puskás, Horváth K. (Bakos T. 46′), Siket, Tóth T. (Kohajda 49′), Schreiber (Bány 75′). Játékos-edző: Bány Tamás.
Gól: Takács (68′), Tóth M. (73′), Danyis (79′), ill. Schreiber (28′).
Sárga lap: Zana (37′), Tóth M. (48′), Dévai (74′), Csendes (82′), ill. Horváth K. (43′), Puskás (74′).
Kiállítva: Kalász (78′).

Bány Tamás: “Szinte szétrobbanok a dühtől! 65 percnyi jó játékkal 1-0-ra vezettünk, aztán valami történt vaalmi a csapattal, és három olyan gólt kaptunk, amilyet U13-ban szokás. Végig a kezünkben tartottuk a meccset, többet birtokoltuk a labdát – egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy kaphattunk ki. Sajnos úgy tűnik, senkinek sem tudunk segíteni: se magunknak, se másnak…”

Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK

Következő sztori

Labdarúgás: dorozsmai diadallal maradt benn az FK 1899 Szeged