Sport

Labdarúgás: dorozsmai diadallal maradt benn az FK 1899 Szeged

Labdarúgás: dorozsmai diadallal maradt benn az FK 1899 Szeged

2013. május 19., vasárnap
Labdarúgás: dorozsmai diadallal maradt benn az FK 1899 Szeged
fk_dorozsma26_gs

Fordulatos mérkőzésen arattak diadalt a kék-feketék, az újoncnak így már nem kell izgulnia az utolsó két fordulóban. Egy kiállítás volt a mérkőzés kulcsmomentuma.

A Szertár Sportbolt megyei I. osztály 27. fordulójában az ötödik helyen tanyázó Kiskundorozsma, az NB II-es Szeged 2011 fiókcsapata a kilencedik FK 1899 Szegedet látta vendégül. Mindkét legénység számára roppant fontos volt ez a kilencven perc három fordulóval a befejezés előtt. A hazaiak tudták, csak győzelemmel tarthatják életben érmes reményeiket, míg a vendégek úgy számolgattak, bravúros pont(ok)ra lenne szükségük, hogy a bennmaradásért folyó harcban megtartsák lépéselőnyüket a Kistelekkel és a Nagymágoccsal szemben. Mindezek tükrében feszült, vibráló ütközet elé néztünk. Kánikulai melegben néztek farkasszemet a csapatok, s igen korán zörgött a háló. A 2. percben

Turján György

a bal szárnyon indította

Lajkó Ádámot

, aki tolt egyet a labdán, majd beadott, a hosszún érkező

Dóra János

pedig hassal sodorta a kapuba; 0-1. A továbbiakban nem túl nagy iram mellett folyt a játék, egyértelmű hazai fölénnyel és építkezéssel. A vendégek tudatosan a körívig húzódtak vissza, a Dorozsma a széleken igyekezett megbontani védekezésüket. A 15. perctől érezhető mezőnyfölénybe kerültek Pócsék, többször is veszélyeztettek.

Radnai György

lövését, majd

Pócs Tamás

cseleit kellett hatástalanítania a kék-fekete retesznek. A 20. percben

Vangel Roland

kísérletét a gólvonalról vágta ki kétségbeesetten

Dóra Tamás.

Lendületbe jöttek a dorozsmaiak, a 30. minutumban

Fröhlich Tamás

tüzelt futtából fölé, majd ismét Pócs próbálkozott,

Brunczvik Dániel

elképesztő bravúrt bemutatva védett. Sokkal élénkebben futballoztak az első felvonásban a vendéglátók, az FK lassú volt és tompa, ennek ellenére előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

Hüvös Gábor

a szünetben igyekezett felrázni övéit. Nem járt azonban sikerrel, legalábbis kezdetben úgy tűnt. A 48. percben

Huszár János

kavargatott a látogatók büntetőterületének előterében, majd betört, kicselezte szinte a teljes védelmet, s remek egyéni teljesítményét azzal koronázta meg, hogy a kivetődő Brunczvik mellett a hálóba gurított; 1-1. Egy perccel később következett a váratlan fordulat, mely - mint később kiderült - sorsdöntőnek bizonyult: tíz főre olvadt a dorozsmaiak létszáma.

Bress Balázs

vágta fel Lajkót egy sárgáért, s mivel az első félidőben gáncsolás miatt már kapott egy lapot, így mehetett zuhanyozni. Az emberelőnybe került FK ezt követően mindent egy lapra feltéve kezdett el rohamozni.

Szalai Norbert

centerezését Dóra János bólintotta mellé, majd

Füle Mátyás

5 méterről puskázott el ziccert. A félidő derekán komoly küzdelem bontakozott ki mezőnyben a két tizenhatos között, röpködtek a sárga cetlik. A 65. perc után

Gyurkovics János

többször is eldönthette volna a meccset, de nem tette. Előbb 16 méteres lövését fogta

Garamvölgyi Csaba

, majd ajtó-ablak helyzetben kettétörte a felső lécet... A hazaiak sem maradtak adósak a válasszal: Pócs lőtt kapufát. Izgalomból nem volt hiány! A 80. percben született meg a mindent eldöntő találat! Előbb Garamvölgyi még mentett Dóra J. elől, aztán azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Lajkó Ádám pompás indítással lépett meg, s a portás mellett higgadtan helyezett a ketrecbe; 1-2. A hátralévő tíz percben a vendégek roppant rutinosan őrizték meg az előnyt, s még lehetőségük is akadt, Dóra J. lövését azonban Garamvölgyi kitornászta. A lefújást követően a vendégek 80 fős szurkolótábora a pályára tódulva köszöntötte övéi sikerét: ellentétes félidőket felmutató derbin a kiállítás után jól használta ki létszámfölényét a Hüvös-gárda. Mint kiderült, ezzel a győzelemmel az újonc FK 1899 Szeged megőrizte élvonalbeli tagságát. A szegediek 34 ponttal állnak a kilencedik helyen, s mivel a Nagymágocs kikapott az Algyőtől, a legjobb tízből már matematikailag sem eshetnek ki, ezért biztos, hogy jövőre is a megye I-ben szerepelnek. A kék-feketék és drukkereik vasárnap a Kiss Pincészet jóvoltából a Széchenyi téri borfesztiválon ünnepelték meg a bennmaradást. Ami a folytatást illeti, Hüvös Gábor tanítványai május 25-én (szombaton) 19 órakor villanyfényes meccsen fogadják a Csanádpalotát, míg a Kiskundorozsma másnap 17 órakor a Szegedi VSE vendégeként lép pályára.

Az alábbi linkre kattintva videót is megtekinthet!

https://www.facebook.com/photo.php?v=491514020915188

A megyei I. osztály 27. fordulójában:

Kiskundorozsma - FK 1899 Szeged 1-2 (0-1).

Kiskundorozsma, 150 néző, vezette: Fülöp István Zoltán (Brezovai Zoltán, Jaksa Ferenc).

Kiskundorozsma:

Garamvölgyi - Fődi, Győri, Bress, Radnai, Huszár (Csőke 70'), Fröhlich, Farkas F. (Takács A. 31'), Pócs, Vangel (Szucskó 63'), Farkas Á. (Dávid 63'). Vezetőedző: Stetakovics Marinkó.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Dóra T. (Csuka 46'), Turján, Sipos, Barta, Szalai, Forró, Imre (Fejes 53'), Lajkó (Temesvári 81'), Dóra J., Füle (Gyurkovics 60').

Gólszerzők:

Huszár J. (48'), illetve Dóra J. (2'), Lajkó Á. (80')

Sárga lap:

Farkas Á., Fröhlich T., Takács A., illetve Szalai N., Dóra J., Füle M., Lajkó Á., Forró A.

Kiállítás:

Bress B. (49') Stetakovics Marinkó:

"Rengeteg ifijátékossal nem lehet megnyerni olyan mérkőzést, ahol a játékvezetői döntések vitathatóak. Egy ideig partiban voltunk a Szegeddel, de a kiállítás után visszaestünk, amit az ellenfelünk kihasznált."

Hüvös Gábor:

"Petyám! Megcsináltuk!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.