Írjon nekünk

Közélet

Méltatlanul támadott külsős bizottsági tagokat az alpolgármester?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Mars téri piac gazdálkodása miatt Solymos László önkormányzati bizottságok fideszes delegáltjait is támadta, akik most nyílt levélben cáfolták a vádakat.

A szegedi Mars téri piacot üzemetető céget és vezetőjét felelőtlen gazdálkodásra hivatkozva támadta egy sajtótájékoztatón Solymos László alpolgármester, aki több Fidesz által delegált külsős bizottsági tagnak a Szeged Vásár és Piac Kft.-vel fennálló kapcsolatát is kritizálta. Elmondta: az árbevételek növekedésével párhuzamosan nőnek a Szegedi Vásár és Piac Kft. kiadásai is, melyek egy része Solymos szerint nem tartozik a piac feladatkörébe. Egyes szerződéseket érdekesnek titulált a politikus mondván, Fideszhez közeli cégek jutottak megbízásokhoz. Kifogásolta, hogy a Fidesz által delegált külsős bizottsági tagokhoz köthető vállalkozások kaptak megbízásokat a Szegedi Vásár és Piac Kft.-től. Az alpolgármester felvetéseire két „megtalált” bizottsági tag nyílt levélben reagált, amit alább változtatás nélkül teszünk közzé.

Kereszty Ágnes és Görög Tibor szerint valótlanok Solymos állításai

Tisztelt Solymos László Alpolgármester Úr!
„Önálló költségelem 2012-ben a tanácsadási díj megjelenése, melynek összege 3,6 MFt. A beszállítók között van a közgyűlés pénzügyi bizottságának két tagja is.” Ez olvasható a város hivatalos honlapján nyilvánosságra hozott, a Szegedi Vásár és Piac Kft. gazdálkodásával kapcsolatos előterjesztésében – politikai támadásában –, míg sajtótájékoztatóján már néven is nevezte őket, Kereszty Ágnest és Görög Tibort. „A controlling tanácsadó a pénzügyi bizottság Fidesz által delegált külsős tagjának, Kereszty Ágnesnek a cége … és azóta is dolgozik a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek.” Ezt is közölte a sajtóval, mint ahogy azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy „korábban az ISO minősítési rendszert a pénzügyi bizottság Fidesz által delegált másik külsős tagjának Görög Tibornak a cége alakította ki”.

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Előrebocsátva, hogy Kereszty Ágnes és Görög Tibor kikéri magának a méltatlan és kicsinyes politikai indíttatású támadást, ami felháborító és aljas az alpolgármester részéről. Különösen azért, mert erre személyükhöz méltatlan környezetben került sor. Mert lehetnek jogos és kevésbé megalapozott kritikái a Szegedi Vásár és Piac Kft. gazdálkodásával kapcsolatban, de higgye el, nem öröm a „Jutalom a Fidesz közelieknek” alcím alatt szerepelni Szeged hírportáljain, közvetlenül a „Jutalom a barátnőnek” bekezdés után. Nézzük inkább szigorúan a tényeket, amelyeket Ön nem igazán vett figyelembe.

Kereszty Ágnes 2011-ben csupán néhány hónapos munkára szerződött a Szegedi Vásár és Piac Kft.-vel. Ehhez megfelelő végzettsége van, szakmájában régóta elismerik, a munkát, amire felkérték, rendben elvégezte, s tette mindezt a szektorban teljesen normálisnak számító díjazás ellenében. Ennek semmi köze a 2012-es beszámolóhoz és 2013. évi tervhez, Ön mégis összemossa vele. Ez egy aljas politikai támadás, amihez eszközként használta fel Kereszty Ágnes munkáját. Különösen megdöbbentő ez annak tükrében, hogy a pénzügyi bizottságban, amelynek ülésein Ön is részt vesz, annak idején Kereszty Ágnes jegyzőkönyvbe mondta, hogy dolgozik a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek és ezért bizonyos kérdésekben nem szavaz. Az alpolgármester ezt tudta, mint ahogy azzal is tisztába kellett lennie, mivel ezt is elmondta, jegyzőkönyvbe lett véve, hogy 2012 óta semmilyen városi céggel nincs kapcsolata – hogy az összeférhetetlenségnek még a gyanúját is elkerülje.
Görög Tibor 2011-ben valóban részt vett a Szegedi Vásár és Piac Kft. ISO9001 minősítésének előkészítő munkájában, melyet a Certop akkreditált. Épp úgy, mint több tíz másik cégnél, mert hogy ezzel is foglalkozik a vállalkozása. Tette ezt több más cégnek végzett munkájával párhuzamosan, ami azért mutatja, hogy szakterületén egy elismert és foglalkoztatott vállalkozásról van szó, amely méltatlanul csöppen egy gazdasági mázzal bevont politikai támadás közepébe. Fontos leszögezni, hogy Görög Tibor 2012 óta semmilyen önkormányzati cégnek nem dolgozik Szegeden, így egyszerűen és most már duplán nem igaz, hogy „Önálló költségelem 2012-ben a tanácsadási díj megjelenése, melynek összege 3,6 MFt. A beszállítók között van a közgyűlés pénzügyi bizottságának két tagja is.”

Még egy gondolat: igen, valóban mindketten tagjai a pénzügyi bizottságnak, és az is igaz, hogy a Fidesz delegálta őket. Végzettségük, eddigi és jelenlegi munkájuk során szerzett szakmai tapasztalatuk alapján ott a helyük, értenek az ott felmerülő feladatok megoldásához.

Alpolgármester Úr!

Kérjük, amennyiben munkájukkal, szakmai hozzáértésükkel kapcsolatban kifogása van, keresse meg őket, továbbiakban pedig tartózkodjon valótlan állításoktól.

Szeged, 2012. április 6.

Fentiekkel egyetértve,
Kereszty Ágnes
Görög Tibor

Kommentek

Közélet

Márciustól jönnek az új ezresek!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A bankjegyek régi változataival 2018. október 31-ig lehet fizetni.

Tovább olvasom

Közélet

Örkény-egypercesben a mindennapok valósága

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kultúrát nem magyarázni, hanem átélni érdemes.

Tovább olvasom

Közélet

Borból idén sem lesz hiány

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Közel tizenöt borrend érkezett határinkon belülről és túlról az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, 2018 első rendezvényére. A Vince-napi vesszővágás során az idei évben várható termést is megjósolták. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál