Gazdaság

Lemond a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke

Lemond a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke

2013. április 29., hétfő
Lemond a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke

Saját kezdeményezésére - közös megegyezéssel - április 30-i hatállyal lemond tisztségéről Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke, aki 2010 júniusától töltötte be tisztségét. A lemondást Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter elfogadta - közölte az NFÜ hétfőn.

A közlemény emlékeztet:

Petykó Zoltán

már kinevezésekor egyértelműsítette, hogy csak addig vállalja a feladatot, amíg az NFÜ szervezete képessé nem válik a Magyarország rendelkezésére álló fejlesztési források teljes befogadására. A mintegy 8200 milliárd forintos összeg közel 100 százalékára már kiírta a pályázatokat az NFÜ és 95 százalékát már le is kötötte, vagyis Petykó Zoltán az eredetileg tervezettnek megfelelően nyújtotta be lemondását - hangsúlyozza a közlemény. Petykó Zoltán ezután elsősorban az üzleti életben kamatoztatja majd szakértelmét, de a MAVIR felügyelőbizottságának elnökeként és a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatósági tagjaként továbbra is fontos feladatokat lát majd el a kormányzat számára - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.