Labdarúgás: Csák-dupla és magabiztos mórahalmi siker Makón + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_mako_09_ilSzervezett, jó játékával magabiztosan gyűjtötte be a homokháti alakulat a három bajnoki pontot a Maros partján.

Az NB III Alföld csoport megyei rangadóját megelőzően az már egyértelmű volt, hogy a Makónak matematikai esélyei is elszálltak már a bennmaradásra, a Mórahalom azonban még harcban állt a 6. helyért. A hazaiaknál a tavasz jobbra sikeredett az ősznél, sok erősebb csapat ellen érte l általában döntetlen eredményt Bány Tamás egysége, míg Csák Zoltán alakulatának leginkább a vásárhelyi fiaskó fájhat a bajnokság 2013-as szakaszában. Az ősszel sima 3-0-s mórahalmi diadal született a Homokháton, ám a Maros-mentén nem számíthatott könnyű meccsre az NB III-as újonc vendégcsapat.

A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, az esélyesebb vendégek nem találták saját játékukat, s a döcögős kezdés csaknem meg is bosszulta magát részükről: a 24. percben Rakonczai Zoltán szerzett labdát, egy csel után adta tovább a tisztán érkező Kulacsik Tamásnak, aki jobb külsővel azonban 14 méterről mellé pörgetett. A kihagyott helyzet azért is lett fájó a hazaiaknak, mert az ellentámadás végén Faragó Bence lőtt kapura, amit Czirbus Gábor még oldalra tudott tenyerelni, ám a kipattanó labdára érkező ifjabb Csák Zoltán már nem hibázott (0-1). Fel is pörögtek a vendégek, innentől fokozatosan átvették a játék irányítását, s a félidő második felében ismét betaláltak, amikor egy bal oldalról keresztbe érkező labdát ismételten Csák továbbított a hálóba (0-2).

Fordulás után a makóiak halovány játéka valamelyest összeszedettebbé vált, ám ez gólban nem tudott megnyilvánulni, a mórahalmiak továbbra is meggyőző fölényben játszottak. A játékrész derekán aztán eldöntötte a mérkőzést Csák Zoltán csapata: a 70. percben a leshatáron kiugró Gahwagi Nebil ügyesen passzolt el a kifutó Czirbus kapus mellett, egyenesen a hálóba (0-3). A Makó ezután mindent egy lapra feltéve rohamozott a szépítésért, próbálták kapujához szegezni a vendég csapatot. A 80. percben Kohajda Gergely kapott labdát üresen a vendég 16-oson belül, kapura lövését védte ugyan Kovács Krisztián, ám a játékvezető Nagy Zoltán előzetes szerelési kísérletét szabálytalannak ítélve büntetőt fújt. A tizenegyest Puskás Csaba nagy erővel lőtte a jobb sarokra, ám Kovács kapus káprázatos bravúrral kapufára tolta a labdát – azonban a kipattanóra ismét az ítélet-végrehajtó csapott le leghamarabb, s ezúttal már nem hibázott (1-3). Egy vitatható eset is következett ezután: Schreiber László csúsztatása után a szünetben csereként beállt makói játékos-edző, Bány Tamás lőhetett volna, de a vendégek védője, Szvoboda Szabolcs egyes vélemények szerint kézzel stoppolta le a labdát, ám a játékvezető nem látott szabálytalanságot az esetnél, a büntető is elmaradt. Magyar Györgynek akadt még az utolsó percekben egy ígéretes fejese 10 méterről, ám a stukkolás célt tévesztett. A vége 3-1-es, megérdemelt mórahalmi siker lett.

Következő alkalommal egyik csapatra sem vár könnyű feladat a hajrájába érkezett Alföld csoportban! A makóiak május 19-én 17 órától az osztályozós 6. helyért harcoló Dabas otthonában lépnek pályára, míg a Mórahalom egy nappal korábban, szombaton, ugyancsak 17 órától, az elsőségért versengő Monort fogadja.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 23. forduló:

Makó FC – Mórahalom VSE 1-3 (0-2)
Makó, 250 néző. Vezette: Debreczeni (Feith, Gyikó)
Makó: Czirbus – Varga Cs. (Bakos 76′), Rakonczai, Kalász, Horváth G. (Kohajda 61′), Kulacsik, Puskás, Horváth K. (Bány 46′), Siket, Tóth A., Schreiber. Játékos-edző: Bány Tamás.
Mórahalom: Kovács K. – Sarnyai, Podonyi, Vojnic-Zelic, Magyar, Domonkos (Nagy Z. 46′), Fülöp, Ngalle, Gahwagi (Szűcs 87′), ifj. Csák (Szvoboda 67′), Faragó. Vezetőedző: Csák Zoltán.
Gól: Puskás (81′), ill. ifj. Csák (25′, 35′), Gahwagi (70′).
Sárga lap: Schreiber (40′), Varga Cs. (57′), ill. Gahwagi (28′), Fülöp (31′), Nagy Z. (80′).

Bány Tamás: “Az a csapat nyert, amelyik többet tett érte.”

Csák Zoltán: “Meggyőző fölénnyel nyertünk. Az első tíz percet leszámítva végig koncentráltan, és fegyelmezetten futballoztunk. Ha kontráink utolsó passzainál jobban koncentrálunk, a gólkülönbség akár nagyobb is lehetett volna.”

Előző sztori

Jubilált a SZESZ: Fokról fokra + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Ódor Botond, Kálnay Zsófia és Heiter Melinda nyerte a Simándy-énekversenyt

Legutóbbi hasonló cikkek