//

Követte a rablókat, értesítette a rendőröket – elfogás negyedóra alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy segítő állampolgár közreműködésével 15 percen belül elfogták a Szegedi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei azt a 19 éves fiatalembert, aki társával egy nyakláncot rabolt el egy járókelőtől.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatának tájékoztatása szerint egy női sikolyra lett figyelmes egy szegedi lakos május 28-án délután. A hang irányába indult kerékpárjával, amikor két gyanús személyre lett figyelmes és követni kezdte őket, s ezzel egy időben értesítette a rendőrséget, arról, hogy a Tarján széle utcán két férfi megtámadott egy nőt, majd a nyakából letépték a nyakláncát és a táskáját is megpróbálták megszerezni. A közterületi szolgálatot ellátó rendőrök azonnal keresni kezdték a támadókat, akik időközben külön váltak. Az állampolgár gyors bejelentésének köszönhetően 15 percen belül elfogták az egyenruhások F. Józsefet a Rózsa utcában. A másik gyanúsítottra egy szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel. Az ő általa adott személyleírás és a további adatgyűjtés eredményeként a nyomozók éjfélre azonosították F. 26 éves társát, akit a belvárosi lakásából állítottak elő. A P. Tamás Zoltánnál tartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták a bűncselekményből származó nyakláncot. A Szegedi Rendőrkapitányság mindkét támadót őrizetbe vette és rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Előző sztori

Újabb szocialista "szívatás" – egy szegedi iskola felújítása a tét

Következő sztori

Fallabda: országos bajnok a Tisza Squash SE

Legutóbbi hasonló cikkek