/

Valótlan netes információk a szerb pártelnök bántalmazásáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerb pártelnököt ért szegedi inzultus kapcsán az egyik legnagyobb közösségi portálon jelentek meg téves információk, melyekkel kapcsolatban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közli.

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt hivatalból indított nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, miután 2013. április 17-én a szerbiai sajtóból értesült arról, hogy szerbiai vízilabda szurkolók egy szegedi étteremben több szerbiai állampolgárt bántalmaztak.

A magyar hatóságokhoz feljelentés nem érkezett. Miután a rendőrség tudomására jutott az eset, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halaszthatatlan nyomozási cselekményként helyszíni szemlét tartott az érintett étteremben. A nyomozók a biztonsági kamera felvételeit lefoglalták, a bántalmazás szemtanúit kihallgatták. A közel két évtizede eredményesen működő határ menti együttműködés keretében a magyar rendőrök soron kívül tájékoztatást adtak a szerbiai félnek a rendelkezésre álló információkról, amelyek alapján a szerbiai rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzetközi bűnügyi jogsegélyről szóló törvény felhatalmazása alapján előterjesztést tesz az ügyészségnek a büntetőeljárás szerbiai partnernek történő átadására, mivel az abban érintettek állampolgárságára is figyelemmel célszerű, hogy azt a külföldi állam folytassa le.

Előző sztori

Tájfutás: szegediek és svájciak a Kisbakter Kupán

Következő sztori

Az ágyneműtartóba rejtették a lopott biciklikereket