Vízilabda: Egerbe mennek a szegedi csillagok

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerda este következik Eger ostroma! Ha az A-Híd Szeged vízi “tüzérei” megismétlik a Vasas otthonában elért bravúrt, biztos alapszakaszgyőztesnek tekinthetők a vízilabda OB I-ben.

Nem kevesebb a tét a szerda esti találkozón, mint az alapszakaszelsőség. A férfi vízilabda OB I listavezetője, az A-Híd Szeged VE lépéselőnyben van az egriekkel szemben, hiszen – ugyan a két csapatnak ugyanannyi pontja van – Vincze Balázs alakulata eggyel kevesebb mérkőzést játszott. Gerendás György legénységének esetleges győzelme kiegyenlítené ezt, s erre a két csapat elmúlt évekbeli mérlege alapján Biros Péteréknek minden esélyük megvan – ami valljuk meg valójában elég kevéske…

A Vincze-legénység ugyanis sikert-sikerre halmoz a szezonban, három fronton küzdve mindösszesen csak egyetlen vereséget szenvedett, azt is a Partizan Beograd otthonában a Bajnokok Ligájában, ahol ismét ott van a legjobb nyolc között – ami a hevesieknek nem sikerült. A sors iróniája, hogy épp a szerda esti vendéglátókat búcsúztató Crvena zvezdát sodorta Fortuna nyomdokvize Molnár Tamásék útjába az európai topsorozatban. A szegedi egység ősszel megvédte kupagyőztesi címét is, a bajnokságban pedig tavalyi legfőbb riválisát, az örök mumus Vasast már kipipálta, az őszi, hazai 9-9-es döntetlen után idegenben meglepően sima, 11-7-es győzelmet aratva. Az egrieket ráadásul itthon sikerült legyőzni 9-7-re decemberben, így az erőviszonyok és a jelenlegi forma alapján is sokkal inkább a Tisza-parti gárda az esélyes, s végre megtörheti az évek óta tartó egri átkot – azaz idegenben is legyőzheti a nagy riválist. Hozzá kell tenni: a találkozó ugyan sorsdöntő, de egy esetleges szűkebb szegedi vereség esetén is a Tisza-partiak felé billenhet a mérleg nyelve, hiszen a hevesiekre még vár egy Vasas elleni derbi is.

Amennyiben ez sikerül, szinte biztos az alapszakasz elsőség, s az MVLSZ Versenykiírása szerint ezután a 8. helyezettel (OSC vagy Szentes) kell két győzelemig tartó csatát vívnia a mieinknek, ami garantálható továbbjutást jelent a legjobb négy közé. Az is látható már, hogy ezen az ágon szereplő egységnek a Szolnok-Debrecen párharc győztese lesz az ellenfele, míg a másik ágon vélhetően-várhatóan az Eger és a Vasas fog találkozni. De ne szaladjunk ennyire előre, a play-offig a mieinknek még négy meccse van a szerdaival együtt.

A legutóbb a Montpellier ellen gálázó Vincze-csapat az elmúlt három hétben komoly fizikai felkészülést végzett, az ünnepek előtti héten pedig taktikai elemeket gyakoroltak Kiss Csabáék.

Eger újabb – ezúttal remélhetőleg diadalmas – “ostromára” szerda este kerül sor 18 órától a hevesi megyeszékhelyen.

Default thumbnail
Előző sztori

Eltűnt két gyerek - félóra alatt megtalálták őket

Következő sztori

Gyöngyösi Márton tart előadást a szegedi Jobbik székházában

Legutóbbi hasonló cikkek