Sport

Kézilabda: szombaton városi rangadó Dorozsmán

Kézilabda: szombaton városi rangadó Dorozsmán

2013. május 16., csütörtök
Kézilabda: szombaton városi rangadó Dorozsmán
kszse_szkkse09_gs

Szombat délután ismét városi rangadót vív Szeged két NB I/B-s női kézilabdacsapata, az SZKKSE és a KSZSE.

Ősszel a rutinosabb dorozsmaiak magabiztosan, 28-20-ra győzték le a fiatal, NB I/B-s újonc KSZSE-Algyő egységét, s a szombat délután 16 órakor a kiskundorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban rendezendő bajnoki találkozón is a hazaiaknak áll a zászló. Különösen amiatt, mert számukra van tétje a találkozónak. A KSZSE legutóbb kikapott az Egertől, ám közvetlen riválisa, a Kecskemét is vereséget szenvedett, s a "hírös városiaknak" már csak egy meccsük van hátra az idényből - ám az utolsó fordulóban a Csorvás várható legyőzésével, pontban ugyan beérhetik a szegedi-algyői gárdát, ám velük szembeni eredményeik miatt nem előzhetnek. Ezzel a

Miklós Melinda

vezette egység már biztosan a 11., bennmaradást érő helyen zár a másodosztályban. Annál fontosabb azonban a találkozó az esélyesebb hazaiaknak!

Marosán György

csapata jelenleg, két fordulóval a bajnokság vége előtt a 7. helyen áll, s még van esélye az 5. pozícióra is: ennek eléréséhez az kell, hogy a 6. helyen álló, eggyel többet játszott Hajdúnánás utolsó meccsén a Szent István otthonában kikapjon, továbbá az 5. helyezett Orosháza vereséget szenvedjen két hátralévő meccsén, először a már bajnok Eger otthonában, ami után épp az SZKKSE-t fogadva vívhat döntő csapát a Békés megyei alakulat az utolsó körben. Természetesen mindehhez Velky Viktóriáéknak hozniuk kell a KSZSE elleni presztízscsatát. A két gárda számtalan szállal kötődik egymáshoz, a játékosok jelentős része játszott már mindkét csapatban, s Marosán edző is épp a KSZSE-től igazolt az SZKKSE-hez tavaly nyáron, aki az idei újonccal akkor, még az NB II-ben, elért remek teljesítményt újrázhatja most, egy szinttel feljebb a dorozsmaiakkal. A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a kiskundorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban. A mérkőzésről a Telin TV felvételt készít, amelyet a következő hét folyamán tűz műsorra a csatorna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.