Labdarúgás: csaknem pontot vesztett az Alsóváros Öttömösön

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

labdarugas_alsovaros_02_mjA második félidőben izgalmassá tette az Öttömös az Alsóváros simának tűnő győzelmét.

Hazai tizenegy kezdett lendületesebb játékkal, az első igazi helyzet mégis a vendégek előtt adódott: Rózsa kapus az utolsó pillanatban szedte fel a labdát a kilépő Farkas M. elől. Feljött az Alsóváros, magabiztosan, rutinosan, higgadtan és ötletesen játszottak, és negyedóra elteltével megérdemelten szereztek vezetés: Szepesi bal oldalról, az oldalvonal közeléből ívelte a labdát a kapu elé, és a jó ütemben felugró Farkas M. 10 méterről fejelt a hálóba (0-1). Négy perccel később növelték előnyüket a vendégek: Farkas M. kavarta meg az öttömösi védelem bal oldalát, pontos, középre tett átadását Dobó M. szép mozdulattal, félfordulatból a tizenegyespont tájékáról küldte a jobb alsó sarokba (0-2). Kétgólos előnye birtokában jól verte vissza ellenfele próbálkozásait a vendég csapat, ellentámadásai pedig komoly veszélyt jelentettek. A 41. percben ismét betaláltak az alsóvárosiak: Farkas M. hozta fel a labdát a pálya közepén, jól tette a bal szélen megiramodó Szepesi elé, és a középpályás pedig pontos passzal hozta helyzetbe a középen érkező Daróczit, aki átvétel után 10 méterről lőtt a kapu közepébe (0-3).

Szünet után kiegyenlített játékkal folytatódott a mérkőzés, de a nagyobb lehetőségeket az Alsóváros hibázta el: Kubik S. egyedül törhetett kapura, de a kifutó kapus lábát találta el. A 65.percben Farkas Má. balról adott be, és a kapu elé lőtt labdájára lendületből érkező Szécsi D. 8 méterről lapos lövéssel vette be Szécsi Z. ketrecét (1-3). Belelkesedett az Öttömös, és a 88. percben büntetőből tovább faragta hátrányát: Daróczi megrúgta a lövésre készülő hazai játékost a 16-oson belül, a tizenegyest Farkas Má. végezte el, nagy erővel küldve a léc alá a labdát (2-3). Középkezdés után Farkas M. tört kapura, amikor az öttömösi védő elütötte – ez is büntető lett, ám a sértett jobb alsó sarokra tartó lövését megfogta Rózsa. Kirúgását a félpályánál álló csatár fejjel továbbcsúsztatta, és a nagy helyzetbe kerülő Szécsi D. lövését Szécsi Z. lábbal hárította, miközben Soós I. partjelző már lest jelzett. Ezt követően a játékvezető végett vetett a találkozónak. Megérdemelten nyert az Alsóváros a tavasszal sérülések sújtotta Öttömös ellen.

Labdarúgó megyei III. osztály Homokháti csoport 22. forduló:

Öttömös SE – IKV-Alsóváros SE 2-3 (0-3)
Öttömös, 50 néző. Vezette: Farkas T. (Boldog, Soós)
Öttömös SE: Rózsa – Bite, Sebők, Barbócz (Módra 13′), Szécsi Cs., Somlyai (Fodor G. 75′), Csontos, Kertész-Kovács, Farkas Má., Szécsi D., Gyöngyösi. Edző: Puskás István.
IKV-Alsóváros SE: Szécsi Z. – Szántai, Szalma G., Csúcs Á., Török J. – Dobó M. (Szabó T. 65′), Daróczi, Czibere, Szepesi (Szilágyi G. 60.’) – Hüvös L. (Kubik 25′), Farkas Mi. Edző: Kiss Ferenc.

Előző sztori

A klasszikustól az undergroundig: Vojáger, Hippolyt és Prah a Fináléban + FOTÓK

Következő sztori

Kétmilliárd forintos keretösszeg tanyafejlesztésre