Labdarúgás: gólgazdag meccsen verte a Szentmihály az Alsóvárost + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

alsovaros_szentmihaly15_mjFordulatokban és feszültségben nem volt hiány a megye III-as szegedi rangadón: az Alsóváros a végén kis híján tíz emberrel állt talpra 1-4-ről.


A Szertár Sportbolt megyei III. osztály Homokháti csoport 20. fordulójában:

Szentmihály – IKV Alsóváros 4-3 (2-1). Gyálarét, 100 néző, vezette: Gargya Balázs Gábor (Gergely József, Rácz László).
Szentmihály: Jani – Rovó (Becsei 72′), Sándor, Ábrahám, Szalma I. (Nagy A. 75′), Hágelmann, Baján, Tóth I. Z. (Rumpf 67′), Bányik (Tóth II. Z. 70′), Ács (Somogyi 52′), Nagypál. Vezetőedző: Hímer István.
Alsóváros: Szászi – Szántai (Dobó 58′), Zergényi, Szalma G., Török, Daróczi, Csordás, Hüvös, Csúcs (Szilágyi 60′), Farkas, Polyák (Czibere 72′). Vezetőedző: Kiss Ferenc.
Gólszerzők: Ács S. (11-esből 33′), Hágelmann T. (42′), Baján Z. (64′), Nagypál Z. (74′), illetve Csordás J. (15′), Dobó M. (79′), Hüvös L. (81′)
Kiállítás: Csordás J. (62′)

no images were found

Online közvetítésünk:

Vége a találkozónak.

91. perc: Vége a meccsnek. Gólgazdag összecsapáson a szentmihályiak nyerték a városi rangadót, ám az alsóvárosiakat is csak dicséret illeti, tíz emberrel sem álltak távol a pontmentéstől.

90. perc: Alsóvárosi próbálkozások a végére, állja a sarat a szentmihályi védelem. A hazaiak térfelén pattog azonban a labda, Baján Zoltán blokkolt egy beadást.

86. perc: Hüvös került lövőhelyzetbe, kemény belépő mentette meg a szentmihályi kaput. Az alsóvárosiak egyre nagyon vehemenciával támadnak, míg zavartnak és fáradtnak tűnnek most a hazaiak. A levegőben lóg az egyenlítés, amit 4-1 után kevesen gondoltak volna.

81. perc: GÓÓÓL 4-3! Lehet, hogy nem érkezett túl későn a szépítés, és van még alsóvárosi feltámadás? Mindenesetre már csak egy a hátrány. A jobbról a tizenhatoson belülre kerülő labdát Hüvös László vette át, majd a dermedten álló hazai védők mellől egy pattanás után kilőtte a jobb alsó sarkot.

79. perc: GÓÓÓL 42! 26 méterre Jani kapujától szabadrúgáshoz jutott az Alsóváros. Szalma Gábor fantasztikus lökete a kapufán csattant, majd kavarodás után a visszapattanó lasztit sikerült a vendégeknek a hálóba juttatni a csereként beállt Dobó Marco révén. Sokat tett a második találatáért az Alsóváros, végül el is érte, igaz, számukra túl későn.

74. perc: GÓÓÓL 4-1!Nagypál Zoltán lépett ki ügyesen, s 13 méterről az elfekvő kapus fölött volt csapata hálójába lőtt, ezzel háromgólos a szentmihályi előny. A 28 éves futballista harmadszor volt eredményes a bajnokságban.

71. perc: Többet támad az emberelőnyben futballozó Szentmihály ezekben a percekben, az alsóvárosiak pedig idegessé váltak a történtek okán, nem nagyon tudnak most a játékra koncentrálni.

69. perc: Folydogál a meccs enyhe szentmihályi fölénnyel. Rumpf állt be Tóth Zoltán helyett a hazai csapatba.

64. perc: GÓÓÓL 3-1! Hamar gólra váltotta emberelőnyét a Szentmihály. Baján Zoltán szerzett labdát a vendégek tizenhatosának előterében, egy csellel áthámozta magát a védőkön, majd a balra mozduló kapus mellett 14 méterről laposan a kapu közepébe lőtt. A 25 esztendős focista immár nyolc találatnál jár a sorozatban.

