Labdarúgás: legyűrte a Pázsitot a Kinizsi + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20130512_utc2_kinizsi_012Küzdelmes mérkőzésen győzelmet aratott a Móravárosi Kinizsi SK csapata a Pázsit-UTC II. ellen a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 22. fordulóbeli rangadóján.

Borongós idő és enyhe szél fogadta a kilátogató nézőket az újszegedi Kertész utcában, ugyanakkor ez sem szeghette a legelszántabb drukkerek kedvét, hogy a helyszínen szurkolják ki csapatuk győzelmét a vasárnapi ebéd előtt. A két együttes tabellán elfoglalt helye alapján igazi rangadónak ígérkezett az összecsapás, hiszen a 21 fordulót követően 4. helyen álló Pázsit SE mindössze egyetlen ponttal előzte meg a Kinizsit. Továbbá mindkét együttesnek kulcsfontosságú volt a három pont megszerzése, hogy tarthassák a lépést a dobogó alsó fokán álló Deszk SC-vel.

A találkozót a móravárosi csapat kezdte lendületesebben. A 8. percben egy jó helyről elvégzett szabadrúgás és az ismétlés is elakadt még a sorfalban, négy perccel később Magyar Béla lövése viszont már eljutott a hazai kapusig, Schmíz Dávidig, aki magabiztosan védte azt. Az ezt követő percekben kijött a szorításból a Pázsit. A 15. minutumban egy 25 méteres szabadrúgás után kellett hárítania Varga kapusnak, kicsivel később pedig már ő is csak nézte, amint a hazai Tihanyi Ádám lövése csak kevéssel kerülte el a kaput. A Kinizsi válasza a 24. és a 28. percben érkezett, mindkétszer Valkai János veszélyeztetett, ám előbb 20, majd 16 méteres lövése sem találta el a ketrecet. A vendégek számára érzékeny veszteséget jelentett egy kényszerű csere a 37. percben: az addig kifejezetten agilisan futballozó Magyar Bélát Krébesz Attila váltotta a folytatásra. A móravárosiak sérült nyolcasa így már csak a kispadról figyelhette, amint csapata vezetést szerzett 40 perc elteltével: egy hosszan előreívelt labdára ugyan jól mozdult ki Schmíz kapus, de a felázott talajra kiszámíthatatlanul érkező játékszert elvétette, így az érkező Makra Gábornak már csak az üres kapuba kellett gurítania. Szerencsés gól is gól, tartja a mondás, 0-1 lett ezzel a vendégeknek. A félidőt két hazai szabadrúgás zárta, egyaránt 25 méterről, ám mind Hegedűs Zénó, mind Tóth Zoltán jócskán fölé lőtt a célnak.

no images were found

A Pázsit csapata érezhetően összeszedettebb állapotban érkezett vissza a félidei szünetről. Aktívan kezdték a második félidőt, aminek már a 47. percben meglett az eredménye. Egy felívelt labdára Torjai Zoltán startolt rá, sikeresen eltolta védője mellett, aki már csak buktatni tudta őt. Történt mindez a tizenhatos vonalán belül, az így megítélt büntetőt Molnár László az ellenkező irányba vetődő Varga mellett a kapuba lőtte (1-1). Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme, hiszen rögtön a középkezdést követően hasonló szituáció zajlott le a másik kapu előtt is: Krébesz Attilával szemben történt szabálytalanság, a bíró ezúttal is a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Petrusán Balázs állt, és magabiztos lövésével újra előnyhöz juttatta a Kinizsit. A két percen belül befújt két tizenegyes érezhetően felkorbácsolta az indulatokat mindkét oldalon, aminek folyamatos reklamáció és a kelleténél időnként talán keményebb játék lett az eredménye. Majd’ negyedóra telt el viszonylagos esemény nélkül, ekkortájt főként a már említett közjáték, illetve a mezőnyjáték dominált. Egészen a 65. percig kellett várni a következő szép megmozdulásra: Valkai János lőtt kapu mellé 20 méterről. Rögtön a következő támadás során ígéretes helyzetbe került a túloldalon Torjai Tamás, ám a tizenhatos területére felívelt labdát hosszan vette át, Varga kapus pedig így könnyedén megszerezte azt. Ismét némileg csendesebb szakasza következett a mérkőzésnek, amelyet Petrusán Balázs szakított meg lövésével egy védelmi megingást követően – Schmíz kapus azonban a helyén volt, az eredmény nem változott. A hátralévő időben mindent megtett a Pázsit SE az egyenlítés érdekében, támadásaik viszont rendre fennakadtak a vendégek védelmén. A 90. percben ígéretes szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, 18 méterre a vendég kaputól. A sorfal felállítása közben némi dulakodás alakult ki a játékosok között, amelynek lezárásaként Sós István felmutatta a hazai Tóth Zoltánnak második sárga lapját, aki így idő előtt mehetett az öltözőbe. A megítélt szabadrúgást végül Bakos Béla tűzte kapura, Varga azonban nagyszerű reflexmozdulattal szögletre tolta a labdát. Újabb említésre méltó esemény már nem történt a hosszabbításban, így a Móravárosi Kinizsi győzelmet ünnepelhetett a lefújás után. Összességében elmondható, hogy egy küzdelmes, helyenként indulatokkal teli mérkőzést láthatott a közönség, ahol egy szerencsés gól döntötte el a három pont sorsát.

A találkozót követően Gerebicz Attilát, a Móravárosi Kinizsi SE játékos-edzőjét kérdeztük arról, miként értékeli az összecsapást: „Igazi rangadó hangulat volt, mind a pályán, mind a nézőtéren. Így is számítottam, hogy egygólos lesz ez a mérkőzés, szerencsére mi jöttünk ki belőle jobban. Ugyanakkor gratulálok az ellenfélnek, hiszen partner volt abban, hogy egy jó rangadót tudjunk játszani. A három pontnak köszönhetően úgy érzem, a bajnokság végén most már mindenképpen ott lehetünk az első öt csapat között.”

A megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 22. fordulójában:

Pázsit SE-UTC II. – Móravárosi Kinizsi SK 1-2 (0-1)
Újszeged, 25 néző. Vezette: Sós István (Erdélyi Tamás, Mucsi Zsolt).
Pázsit-UTC II.: Schmíz D. – Perényi Sz., Bakos B., Molnár S., Farkas A. (Both I. 79’), Bálint Zs., Hegedűs Z., Torjai T. (Török Zs. 69’), Tóth Z., Molnár L. (Müller B. 69’), Tihanyi Á. (Tanács Gy. 83’). Játékos-edző: Arató Tamás.
Móravárosi Kinizsi SK: Varga L. – Varga G., Lukovics D., Sövényházi G., Valkai Z., Petrusán B., Gerebicz A., Laczi Z., Makra G., Magyar B. (Krébesz A. 37’), Valkai J. (Paksi M. 69’) Játékos-edző: Gerebicz Attila.
Gólszerzők: Molnár L. (47’, 11-esből), ill. Makra G. (40’), Petrusán B. (48’, 11-esből).
Piros lap: Tóth Z. (90′)

Szuda Sándor

no images were found

Előző sztori

Karate Eb: Magyarország 15. az éremtáblázaton

Következő sztori

Kajak-kenu: 18 magyar érem a szegedi Világkupa termése (FRISSÍTVE!) + FOTÓK