Labdarúgás: négyszer zörgött a domaszéki háló Alsóvároson

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét győzött az IKV-Alsóváros, ezúttal a Domaszék alakulatát sikerült kétvállra fektetniük.

Ötödik bajnoki mérkőzését játszotta a megye III. Homokháti csoportjában szereplő IKV-Alsóváros csapata: némileg változott a keret, hiszen a távozó oldalon Müller B. a Pázsithoz igazolt, viszont érkezett Szászi A. kapus Forráskútról, a Móraváros és SZVSE kiváló játékosának, Szilágyi Jánosnak a fia, Gábor, valamint fiatal tehetség Dobó Marco. A rajt nem sikerült a legfényesebben az alsóvárosiaknak: kiütéses vereség a Mórahalom II. ellen (0-7), változatos, fordulatos kilencven perc Balotaszálláson (3-6), kiábrándító futball Bordány II. (0-2) fiataljaival szemben. Ezután kezdett kilábalni az alsóvárosi együttes a gödörből, miután a Szabadság téren legyőzte a hasonló erőt képviselő Pusztamérges (3-1) gárdáját. Az ötödik mérkőzés, a távozók miatt jelentősen meggyengült Domaszék ellen játszották.

Az első félidő feléig a hazaik játszottak enyhe mezőnyfölényben, többet birtokolták a labdát, ám a sok rossz pontatlan átadások miatt nem tudták bevenni az ellenfelük hálóját. Ezt követően azonban felgyorsultak az események. A 23. percben a jobb oldalon kiváló labdát kapó Dobó M. egyedül tört a domaszéki kapura, és a kifutó Baranyás Cs. gáncsolta, amiért azonnal villant számára a piros lap, a megítélt 17 méteres szabadrúgást Csordás J. kevéssel csavarta a léc fölé. Négy perccel később a büntetőterületen belül cselező Oláh lábát Daróczi megrúgta, amiért a szegedi középpályás sárgát, a Domaszék tizenegyest kapott. Deli biztos ítélet-végrehajtónak bizonyult, és a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). Nem esett össze az IKV, és öt perc alatt fordított: a meginduló és gólvonalon túlra becselező Farkas M. egyenlített, majd öt perccel később Csordás J. pontos labdáját vette át a tizenegyes pont környékén, és lőtt a háló közepébe, így minimális előnnyel mehetett a pihenőre a hazai legénység (2-1). Szünet után folyamatos cserékkel Domaszék haloványan próbálkozott az egyenlítésért, de komolyabb átütőerő nélkül. A hajrában még a nagy kedvvel, és tarthatatlanul futballozó Farkas M. előbb egy jól kidolgozott akció végén talált be a 83. percben, majd egy “tűzijáték” után – a vendég portás két óriási lövésbe vetette bele magát – közelről passzolta a labdát a kapuba (4-1).

Javuló formát, játékot mutató Alsóváros megérdemelten és biztosan győzött a korán létszámhátrányba kerülő Domaszék ellen, és szombaton, 15 órakor Gyálaréten a Szentmihály FC próbálja folytatni jó sorozatát.

Labdarúgó megyei III. osztály Homokháti csoport 19. forduló:

IKV-Alsóváros SE – Domaszék 4-1 (2-1)
Szeged, Szabadság tér, 100 néző. Vezette: Hegyesi G. (Szántó, Garamvölgyi)
IKV-Alsóváros: Szászi-Szántai, Zergényi, Csúcs Á., Török J. – Dobó, Daróczi, Csordás J., Szilágyi G. – Pipicz (Kis Z. 55′), Farkas M. Csapatvezető: Kiss Ferenc.
Domaszék: Baranyás L. – Deák Zs., Tóth Z., Deli, Gyuris, Klötzl Ba. (Kertész 50′), Klötzl Be. (Farkas Gy. 68′), Ábrahám (Fülöp 65′), Oláh, Miksi, Kiss Z. (Baranyás Cs. 23′). Edző: Csányi Lajos.
Gólszerzők: Farkas M. (4), illetve Deli

Előző sztori

A műszakiak napját ünnepelték a vásárhelyi katonák

Következő sztori

Május 16-án nyílik az Ásotthalom-Királyhalom közötti határátkelő