/

Aszfaltot szállító vontató borult fel Makónál

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három tűzesetről és két műszaki mentést igénylő esetről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem főfelügyeletére.

Délelőtt utólag jelentették főügyeletünkre, hogy a szegedi Zöldfa utcában egy konnektor kapott lángra. A tüzet a lakók fékezték meg, az anyagi kár 35 ezer forint. Éjjel Hódmezővásárhely kishomoki részén egy hétvégi ház teteje kapott lángra, amelyet a vásárhelyi tűzoltók oltottak el. Reggel Röszkén, az egyik melléképületben a PB palack csöve megsérült, a kiáramló gáz meggyulladt, a tüzet – amely ruhaneműkre és berendezési tárgyakra is átterjedt – a szegedi egység kiérkezése előtt a tulajdonos eloltotta.

Délelőtt Makó-Rákos külterületén egy aszfaltot szállító nyerges vontató felborult, a szállítmány az úttestre és a mellette lévő napraforgóföldre szóródott. A járművet a szegedi darus egység közreműködésével – teljes útlezárás mellett – állították talpra, a kiszóródott aszfaltot a közútkezelő és a szállítmány megrendelője közösen távolította el. Szintén délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Rárósi utcában egy munkagép árokásás közben elszakított egy 63 milliméter átmérőjű, 3 bar nyomású földgázvezetéket. A tűzoltók védősugárral biztosították a helyszínt és folyamatosan ellenőrizték a gázkoncentrációt, miközben a gázszolgáltató munkatársai a gázvezetéket elszorítva megszüntették a szivárgást, amely során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Forrás: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Előző sztori

Labdarúgás: egy híján tízet kapott Dorozsmán az Alsóváros

Következő sztori

Labdarúgás: Két KÉSZ-SZEAC tornagyőzelem Wolfsbergben