Kézilabda: az NB II-es ezüstért csatázik Kistelek és Makó

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy mérkőzésre került sor az NB II-es női kézilabdabajnokság Délkeleti csoportjának utolsó előtti fordulójában. A folytatásban az ezüstérem sorsáról dönt a Makó és a Kistelek.

A makói lányok kiütéses győzelemmel vágtak vissza az ősszel Szarvason elszenvedett egygólos vereségért, míg a vásárhelyiek magabiztos sikert arattak a Túrkeve ellen. A bajnokság hétvégi záró fordulójára mindössze három találkozó maradt, a vásárhelyiek tét nélküli találkozón Szeghalmon lépnek pályára, míg a csoport rangadóját vasárnap délután 15 órai kezdettel Kisteleken rendezik, ahol hazai siker esetén az Onozó-tanítványok nyakába kerül az ezüstérem, minden más eredmény esetén a makói lányok végeznek a dobogó második fokán, míg a kistelekieké lesz a harmadik hely.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta az NB II-ben újoncként remekül helytálló Hódmezővásárhelyi LKC csapata, amelyen az ellenfél a tabella utolsó előtti helyén álló Túrkevei VSE-Lechler gárdája volt. A két csapat őszi mérkőzésén döntetlen eredmény született, most egyértelműen a vásárhelyiek számítottak esélyesebbnek, akik az Abonett KC elleni idegenbeli siker után az utolsó két fordulóra mind a négy megszerezhető pont begyújtését tűzték ki célul. A kezdeti tapogatózó játék után a tizedik perctől Tószegiék egyre inkább elhúztak a vendégektől, így Hegyi, Tószegi és Sajtos vezérletével a szünetig már nyolc gólra nőtt a HLKC előnye. Szünet után már azt is megengedhették a hazaiak, hogy valamennyi benevezett játékosuk pályára lépjen, a túrkeveiek így is képtelenek voltak nagyobb erőfeszítésre kényszeríteni a vásárhelyi lányokat. Végeredményben közepes teljesítménnyel, bár időnként látványos megoldásokat is bemutatva magabiztos vásárhelyi győzelemmel zárult a találkozó, amelyet a közönség vastapssal jutalmazott. Időközben a Lajosmizse győzelmével az is eldőlt, hogy a vásárhelyi lányok a hetedik helyen zárják a bajnokságot, így a zárófordulóban már tét nélkül léphetnek pályára a sereghajtó, Szeghalom otthonában.

Makóra a bajnokságban sokáig a dobogón álló és remekül szereplő szarvasiak látogattak. Mindkét együttesben voltak hiányzók – a vendégektől például a legeredményesebb játékosuk, Szabó Tünde nem lehetett a pályán – de mégsem ez volt a döntő. Az összecsapásnak már csak a hazaiak számára volt tétje, hiszen Kozseránék az ezüstéremért hajtanak és ehhez fontos volt nyerniük, míg a szarvasiak még egy esetleges győzelemmel sem léphettek volna előbbre a negyedik helyről. A motivációs különbség meg is látszott a két csapat játékában és tükröződött a végeredményben is, hiszen a hazaiak 17 gólos győzelemmel vágtak vissza az ősszel, Szarvason elszenvedett egygólos vereségért.

Női kézilabda NB II Délkelet 21. forduló:

Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkevei VSE-Lechler 29-18 (16-8)
Hódmezővásárhely. Vezette: Fogl, Tomkovics.
HLKC: Tóth O. – Török 1, Kiss 1, Hegyi 10, Gaál 1, Tószegi 8, Sajtos 4. Csere: Balogh, Molnár (kapusok), Blaskovics, Krumesz 1, Szabó P. 1, Németh 2, Miklós.

Sipter Lajosné edző: “Felszabadult játékkal magabiztos győzelmet arattunk utolsó hazai mérkőzésünkön, amihez gratulálok minden játékosomnak. Köszönjük lelkes közönségünk egész éves biztatását, sokat jelentett támogatásuk.”

Juniorok: Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkevei VSE-Lechler 42-15 (21-7).

Maros-menti NKSE – Szarvasi NKK 36-19 (16-11)
Makó. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
Makó: Kozserán K. – Sárkány 2, Kovács 6, Erdei 10(2), Kürti 3, Kozserán B. 6, Lovistyék 1. Csere: Cseh (kapus), Szebehelyi 4, Matyi 4, Fodor, Práger.

Baunok Bernadett edző: “Sikerült szép győzelmekkel búcsúznunk hazai közönségünktől. Teljesítettük a kitűzött céljainkat, hiszen a felnőtt és a junior csapatunk is a dobogón végez, amelyhez gratulálok a játékosaimnak.”

Juniorok: Maros-menti NKSE – Szarvasi NKK 36-18 (19-11).

A 21. forduló további eredményei: Szeghalmi NKC – Orosházi NKC II. 29-32, Lajosmizse NKK – Abonett KC Abony 29-28.

A bajnokság állása:
1. Gyulai SE 20 17 0 3 34
2. Maros-menti NKSE 19 14 2 3 30
3. Kisteleki KK 19 14 1 4 29
4. Szarvasi NKK 20 12 0 8 24
5. Abonett KC Abony 20 11 1 8 23
6. Lajosmizse NKK 19 9 1 9 19
7. Hódmezővásárhelyi LKC 19 7 2 10 16
8. Orosházi NKC II. 20 7 1 12 15
9. Békéscsabai ENKSE II. 20 6 1 13 13
10. Túrkevei VSE-Lechler 19 3 1 15 7
11. Szeghalmi NKC 19 1 2 16 4

A 22. forduló mérkőzései: Kisteleki KK – Maros-menti NKSE (05.19 vasárnap 15.00), Szeghalmi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC (05.18 szombat 18.00), Túrkevei VSE-Lechler – Lajosmizse NKK.

Előző sztori

Kézilabda: szombaton városi rangadó Dorozsmán

Következő sztori

Megnyílt az Ásotthalom-Királyhalom közúti határátkelőhely + FOTÓK