62. perc: KIÁLLÍTÁS! Csúcs Áron helyett Szilágyit küldte be Kiss Ferenc, ugyanakkor Csordás Józsefet kiállította a játékvezető, valószínűleg megsérthette az asszisztenst.

no images were found

58. perc: Változtattak a vendégek is, Szántait Dobó váltotta. Minden milliméterért óriási a harc a pályán kiegyenlített erőviszonyokkal. Mindkét csapat nagy elánnal futballozik, a hazaiak be akarják biztosítani a vezetést, a vendégek mihamarabb egyenlítenének. Megjósolhatatlan, ki jár majd sikerrel.

54. perc: Ács helyett Somogyi érkezett hazai oldalon, miközben rendületlenül rohamoz az egyenlítésért az IKV. Polyák és Farkas M. rutinos, összeszokott csatárkettőse komoly feladat elé állítja a védőket. A szentmihályiak kontrákra rendezkedtek be.

50. perc: Lendületesen támad az Alsóváros, mégis Hágelmann előtt adódott az első nagyobb lehetőség. Két védőn hámozta át magát a hazaiak vezető góljának szerzője, majd lőni is tudott, kísérlete nem sokkal ment a bal kapufa mellé.

46. perc: Alsóváros önkormányzati képviselője és csapatának erőssége, Hüvös László hozta játékba a labdát a második felvonás kezdeteként.

Szünet.

45. perc: Nehezen emészti a második kapott gólt az IKV, egyre többet reklamálnak a vendégek, amiben Polyák jár az élen. Állítják, a második gólt lesállás előzte meg. A játékvezető nem is hosszabbít egy másodpercet sem, pihenőre küldi a srácokat.

42. perc: GÓÓÓL 2-1! Ismét érvényesült a foci örök törvénye, a kihagyott ziccert góllal büntette az ellenfél. Nagypál Zoltán szögletét Ács Sándor bólintotta kapura, a gólvonalon biztosító védő kivághatta volna, ám totojázott, így az érkező Hágelmann Tamás közvetlen közelről a hálóba sodorta a lasztit. A 30 éves játékos először tudott eredményes lenni a pontvadászatban. Kiss Ferenc, a vendégek mestere nehezményezi a bírói ítéletet, szerinte les miatt szabadrúgás járt volna nekik.

39. perc: Polyák Péter előtt adódott jó lehetőség, kétségbeesetten érkezett hátulról Szalma, beérte, szögletre mentett. A korner után Polyák hatalmas helyzetbe került, másfél méterről fejelt fölé. Ismét vezetést szerezhetett volna az IKV, megúszta a Szentmihály.

no images were found

38. perc: Az egyenlítést követően fölénybe kerültek a hazaiak, amit több lövés jelzett. Szalma István próbálkozását Szászi fogta, majd Tóth Zoltán durrantott fölé. Jó és változatos a mérkőzés, az elején a szentmihályiak nem találták meg játékukat, az egyenlítés viszont egyértelműen jót tett nekik, megnyugtatta őket.

33. perc: GÓÓÓL 1-1! Ács Sándor a táncoló Szászi András mellett nem túl erős, de jól helyezett löketet eresztett a kapu jobb oldalába, higgadtan értékesítve a büntetőt. A 39 esztendős, télen az FK 1899 Szegedtől leigazolt csatár immár ötödik gólját jegyezte a megye III-ban.

32. perc: Eddig a pillanatig ügyesen hárította el a szentmihályi felíveléseket az alsóvárosi csapat, most viszont bajba kerültek. Bányik Ferenc cselezte át magát emberén, Szántai Gergely hátulról csúszott utána, felvágta, jogos tizenegyes a hazai csapatnak, sárga kártya a vétkesnek.

27. perc: Magához tért a Szentmihály! Jobbról érkezett egy átívelés a hosszúra, Ács Sándor mellel akarta átvenni a bogyót, mely kicsit elpattant, de így lett jó Nagypál Zoltánnak, aki az ötösről óriási ziccerben fölé bombázott. Ezt követően is akadtak ígéretes hazai akciók, ám azok ekkora sanszot már nem szültek.

