A jövő hét közepéig megnyílhat a Huszár Mátyás rakpart + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rakparttakaritas01_gsAz apadással haladva tisztítják meg a lépcsőket és az úttestet a fennmaradt iszapról és szennyeződéstől, várhatóan a jövő hét közepére felszabadulhat a Huszár Mátyás rakpart.

A rakpart lépcsőjét az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai takarítják, míg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az útpálya mosását végzi. “Egy tolólapos traktorral, egy seprűs és egy locsolóautós kocsival távolítjuk el az iszapot és a folyó apadásával visszamaradó szennyeződéseket. Meg kell várni, hogy a víz visszahúzódjon az útpálya alatti tartószerkezetről, ha ebben az ütemben apad a Tisza, akkor a jövő hét közepére kiszáradhat, és meg lehet nyitni a forgalom előtt” – nyilatkozta portálunknak Makrai László ügyvezető igazgató. A rakpart megnyitásához az 570 centiméteres vízszint alá kell menni legalább hetven centivel, a rohamos apadást figyelembe véve várhatóan a jövő hét közepére felhajthatnak rá az első járművek.

A Tisza Szegednél 2013. április 21-én 762 cm-es vízállással tetőzött, II. fokú árvízvédelmi készültség mellett – majdnem 2,5 méterrel alacsonyabban, mint 2006-ban, amikor 1009 cm volt a legnagyobb vízállás.

no images were found

Előző sztori

Kajak-kenu: Népes magyar mezőny a szegedi Világkupán

Következő sztori

Labdarúgás: Magyarország a 33. a világranglistán