Labdarúgás: ötösre vizsgázott a Zsombó a Sándorfalva ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

zsombo_sandorfalva14_gsA triplázó Busa Gergely és Németh Tamás vezérletével pompás mérkőzésen gyűjtötte be a roppant fontos három pontot a zsombói gárda. A megye II. hétközi fordulójának nyitómeccsét élőben kísérhették figyelemmel portálunkon.
A megyei II. osztály 30. fordulójában:

Zsombó SE – Sándorfalva SK II. 5-1 (2-0). Zsombó, 150 néző, vezette: Fodor Lajos (Cser Tibor, Boldog János).
Zsombó: Szilágyi – Zádori, Túri, Makra, Megyeri, Bálint L. (Székely 63′), Németh T., Rárósi (Longa 81′), Szűcs, Gyuris, Busa. Edző: Daru Sándor.
Sándorfalva II.: Kertész – Körmendi B., Horváth G., Kovács G., Antal, Kanász-Nagy, Molnár, Szabó N., Táborosi A. (Erdei 73′), Répás (György 82′), Körmendi I. Edző: Török Sándor.
Gólszerzők: Busa G. (3 – 37′, 49′, 86′), Gyuris D. (14′), Németh T. (77′), illetve Répás S. (55′)

no images were found

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Szentesi Kinizsi 23 19 2 2 77 13 64 59
2. Tiszasziget 22 13 5 4 69 24 45 44
3. Makó II. 23 13 4 6 50 25 25 43
4. Székkutas 23 11 7 5 53 40 13 40
5. Zsombó 24 12 3 9 52 37 15 39
6. Üllés 23 11 6 6 57 33 24 39
7. Csengele 23 10 8 5 56 35 21 38
8. Szőreg 23 10 7 6 52 40 12 37
9. Sándorfalva II. 24 11 0 13 64 57 7 33
10. Rosmarin Mártély 23 9 5 9 42 43 -1 32
11. Gyálarét 23 10 0 13 38 55 -17 30
12. Tömörkény 23 8 5 10 30 37 -7 29
13. Csanytelek 23 7 3 13 41 45 -4 24
14. Fábiánsebestyén 22 6 1 15 29 50 -21 19
15. USC Tanárképző 21 2 2 17 11 50 -39 8
16. Balástya 23 2 0 21 11 147 -136 6

Online közvetítésünk:

Vége az összecsapásnak.

90. perc: Fodor Lajos sporttárs nem hosszabbított, itt a vége. Magabiztosan és megérdemelten tartotta otthon a fontos három pontot a Zsombó a forduló nyitómérkőzésén, mi jól szórakoztunk, reméljük önök is! Daru Sándor legénysége átmenetileg a tabella ötödik helyére tört előre.

89. perc: A hajrá a Zsombóé, egy előreívelt labdát kellett fognia most Kertész kapusnak. A végére kiütközött a hazaiak gyorsasági és erőfölénye. Az eredmény ellenére a Sándorfalvát is dicsérni kell, különösen azért, mert a szépítő gólt követően remek periódust produkált, izgalmassá, nyílttá tette a mérkőzést.

no images were found


86. perc: GÓÓÓL 5-1! Németh Tamás pompásan ment el, s viszonozta a nem sokkal ezelőtti gólpasszt, beadását Busa Gergely 4 méterről az üresen tátongó kapuba bólintotta. A Zsombó ásza ezzel triplázott, s immár tizenkilenc góllal egyedül áll a mesterlövészek rangsorának második helyén. Nem mellesleg mai hármasa mellett két gólpasszt is adott, ezzel tízest érdemelne a Nemzeti Sporttól…

82. perc: György állt be Répás helyére a vendégeknél, hazai oldalon Longa váltotta Rárósit.

80. perc: Most már rendkívül magabiztosan labdázgatnak a zsombóiak.

77. perc: GÓÓÓL 4-1! Alighanem eldőlt a meccs! Busa jobb oldali beadása ziccerben találta Németh Tamást, aki elsőre telibe találta Kertészt, a magas ívben felpattanó lasztit Németh fejjel küldte ismét kapura, a hórihorgas hálóőr még ehhez is hozzáért, de csak a jobb alsóba tudta segíteni. A 20 esztendős játékos – aki a Csanytelek elleni kiállítás miatti eltiltás után ma térhetett vissza – harmadszor volt eredményes a megye II-ben, mellette tizenhárom találatot jegyez már a megye III-as Zsombó II.-ben is.

no images were found


74. perc: Túri szabadrúgását védte Kertész, az erős, sorfal mellett ellőtt labdát vetődve kellett fognia a sándorfalvi portásnak. A vendégek cseréltek közben, Táborosi helyére Erdei érkezett.