23. perc: Hüvös László 26 méterről talán kicsit elhamarkodottan vette célba a hazai kaput, talán ha passzol, többre megy vele. Ettől függetlenül az első félidő feléhez érve kijelenthető, megérdemelten vezet az IKV, uralja a meccset.

19. perc: Bár próbálkozik támadások szervezésével a Szentmihály, de továbbra is rendkívül kontrolláltan védekezik az Alsóváros. A vendégek akarata érvényesül, hiába van többet a hazaiaknál a laszi.

no images were found

15. perc: GÓÓÓL 0-1! Vezetéshez jutottak Kiss Ferenc legényei. Daróczi szögletét Csordás József pompás mozdulattal 14 méterről belsőzte a bal felsőbe, Jani Levente kapusnak esélyese sem volt a hárításra. A 37 éves IKV-focista harmadik gólját érte el a bajnokságban.

11. perc: Némi fölényt harcoltak ki a hazaiak, de szervezettebbnek tűnik az Alsóváros, nem engedik helyzethez jutni a szentmihályiakat, akik kapkodnak. A vendégek ellencsapásai folyamatosan magukban hordozzák a veszélyt.

6. perc: Élénk iramban estek egymásnak a csapatok. Az Alsóváros egyértelműen győzni jött, nem állt be védekezni, teljesen kiegyenlített mezőnymunkát figyelhetünk. A tizenhatos vonalától egy hazai kezezést követően Farkas Miklós végezhetett el nemrég szabadrúgást, alig tekert a léc fölé.

1. perc: Rendkívül meleg, nyárias időben indult el a derbi. Pár perc csúszás után a szentmihályiak hozták játékba a labdát.

14.45: Üdvözöljük az olvasókat Gyálarétről! Remek mérkőzés várható a két szegedi csapat között. Kiváló mesterek a padokon, az egyik oldalon Kiss Ferenc, a régóta ismert Tisza-parti tréner, míg a rutinos Hímer István a hazaiaknál, komoly taktikai harcra készülhetünk. Sárga felsőben kék ujjakkal a vendég alsóvárosiak, fekete nadrág és sárga sportszár dukál hozzá, a hazaiak pedig a Ruzsán sikert hozó sárga-piros csíkos felsőben, piros nadrágban és sportszárban. Mintegy 100 néző kíváncsi a rangadóra, megoszlásuk közel egyenlő, sokan biztatják majd mindkét együttest. Szabó József, a Gyálarét elnöke tippelt portálunknak: a szentmihályiak sikerét várja, majd pedig az ezt követő megye II-es meccset illetően bizakodó, reméli, hogy a gyálarétiek otthon tartják a három pontot a Tömörkény ellen.

15 órakor Gargya Balázs Gábor sporttárs sípjelére indul a derbi és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

A 20. fordulót rendezik a megye III. Homokháti csoportjában. A mérkőző felek közül a pályaválasztó Szentmihály áll picikét jobban a tabellán, 27 ponttal a hatodikok, míg az IKV Alsóváros 21 pontja jelenleg a tizedik pozícióhoz elegendő. Hímer István legénysége eddig felemás tavaszi szezont produkált: a pályaválasztó két győzelem és egy döntetlen mellett kétszer kapott ki. Ugyanakkor felszálló ágban vannak, hiszen legutóbb 4-1-re nyertek Ruzsán. Ugyanez mondható el a látogatókról, akik három vereséget követően két nagyszerű diadallal jelezték: számolni kell velük ebben az idényben is. Kiss Ferenc tanítványai a Pusztamérgest 3-1-re, a Domaszéket (Farkas Miklós mesternégyesével) 4-1-re verték az elmúlt játéknapokon.

A két fél őszi összecsapásán 1-0-s félidőt követően 3-1-re győzött az Alsóváros, Polyák Péter, Farkas Miklós és Czibere László találataira akkor 0-3 után Baján Zoltán tudott csak felelni. Élő közvetítésünkből kiderül, ezúttal ki tud majd felülkerekedni.

no images were found

Előző sztori

A kezünkből ettek a zsiráfok a vadasparkban + FOTÓK, VIDEÓ

Következő sztori

Fidesz: hazugság, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikokról