Kézilabda: szombaton városi rangadó Dorozsmán

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kszse_szkkse09_gsSzombat délután ismét városi rangadót vív Szeged két NB I/B-s női kézilabdacsapata, az SZKKSE és a KSZSE.

Ősszel a rutinosabb dorozsmaiak magabiztosan, 28-20-ra győzték le a fiatal, NB I/B-s újonc KSZSE-Algyő egységét, s a szombat délután 16 órakor a kiskundorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban rendezendő bajnoki találkozón is a hazaiaknak áll a zászló. Különösen amiatt, mert számukra van tétje a találkozónak. A KSZSE legutóbb kikapott az Egertől, ám közvetlen riválisa, a Kecskemét is vereséget szenvedett, s a “hírös városiaknak” már csak egy meccsük van hátra az idényből – ám az utolsó fordulóban a Csorvás várható legyőzésével, pontban ugyan beérhetik a szegedi-algyői gárdát, ám velük szembeni eredményeik miatt nem előzhetnek. Ezzel a Miklós Melinda vezette egység már biztosan a 11., bennmaradást érő helyen zár a másodosztályban.

Annál fontosabb azonban a találkozó az esélyesebb hazaiaknak! Marosán György csapata jelenleg, két fordulóval a bajnokság vége előtt a 7. helyen áll, s még van esélye az 5. pozícióra is: ennek eléréséhez az kell, hogy a 6. helyen álló, eggyel többet játszott Hajdúnánás utolsó meccsén a Szent István otthonában kikapjon, továbbá az 5. helyezett Orosháza vereséget szenvedjen két hátralévő meccsén, először a már bajnok Eger otthonában, ami után épp az SZKKSE-t fogadva vívhat döntő csapát a Békés megyei alakulat az utolsó körben. Természetesen mindehhez Velky Viktóriáéknak hozniuk kell a KSZSE elleni presztízscsatát.

A két gárda számtalan szállal kötődik egymáshoz, a játékosok jelentős része játszott már mindkét csapatban, s Marosán edző is épp a KSZSE-től igazolt az SZKKSE-hez tavaly nyáron, aki az idei újonccal akkor, még az NB II-ben, elért remek teljesítményt újrázhatja most, egy szinttel feljebb a dorozsmaiakkal.

A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a kiskundorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban. A mérkőzésről a Telin TV felvételt készít, amelyet a következő hét folyamán tűz műsorra a csatorna.

Default thumbnail
Előző sztori

Fidesz: a baloldalon totális a káosz

Default thumbnail
Következő sztori

Kézilabda: az NB II-es ezüstért csatázik Kistelek és Makó

Legutóbbi hasonló cikkek