Labdarúgás: a Vecsésnek nyert meccset a Makó

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

makohfc_01_mjÖnmagát verte meg a gólzáporos vecsési kiránduláson a Maros-menti alakulat.

Az NB III Alföld csoportja alsóházi rangadójának nem sok tétje volt, lévén, hogy kevés esélye maradt mindkét alakulatnak a bennmaradásra. A két csapat egyaránt az Üllőt verte meg legutóbb, csak Bány Tamásék a hétvégén, míg a Pest megyeiek egy hónappal ezelőtt, azóta nekik nem sok babér termett a bajnoki pontvadászatban.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, negyedóra elteltével egy mintaszerű kontraakció végén Kulacsik Tamás szerezte meg számukra a vezetést (0-1). Aztán a félidő folytatása már nem alakult ilyen jól. Előbb képtelenek voltak felszabadítani a makói védők, s közelről Czipper Zsolt pöckölt a kapuba, majd a hazaiak a szünet előtti percekben egy kifelé cselező támadóra csúszott rá feleslegesen a vendégek védője, s a megítélt büntetőt újfent Czipper értékesítette, megfordítva ezzel az állást a pihenőre (2-1). Fordulás után aztán Petruska Csaba hosszan vezethette a labdát, majd senkitől sem zavartatva vehette be vele Czirbus Gábor kapuját, tovább növelve a hazaiak előnyét (3-1). A félidő felénél az egyedül hagyott Kiss Krisztián nagy erejű átlövése is utat talált a makói portás kapujába, ezzel már 4-1 volt a hazaiaknak. E találattal az utolsó negyedórára gólparádé vette kezdetét, hamarosan a vendégek játékos-edzője, Bány Tamás szánta el magát 25 méterről egy visszagurítás után igazi, védhetetlen bombagólt lőve (4-2). Talán egy jó hajrát nyithatott volna az utolsó tíz percre a Makó ám a hazaiak légiós, Dikson lohasztotta Puskásék kedvét a 83. percben (5-2). Egy utolsó beecsületgólra azért még futotta, Kohajda Gergő nagy fejese zárta a vecsési gólzáport (5-3), s a két csapat ezzel helyet cserélt az Alföld csoport 12-13. helyén.

Czirbusék legközelebb szombaton 17 órától Gyulán lépnek pályára – az a találkozó sem lesz sétagalopp.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 15. forduló (pótlás):

Vecsési FC – Makó FC 5-3 (2-1)
Vecsés. Vezette: Atyánszky (Sebestyén, Garai).
Vecsés: Kóré – Gáspár, Hungler, Madar, Fekecs, Dikson, Holló (Kiss K. 52′), Czipper (Cseke 70′), Lázok, Kollár (Tell 60′), Petruska. Vezetőedző: Kántor Attila.
Makó: Czirbus – Kulacsik, Varga Cs., Kalász, Horváth G., Horváth K., Siket (Bány 76′), Puskás (Bakos 46′), Schreiber (Kohajda 70′), Rakonczai, Tóth A. Játékos-edző: Bány Tamás.
Gól: Czipper (26′, 43′ – tizenegyesből), Petruska (47′), Kiss K. (75′), Dikson (83′), ill. Schreiber (14′), Bány (78′), Kohajda (85′).
Sárga lap: Kollár (50′), Gáspár (79′), Cseke (92′), ill. Kalász (43′), Varga Cs. (91′), Bány (92′).

Bány Tamás: “Ezt a meccset nem a Vecsés nyerte meg, hanem mi – a Vecsésnek…”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: az összes szerdai megyei eredmény + TABELLÁK

Következő sztori

Sör, virsli és csótánysimogatás a szegedi majálison + VIDEÓ, FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek