Cselgáncs: szombaton Napfény-kupa a műjégpályán

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cselgancs_dzsudo_napfenykupaEgykoron Szeged egyik kiemelkedő rendezvénye volt a dzsúdósok Napfény-kupája, amely a szombati esemény szervezői szerint újra régi fényében tündökölhet.

A 6-10 éves gyermekek számára rendezendő nemzetközi utánpótlásversenyre a szomszédos Romániából és Szerbiából is több csapat jelezte már a részvételét. Az előzetes nevezések alapján 20 egyesület 250 versenyzője lép majd tatamira. A dobogósok érmet kapnak, míg a csapatverseny első három helyezettje kupát nyer. A legnépesebb súlycsoport győztese cselgáncsruhát vihet haza. Mint Polyák Péter szervezőtől megtudtuk, a jövőben szeretnék bővíteni az eseményt, és még több korosztály számára meghirdetni a versenyt. Hozzátette, sikerült számos támogatót megnyerniük, hiszen a műjégpályát üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Fit World, a Dél-Konstrukt Kft., a Dorozsmai Nagybani Piac, a Fólia CargoPack Zrt., és a Top Finance&Consulting Kft. is a torna mellé állt. Az érmek átadására pedig olyan szegedieket kértek fel, akik még gyermekként a Napfény-kupán dobogón végeztek, később a korosztályos válogatottaknak is tagjai lettek, és öregbítették a szegedi dzsúdó hírnevét

A Napfény-kupára május 25-én, szombaton, a szegedi műjégpályán kerül sor, a küzdelmeket öt szőnyegen bonyolítják majd le.

Előző sztori

Sclerosis Multiplex: egyénre szabott terápiáért határokon át

Következő sztori

Elismerésekről, piarista táborról, borfesztiválról a Telinen