Közélet

Követte a rablókat, értesítette a rendőröket - elfogás negyedóra alatt

Követte a rablókat, értesítette a rendőröket - elfogás negyedóra alatt

2013. május 29., szerda
Követte a rablókat, értesítette a rendőröket - elfogás negyedóra alatt

Egy segítő állampolgár közreműködésével 15 percen belül elfogták a Szegedi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei azt a 19 éves fiatalembert, aki társával egy nyakláncot rabolt el egy járókelőtől.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatának tájékoztatása szerint egy női sikolyra lett figyelmes egy szegedi lakos május 28-án délután. A hang irányába indult kerékpárjával, amikor két gyanús személyre lett figyelmes és követni kezdte őket, s ezzel egy időben értesítette a rendőrséget, arról, hogy a Tarján széle utcán két férfi megtámadott egy nőt, majd a nyakából letépték a nyakláncát és a táskáját is megpróbálták megszerezni. A közterületi szolgálatot ellátó rendőrök azonnal keresni kezdték a támadókat, akik időközben külön váltak. Az állampolgár gyors bejelentésének köszönhetően 15 percen belül elfogták az egyenruhások

F. Józsefet

a Rózsa utcában. A másik gyanúsítottra egy szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel. Az ő általa adott személyleírás és a további adatgyűjtés eredményeként a nyomozók éjfélre azonosították F. 26 éves társát, akit a belvárosi lakásából állítottak elő. A

P. Tamás Zoltánnál

tartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták a bűncselekményből származó nyakláncot. A Szegedi Rendőrkapitányság mindkét támadót őrizetbe vette és rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.