Sport

Vízilabda: Egerbe mennek a szegedi csillagok

Vízilabda: Egerbe mennek a szegedi csillagok

2013. április 2., kedd
Vízilabda: Egerbe mennek a szegedi csillagok

Szerda este következik Eger ostroma! Ha az A-Híd Szeged vízi "tüzérei" megismétlik a Vasas otthonában elért bravúrt, biztos alapszakaszgyőztesnek tekinthetők a vízilabda OB I-ben.

Nem kevesebb a tét a szerda esti találkozón, mint az alapszakaszelsőség. A férfi vízilabda OB I listavezetője, az A-Híd Szeged VE lépéselőnyben van az egriekkel szemben, hiszen - ugyan a két csapatnak ugyanannyi pontja van -

Vincze Balázs

alakulata eggyel kevesebb mérkőzést játszott.

Gerendás György

legénységének esetleges győzelme kiegyenlítené ezt, s erre a két csapat elmúlt évekbeli mérlege alapján Biros Péteréknek minden esélyük megvan - ami valljuk meg valójában elég kevéske... A Vincze-legénység ugyanis sikert-sikerre halmoz a szezonban, három fronton küzdve mindösszesen csak egyetlen vereséget szenvedett, azt is a Partizan Beograd otthonában a Bajnokok Ligájában, ahol ismét ott van a legjobb nyolc között - ami a hevesieknek nem sikerült. A sors iróniája, hogy épp a szerda esti vendéglátókat búcsúztató Crvena zvezdát sodorta Fortuna nyomdokvize Molnár Tamásék útjába az európai topsorozatban. A szegedi egység ősszel megvédte kupagyőztesi címét is, a bajnokságban pedig tavalyi legfőbb riválisát, az örök mumus Vasast már kipipálta, az őszi, hazai

9-9-es döntetlen

után idegenben meglepően sima,

11-7-es győzelmet aratva

. Az egrieket ráadásul itthon

sikerült legyőzni 9-7-re

decemberben, így az erőviszonyok és a jelenlegi forma alapján is sokkal inkább a Tisza-parti gárda az esélyes, s végre megtörheti az évek óta tartó egri átkot - azaz idegenben is legyőzheti a nagy riválist. Hozzá kell tenni: a találkozó ugyan sorsdöntő, de egy esetleges szűkebb szegedi vereség esetén is a Tisza-partiak felé billenhet a mérleg nyelve, hiszen a hevesiekre még vár egy Vasas elleni derbi is. Amennyiben ez sikerül, szinte biztos az alapszakasz elsőség, s az MVLSZ Versenykiírása szerint ezután a 8. helyezettel (OSC vagy Szentes) kell két győzelemig tartó csatát vívnia a mieinknek, ami garantálható továbbjutást jelent a legjobb négy közé. Az is látható már, hogy ezen az ágon szereplő egységnek a Szolnok-Debrecen párharc győztese lesz az ellenfele, míg a másik ágon vélhetően-várhatóan az Eger és a Vasas fog találkozni. De ne szaladjunk ennyire előre, a play-offig a mieinknek még négy meccse van a szerdaival együtt. A legutóbb a Montpellier ellen gálázó Vincze-csapat az elmúlt három hétben komoly fizikai felkészülést végzett, az ünnepek előtti héten pedig taktikai elemeket gyakoroltak Kiss Csabáék. Eger újabb - ezúttal remélhetőleg diadalmas - "ostromára" szerda este kerül sor 18 órától a hevesi megyeszékhelyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.