Kultúra

Altorjay Tamás jutott egyedüli magyarként az Armel-operaverseny döntőjébe

Altorjay Tamás jutott egyedüli magyarként az Armel-operaverseny döntőjébe

2013. május 26., vasárnap
Altorjay Tamás jutott egyedüli magyarként az Armel-operaverseny döntőjébe

Altorjay Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház basszistája jutott egyedüli magyarként az Armel-operaverseny döntőjébe, a középdöntő eredményeit vasárnap este hirdették ki a csongrádi megyeszékhelyen.

Az operaénekes Henrik szerepét játssza Marco Tutino –

Márai Sándor

A gyertyák csonkig égnek című regénye alapján íródott – Le braci (A parázs) című operájában, amelyet a Szegedi Nemzeti Színház a 2014-es Armel-operafesztiválon mutat majd be. A 2013-ban immár hatodik alkalommal megszervezett Armel-operaversenyen olyan művészeket keresnek, akiknek kiváló énekesi tudása és tehetsége magas fokú színészi képességekkel párosul. Az idei esztendő újdonsága volt azonban, hogy egyszerre választották ki a 2013-as és 2014-es év versenyprodukcióinak főszereplőit. Áprilisban Párizsban és Budapesten megszervezett első fordulókból tizenegy ország 36 művésze – köztük öt magyar versenyző – jutott a szegedi középdöntőbe, ahol bemutatkozhattak a rendezőknek, élő szerzőknek, színházigazgatóknak, művészeti vezetőknek és karmestereknek. A versenyzők a középdöntőben szombaton egy-egy bemutatkozó áriát adtak elő a partner operaházak képviselőinek, vasárnap pedig workshopokon vettek részt. A saját workshop során a rendezők azokkal a versenyzőkkel dolgoztak, akiket az első forduló zenei zsűrije számukra, az általuk rendezett opera-produkció versenyszerepeire javasolt. Az extra workshopokon pedig bármelyik rendező találkozhatott bármelyik versenyzővel, aki elnyerte a tetszését a bemutatkozáson. A kilenc ország tíz operaprodukciójába jutott versenyzők névsora még nem végleges, a Théâtre Orchestre Bienne Soleure vezetői csak később döntenek arról, kik lesznek azok a művészek, akik a kortárs svájci szerző

Christian Henking

Figaro? című darabjának főszerepeit éneklik majd jövő ősszel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.