Sport

Kézilabda: az NB II-es ezüstért csatázik Kistelek és Makó

Kézilabda: az NB II-es ezüstért csatázik Kistelek és Makó

2013. május 16., csütörtök
Kézilabda: az NB II-es ezüstért csatázik Kistelek és Makó

Négy mérkőzésre került sor az NB II-es női kézilabdabajnokság Délkeleti csoportjának utolsó előtti fordulójában. A folytatásban az ezüstérem sorsáról dönt a Makó és a Kistelek.

A makói lányok kiütéses győzelemmel vágtak vissza az ősszel Szarvason elszenvedett egygólos vereségért, míg a vásárhelyiek magabiztos sikert arattak a Túrkeve ellen. A bajnokság hétvégi záró fordulójára mindössze három találkozó maradt, a vásárhelyiek tét nélküli találkozón Szeghalmon lépnek pályára, míg a csoport rangadóját vasárnap délután 15 órai kezdettel Kisteleken rendezik, ahol hazai siker esetén az Onozó-tanítványok nyakába kerül az ezüstérem, minden más eredmény esetén a makói lányok végeznek a dobogó második fokán, míg a kistelekieké lesz a harmadik hely. Utolsó hazai mérkőzését játszotta az NB II-ben újoncként remekül helytálló Hódmezővásárhelyi LKC csapata, amelyen az ellenfél a tabella utolsó előtti helyén álló Túrkevei VSE-Lechler gárdája volt. A két csapat őszi mérkőzésén döntetlen eredmény született, most egyértelműen a vásárhelyiek számítottak esélyesebbnek, akik az Abonett KC elleni idegenbeli siker után az utolsó két fordulóra mind a négy megszerezhető pont begyújtését tűzték ki célul. A kezdeti tapogatózó játék után a tizedik perctől Tószegiék egyre inkább elhúztak a vendégektől, így Hegyi,

Tószegi

és

Sajtos

vezérletével a szünetig már nyolc gólra nőtt a HLKC előnye. Szünet után már azt is megengedhették a hazaiak, hogy valamennyi benevezett játékosuk pályára lépjen, a túrkeveiek így is képtelenek voltak nagyobb erőfeszítésre kényszeríteni a vásárhelyi lányokat. Végeredményben közepes teljesítménnyel, bár időnként látványos megoldásokat is bemutatva magabiztos vásárhelyi győzelemmel zárult a találkozó, amelyet a közönség vastapssal jutalmazott. Időközben a Lajosmizse győzelmével az is eldőlt, hogy a vásárhelyi lányok a hetedik helyen zárják a bajnokságot, így a zárófordulóban már tét nélkül léphetnek pályára a sereghajtó, Szeghalom otthonában. Makóra a bajnokságban sokáig a dobogón álló és remekül szereplő szarvasiak látogattak. Mindkét együttesben voltak hiányzók - a vendégektől például a legeredményesebb játékosuk,

Szabó Tünde

nem lehetett a pályán - de mégsem ez volt a döntő. Az összecsapásnak már csak a hazaiak számára volt tétje, hiszen Kozseránék az ezüstéremért hajtanak és ehhez fontos volt nyerniük, míg a szarvasiak még egy esetleges győzelemmel sem léphettek volna előbbre a negyedik helyről. A motivációs különbség meg is látszott a két csapat játékában és tükröződött a végeredményben is, hiszen a hazaiak 17 gólos győzelemmel vágtak vissza az ősszel, Szarvason elszenvedett egygólos vereségért.

Női kézilabda NB II Délkelet 21. forduló:

Hódmezővásárhelyi LKC - Túrkevei VSE-Lechler 29-18 (16-8)

Hódmezővásárhely. Vezette: Fogl, Tomkovics.

HLKC:

Tóth O. - Török 1, Kiss 1, Hegyi 10, Gaál 1, Tószegi 8, Sajtos 4.

Csere:

Balogh, Molnár (kapusok), Blaskovics, Krumesz 1, Szabó P. 1, Németh 2, Miklós. Sipter Lajosné edző:

"Felszabadult játékkal magabiztos győzelmet arattunk utolsó hazai mérkőzésünkön, amihez gratulálok minden játékosomnak. Köszönjük lelkes közönségünk egész éves biztatását, sokat jelentett támogatásuk."

Juniorok:

Hódmezővásárhelyi LKC - Túrkevei VSE-Lechler 42-15 (21-7).

Maros-menti NKSE - Szarvasi NKK 36-19 (16-11)

Makó. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.

Makó:

Kozserán K. - Sárkány 2, Kovács 6, Erdei 10(2), Kürti 3, Kozserán B. 6, Lovistyék 1. Csere: Cseh (kapus), Szebehelyi 4, Matyi 4, Fodor, Práger. Baunok Bernadett edző:

"Sikerült szép győzelmekkel búcsúznunk hazai közönségünktől. Teljesítettük a kitűzött céljainkat, hiszen a felnőtt és a junior csapatunk is a dobogón végez, amelyhez gratulálok a játékosaimnak."

Juniorok:

Maros-menti NKSE - Szarvasi NKK 36-18 (19-11).

A 21. forduló további eredményei:

Szeghalmi NKC - Orosházi NKC II. 29-32, Lajosmizse NKK - Abonett KC Abony 29-28.

A bajnokság állása:

1. Gyulai SE 20 17 0 3 34 2. Maros-menti NKSE 19 14 2 3 30 3. Kisteleki KK 19 14 1 4 29 4. Szarvasi NKK 20 12 0 8 24 5. Abonett KC Abony 20 11 1 8 23 6. Lajosmizse NKK 19 9 1 9 19 7. Hódmezővásárhelyi LKC 19 7 2 10 16 8. Orosházi NKC II. 20 7 1 12 15 9. Békéscsabai ENKSE II. 20 6 1 13 13 10. Túrkevei VSE-Lechler 19 3 1 15 7 11. Szeghalmi NKC 19 1 2 16 4

A 22. forduló mérkőzései:

Kisteleki KK - Maros-menti NKSE (05.19 vasárnap 15.00), Szeghalmi NKC - Hódmezővásárhelyi LKC (05.18 szombat 18.00), Túrkevei VSE-Lechler - Lajosmizse NKK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.