Közélet

Új zenekarral hódít a megasztáros szegedi lány

Új zenekarral hódít a megasztáros szegedi lány

2013. április 25., csütörtök
Új zenekarral hódít a megasztáros szegedi lány
nagy_renata01_ia

Új zenekarával hódítja meg a szegedi közönséget Nagy Renáta: az énekesnővel a Megasztár című tehetségkutató versenyen találkozhattunk először, azóta szólóban és zenészekkel is koncertezett már. Az All In PartyRadio stúdiójában kaptuk mikrofonvégre egy rövid interjú erejéig.

- Mióta foglalkozol énekléssel?

- Már az általános iskolában elkezdődött ez nekem, úgy ötödik osztályos koromban. Voltam egy-két versenyen és Ki mit tud?-on is, majd az énekkaros tanárnőm elvitt Szegeden egy énekstúdióba, ahol már komolyabb képzést is kaptam. Sok fellépési lehetőség mellett Cegléden is megnyertem egy versenyt, ahol a zsűriben helyet foglalt

Csík Sándor

, a megasztárosok énektanára is. A nyereményem az volt, hogy díjtalanul tanított engem - innentől rendszeresen jártam fel Budapestre énekórákat venni, végül az ő javaslatára próbáltam meg a Megasztárt is.

- Milyen élmény volt a tehetségkutató és az azt kísérő nagy médiavisszhang?

- Amíg bent voltam, nagyon sokat fejlődtem szakmailag is, nem csak lelkiekben. Ráadásul rengeteg érdekes emberrel megismerkedtem, sokkal máig tartom a kapcsolatot. A castingokat követően a legjobb huszonnégybe jutottam be, a párbajdaloknál csak egy juthatott tovább, ott estem ki. Úgy érzem, innentől tudtam megerősödni, nagyon jók a visszajelzések és már komolyabb felhívásokat is kaptam. Először nem terveztem több tehetségkutatót, de a sok buzdító e-mail és üzenet, amiket kapok nagyon jól esik, és ösztönöz a folytatásra.

Nagy Renáta úgynevezett "Power Intro"-kat énekelt fel az All In PartyRadio stúdiójában. A dal eredeti előadójának stílusában felvett szignál összefésülve a dallal nem szakítja meg azt, hanem kiegészíti - az országban elsők között kísérletezik ilyen megoldással a partirádió.

- A népszerűségedet mutatja, hogy az All In PartyRadio internetes szavazásán elsöprő többséggel téged választottak a Power Intro felénekléséhez. Sokan felismernek Szegeden?

- Nem tartom magam nagy hírességnek, de elő szokott fordulni, és az nagyon jólesik. Néha csak az utcán rám köszönnek, de az Árkádban, ahol dolgozok is odajött hozzám egy pár, és kíváncsiak voltak, hogy mi van velem, hol lehet engem látni mostanság. Jót beszélgettem velük, az ilyenek mindig nagyon felvillanyoznak.

- Az új zenekaroddal dzsesszes-R'n'B-s vonalon mozogtok. Mindig ez a stílus vonzott, vagy kísérleteztél mással is?

- A zenei stílusom még nem igazán forrt ki - ez azért is van, mert amiben már egy kicsit visszahallom magam, amit magaménak érzek, azt szívesen eléneklem. Bonnie Tyler-től kezdve Tina Turner-en át Céline Dion-ig sok olyan előadó és stílus van, amelyet éneklek. Van úgy, hogy egy fellépésen megszabják, milyen stílusú zenét kérnek, ilyenkor persze hozzájuk igazodom, meg is tanulok új dalokat, ezzel fejlesztem a repertoárom.

- R'n'B-t nem könnyű énekelni, hisz a képzettség mellett különleges hangszínt igényel. Van úgy, hogy nem választja az énekes az adott stílust, hanem egyszerűen beleszületik?

nagy_renata03_ia

- Engem mindig is az ilyen stílusú zenék érdekeltek, nagyon tetszik például

Amy Winehouse

hangja. Nyilván egy mélyebb tónusú, karcosabb hangú énekesnek jobban fekszenek ezek a stílusú nóták, mivel nem kell annyit játszani a hangjával, vele majdnem azonos. Egy szoprán is szépen el tudná énekelni, de az egészen más lenne. Próbálok afelé húzni, ami nekem jól áll - szerencsémre ami jól áll, azt nagyon szeretem.

- Nemrég álltatok össze új zenekarotokkal, a Szeged Live Band-Take It Easy-vel. Hogy zajlik a munka velük?

- Már a Megasztár előtt megkerestek engem, tudták, hogy énekelek. Akkor még nem tudtunk találkozni, hisz én Budapesten voltam, így egy darabig szüneteltettük a közös munkánkat. Nemrég kaptam egy e-mailt tőlük, ismét felvettük a kapcsolatot és elpróbáltunk pár dalt gitárokkal, szintivel, dobbal és még két énekessel rajtam kívül. Az összkép nagyon tetszett nekünk, így komolyabban is elkezdtünk foglalkozni vele, a frontemberünk hangpróbatermében szoktunk gyakorolni. Szeretnénk sokat koncertezni és szerencsére meghívások is jönnek, az IH Rendezvényközpontban tartottunk egy jó hangulatú koncertet, péntek este pedig a szegedi Piano Clubban léptünk fel. Emellett szólóban is kapok felkéréseket, szóval nem unatkozom!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.