69. perc: Németh Tamás vitt végig egy hazai kontrát, az alapvonal környékére érve beadás helyett célba vette a hosszú sarkot, nem is tévedett sokat, ez is fifikás, ígéretes megmozdulás volt tőle.

68. perc: A vendégek részéről ismét Táborosi szánta el magát lövésre, irgalmatlan ágyúzása nem sokkal zúgott el a jobb kapufa mellett. Ezt követően zsombói helyzet maradt ki, Busa puskázta el.

63. perc: A hazaiak hosszú percek után átjutottak az ellenfél térfelére. Majd cseréltek is, Bálint helyére Székely érkezett. Közben egy zsombói beívelés után helyzet a hosszú oldalon, Gyuris lőtt fölé.

no images were found


60. perc: Megjött a kék-mezesek támadókedve! Táborosi Antal és Antal Gábor előtt adódott lehetőség, az első löketet blokkolták, a második fél méterrel szállt mellé. A vendégek elhitték, hogy van még esély a pontmentésre, s feltüzelve harcolnak, míg a zsombóiak a biztos előny tudatában kicsikét leültek, újra fel kell pörögniük.

55. perc: GÓÓÓL 3-1! Kissé váratlanul itt a szépítés, ami jót fog tenni a meccsnek! Répás Sándor, a vendégek talán legjobbja 28 méterről végezhetett el szabadrúgást, pazar mozdulattal tekerte el a sorfal mellett, a laszti meg is pattant a kapus előtt, felgyorsult, és védhetetlenül vágódott a hálóba. A 24 éves sándorfalvi focista hetedik találatát érte el a bajnokságban.

53. perc: Egyre könnyedebb a hazaiak játéka, magabiztosak Busáék. Labdabirtoklásban ugyan jó a Sándorfalva, nehézkesen közelíti meg a hazai kaput, lassan, körülményesen építkeznek, könnyedén öli meg akcióikat a narancssárga-fekete sereg.

no images were found


49. perc: GÓÓÓL 3-0! Busa Gergely a tizenhatos sarkáról a rövid alsót célozta meg, és rendkívül pontos lövéssel vette be a vendégek hálóját. Szárnyal a Zsombó, igen közel a fontos diadal kivívásához. A hazai futballista tizennyolc góljával immár a mesterlövészek rangsorának második helyén áll holtversenyben az üllési Mihalkó Dáviddal, illetve az ősszel még a Csengelét erősítő Horváth Péterrel. A szentesi Mihály Róbert huszonhattal vezet.

46. perc: A hazaiak kezdték a második felvonást, a szünetben egyik mester sem élt a csere eszközével.

Szünet.

45. perc: Egy újabb Makra-lövés szállt el a bal sarok mellett, majd Fodor Lajos sporttárs egy játékvezetői labda után véget is vetett az első felvonásnak. Kétgólos előnnyel vonulhat pihenőre a Zsombó, és a látottak alapján azt mondhatjuk, teljesen megérdemelten. A Sándorfalvának óriásit kellene javulnia, ha pontot akar menteni.

42. perc: 35 méterről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat, a próbálkozás a tizenhatosnál akadt el, miután a védők elkotorták a Kanász-Nagy Gábor elé bejátszott labdát.

no images were found


37. perc: GÓÓÓL 2-0! Busa Gergely 23 méterről parádés kapáslövéssel vágta a léc alá a lasztit, óriási tapsot kapott érte a hazai publikumtól. Jár a kalapemelés a zsombói futballistának, magasabb osztályban is megállta volna a helyét ez a találat. A 30 éves hazai támadó dicséretet érdemlő tizenhetedik találatát érte már el az idényben. Ezzel a negyedik helyre ugrott előre a megye II. mesterlövészeinek rangsorában.

33. perc: A Sándorfalva perceit éltük meg az utóbbi periódusban. Az igen agilis Répás Sándor kísérlete zúgott el 20-25 centivel a bal kapufa mellett, talán ez volt az első olyan próbálkozás, mely magában hordozta a gólveszélyt a kékek részéről.

no images were found


28. perc: A zsombói Makra Zoltán lövéséről számolhatunk be, 30 méterről bombázta rá, Kertész kapus kettőt a labda felé lépve magabiztosan hárított. Ami a vendégeket illeti, a középpályán jól ütköznek és harcolnak, aztán szépen is adogatnak egészen a támadóharmadig, ahol egyelőre elfogy a tudományuk.

23. perc: Pompás narancssárga-fekete támadás futott végig a pályán: Gyuris centerezett Busának, aki tisztára játszotta magát, mindenki lövést várt, de ő a hosszún érkező Némethet hozta volna kihagyhatatlan helyzetbe, ám centikkel hosszú lett a passz. Így is tapsot érdemelt a jelenet! Közben egyre nagyobb a harc, amit mindkét részről egy-két keményebb belemenés jelzett.

19. perc: Az egyenlítés vágya hajtja előre a vendégeket, megpróbálnak mezőnyfölénybe kerülni, igyekeznek többet birtokolni a labdát, mint az első negyedórában tették. Persze nem nyílhatnak ki túlságosan, mert igencsak robbanékonyak a zsombói támadók. Egy mintaszerű kontra végén ezt igazolandó Németh fejelhetett, alig-alig a jobb kapufa mellé.

no images were found


14. perc: GÓÓÓL 1-0! Vezet a Zsombó! A nagyon veszélyesen játszó Busa Gergely gyönyörű esernyőcselt mutatott be a jobb szárnyon, átívelt a hosszúra, ahol érkezett Gyuris Dávid, 12 méterről egyből lőtt a jobb alsóra, a magas Kertész kapus ugyan bele tudott ütni, de a találatot nem akadályozhatta meg. A 23 esztendős zsombói futballista negyedik gólját szerezte a bajnokságban, ebből kettőt a Sándorfalva hálójában helyezett el…

10. perc: Németh Tamás villantotta meg tehetségét, gyorsaságát. A jobb oldalon a felezővonaltól az alapvonalig tört előre, korner lett az akció vége. Ugyanakkor látszik, hogy tartanak tőle a vendégek, folyamatosan ketten kísérik.

5. perc: Kiegyenlített játék a mezőnyben két zsombói lehetőséggel. Előbb egy Kertész Dezső kapusról lecsorgó labdát a tizenhatosról alig lőtt fölé Busa Gergely, majd ugyanő viharzott el a bal szárnyon, csaknem az alapvonalig tört, váratlanul éles szögből rásuhintotta, a szöget jól záró vendégportás szögletre biztosított.

1. perc: A sándorfalviak hozták játékba a labdát, végül nyolc perc késéssel kezdődött a derbi.

no images were found


17.55. perc: Köszöntjük az olvasókat Zsombóról, ahol ideális labdarúgóidő várja a két csapatot és a nézőket. Négy ultra, zsombói sállal felszerelt lelkes fiatal is buzdítja a hazaiakat, akik különleges alapszínükben, narancssárga-feketében pompáznak ezen az estén is. A látogatók tiszta kékben léptek pályára. Pár perces csúszással kezdünk.

17.50: Az ifimérkőzés 2-2-es végeredménnyel fejeződött be.

no images were found


18 órai kezdettel Fodor Lajos sporttárs sípjelére indul a találkozó és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

A Szertár Sportbolt megyei II. osztályban hét fordulóval a zárás előtt gyakorlatilag borítékolható a Szentesi Kinizsi bajnoki címe, illetve a Balástya és az USC Tanárképző kiesése, a további helyezésekért azonban elképesztően nagy a tülekedés. Az NB-s átszervezések, illetve a Csongrád megyét képviselő csapatok gyengébb szereplésének tükrében ebben az osztályban is fennáll a veszély, hogy akár hat együttes kényszerül búcsúra, mint a megye I-ben. Biztonságot tehát csak az első tíz pozíció jelenthet. Ma esti két főszereplőnk, a Zsombó és a Sándorfalva II. is ezért harcol nagy lelkesedéssel.

A 36 pontos hazaiak jelenleg nyolcadikok, míg a 33 pontos vendégek kilencedikek a tabellán, de nem lélegezhetnek fel, mert nyakukon az üldözők, míg a tizenkettedik Tömörkény is lőtávolon belül van 29 pontjával. Igen fontos mérkőzés vár tehát ránk az előrehozott 30. forduló keddi játéknapján, érdemes lesz követni a közvetítést! Az ősszel Sándorfalván Busa Gergely és Gyuris Dávid első félidős találataival 2-0-s vendégsiker született. Este kiderül, vissza tudnak-e vágni a sándorfalviak, vagy kétszer is kapitulálniuk kell a Zsombóval szemben.

Előző sztori

A magyar almát, paprikát és barackot is népszerűsítik az idén

Következő sztori

Labdarúgás: Dóra János mesterhármasával hengerelt az FK + FOTÓK