Bulvár

Valótlan netes információk a szerb pártelnök bántalmazásáról

Valótlan netes információk a szerb pártelnök bántalmazásáról

2013. április 23., kedd
Valótlan netes információk a szerb pártelnök bántalmazásáról

A szerb pártelnököt ért szegedi inzultus kapcsán az egyik legnagyobb közösségi portálon jelentek meg téves információk, melyekkel kapcsolatban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közli.

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt hivatalból indított nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, miután 2013. április 17-én a szerbiai sajtóból értesült arról, hogy szerbiai vízilabda szurkolók egy szegedi étteremben több szerbiai állampolgárt bántalmaztak. A magyar hatóságokhoz feljelentés nem érkezett. Miután a rendőrség tudomására jutott az eset, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halaszthatatlan nyomozási cselekményként helyszíni szemlét tartott az érintett étteremben. A nyomozók a biztonsági kamera felvételeit lefoglalták, a bántalmazás szemtanúit kihallgatták. A közel két évtizede eredményesen működő határ menti együttműködés keretében a magyar rendőrök soron kívül tájékoztatást adtak a szerbiai félnek a rendelkezésre álló információkról, amelyek alapján a szerbiai rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzetközi bűnügyi jogsegélyről szóló törvény felhatalmazása alapján előterjesztést tesz az ügyészségnek a büntetőeljárás szerbiai partnernek történő átadására, mivel az abban érintettek állampolgárságára is figyelemmel célszerű, hogy azt a külföldi állam folytassa le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.