Közélet

A jövő hét közepéig megnyílhat a Huszár Mátyás rakpart + FOTÓK

A jövő hét közepéig megnyílhat a Huszár Mátyás rakpart + FOTÓK

2013. május 9., csütörtök
A jövő hét közepéig megnyílhat a Huszár Mátyás rakpart + FOTÓK
rakparttakaritas01_gs

Az apadással haladva tisztítják meg a lépcsőket és az úttestet a fennmaradt iszapról és szennyeződéstől, várhatóan a jövő hét közepére felszabadulhat a Huszár Mátyás rakpart.

A rakpart lépcsőjét az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai takarítják, míg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az útpálya mosását végzi. "Egy tolólapos traktorral, egy seprűs és egy locsolóautós kocsival távolítjuk el az iszapot és a folyó apadásával visszamaradó szennyeződéseket. Meg kell várni, hogy a víz visszahúzódjon az útpálya alatti tartószerkezetről, ha ebben az ütemben apad a Tisza, akkor a jövő hét közepére kiszáradhat, és meg lehet nyitni a forgalom előtt" - nyilatkozta portálunknak

Makrai László

ügyvezető igazgató. A rakpart megnyitásához az 570 centiméteres vízszint alá kell menni legalább hetven centivel, a rohamos apadást figyelembe véve várhatóan a jövő hét közepére felhajthatnak rá az első járművek. A Tisza Szegednél 2013. április 21-én 762 cm-es vízállással tetőzött, II. fokú árvízvédelmi készültség mellett - majdnem 2,5 méterrel alacsonyabban, mint 2006-ban, amikor 1009 cm volt a legnagyobb vízállás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.