Röplabda: utolsó hazai meccsét is hozta az SZTE EHÖK SE

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szteehokse_noiroplabda02Az SZTE EHÖK SE női röplabda csapata vasárnap a tabella 5. helyezettje, a GRC ellen lépett pályára. A mérkőzést 3-1-re hozta a csapat. A bajnoki arany már fordulók óta biztos, a cél azonban csakis a győzelem elérése és a három pont itthon tartása lehetett.

Mivel a Gödöllő csapata rendkívül fiatal játékosokból áll, s mezőnymunkájuk kitűnő, a mérkőzés előtt Szél Márta edző koncentrációt és fegyelmezett játékot, taktikus nyitásokat kért játékosaitól.

Az első játszmát szép és fegyelmezett játékkal, simán hozta a Szeged. A második szettben meglepetést okozott a fiatal, vendég csapat, a játszma elején átvette az irányítást, s meg is tartotta azt.

A harmadik és a negyedik játszmában nagy küzdelem alakult ki a két alakulat között. Hosszú, színvonalas labdameneteket izgulhatott végig a publikum, látványos mentéseket mutatott be mindkét gárda. Győzött azonban a rutin és a tapasztalat, a hazai csapat minkét játékrész végén jobban koncentrált.

Ez volt a lányok utolsó hazai NB II-es mérkőzése. Április 20-án, szombaton, az utolsó fordulóban Egerben, a Grape Vital RC otthonában lépnek pályára Molcsányiék. Mivel a bajnokságot már megnyerték, a következő hetekben kerül sor az NB II nyugati csoportjának győztesével folytatott osztályozó mérkőzésre, melynek tétje az NB I-be kerülés.

Női röplabda NB II Keleti csoport, 20. forduló:

SZTE EHÖK SE – Gödöllői RC 3-1
Szeged, Hattyas sor “D” tornacsarnok, 50 néző. Vezette: Dunszt F., Baracsi J.
SZTE EHÖK SE: Neizer, Molcsányi, MOLNÁR A., Szabó, MORVAI, Krcelic. Csere: Páder (libero), Fürdök, Matics. Edző: Szél Márta.

Szél Márta: “Örülök, hogy ismét sikerült itthon tartani a három pontot a nagyon fiatal és lelkes gödöllői csapat ellen.”

Előző sztori

Somogyi Vivien az Egyetem Arca + FOTÓK

Következő sztori

B. Nagy László: A víz és a lézer a fejlődés két iránya