Labdarúgás: precíz Csaba verte a lelkes SZEOL U13-at + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bekescsaba_ufc_ szeol_u13_11_gsA lila-fehérek könyörtelenül büntették a szegedi srácok védelmi megingásait. A mieink végig jól küzdöttek, ám a hazai siker megérdemelt.
Az I. osztályú U13-as bajnokság Keleti csoport 23. fordulójában:

Békéscsaba UFC – SZEOL-Tisza Volán SC 5-2 (4-1). Békéscsaba, vezette: Gebei Viktor József (Varga Zoltán, Rakonczás Zsolt).
Békéscsaba: Juhász (Varga 36′) – Csicsely, Jónás, Mezei, Ivicevic (Zvara 36′), Németh T., Zsóri, Fodor Zs., Makoviczki (Rafaj 36′), Krajcsó (Máris 50′), Koszecz (Kovács D. 50′). Edző: Kovács Tibor.
Szeged: Mityók – Rescsik (Fodor Zs. 67′), Mészáros (Liliom 67′), Vida (Tápai 56′), Elek (Molnár 67′), Kovács P. (Dézsi 60′), Albert (Széll 36′), Szekeres, Bíró (Hegyesi 36′), Gémes, Oláh. Edző: Herczeg Gábor.
Gólszerzők: Fodor Zs. (2 – 6′, 26′), Jónás Z. (17′), Zsóri D. (19′), Rafaj P. (67′), illetve Elek Á. (27′), Hegyesi B. (68′)

Kovács Tibor: “Tudtuk a Szegedről, hogy masszív csapat, ősszel szerencsével nyertünk ott 3-1-re. Ez benne is maradt a srácokban, most úgy mentek fel a pályára, hogy nagyon megnyomják az elejét. Még engem is megleptek az első félidőben mutatott mozgékony, ügyes játékkal, rengeteg szép dolgot mutattak be, sok helyzetet alakítottak ki, s rúgtak négy gólt, így elégedett lehettem. A második felvonásra talán a meleg vagy a műfű miatt elfáradtunk, beleszürkültünk a meccsbe, a cserék sem adtak lendületet. A Szeged ekkor fölénk kerekedett, pontrúgásokkal veszélyeztetett elsősorban. A szerencsével sem álltunk hadilábon, hogy nem kaptunk újabb gólokat. Összességében azt mondhatom, az első félidei teljesítményre büszkék lehetünk, de tanulság, hogy egy mérkőzést végig kell játszani, nem szabad hátradőlni…”

Herczeg Gábor: “Nagyon tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. A koncentráltabb csapat győzött.”

no images were found

Online közvetítésünk:

Vége a mérkőzésnek.

70. perc: Békéscsabai szöglet után hatalmasat védett Széll Dominik, majd egy gyors akció végén ugyancsak ő szedte le a labdát a hazai támadó lábáról. Gyors akciókat igyekeztek közben vezetni a mieink, ám jól zárt a lila-fehérek hátsó alakzata, újabb gól így nem esett. Összességében a hazai siker megérdemelt, a békéscsabaiak jól használták ki, hogy a kék-feketék sokat hibáztak a meccs kezdeti szakaszában. Mikor rendezte sorait a SZEOL, onnantól már teljesen egyenrangú ellenfél volt, de a háromgólos különbség megmaradt a végéig, így a három pont is a vendéglátóké lett.
(Hogy teljes legyen a kép: a DVTK 3-1-re nyert Kecskeméten. A tabellát így most 64 ponttal vezeti a Honvéd-MFA az 55 pontos DVSC-DLA és 46 pontos Szolnoki MÁV Utánpótlás előtt. A SZEOL-Tisza Volán SC 32 pontjával a nyolcadik, míg a 30 pontos Békéscsaba UFC a kilencedik, ám a mieinknél egy meccsel kevesebbet teljesített.)

68. perc: GÓÓÓL 5-2! Azonnal itt a szépítés. A csabai kapus aláfutott egy beadásnak, érkezett a szemfüles Hegyesi Balázs a hosszú oldalon, s közelről besodorta a lasztit. Balázs második alkalommal talált be a sorozatban. Három csere még a végére Herczeg Gábor részéről: Elek Ádám, Mészáros Tibor és Rescsik Márk le, Liliom Nataniel, Molnár Gábor és Fodor Szabolcs be.

67. perc: ÓÓL 5-1! A félpályáról előreívelt szabadrúgás után Rafaj Patrik továbbította a labdát a szegedi kapuba. A fiatalember második találatát érte el ebben a bajnokságban, nagy boldogság ez neki!

no images were found

65. perc: Két gyors vendégakció futott a bal szárnyon, a remekül tömörülő csabai védők azonban mindkettőt megakasztották. A lila-fehérek előtt adódott egy igazán komoly gólszerzési lehetőség közben. Pontos átívelés szállt át balra, ahonnan Zsóri Dániel eresztett el sistergős lövést, szerencsénkre a bőr a kapufa külső éléről kifelé, az alapvonalon túlra vágódott.

61. perc: Gémes Máté szemfülesen csapott le a hazai kapus rossz kidobására, jobbról azonnal ívelt, megpróbálta meglepni a portást, jó volt az elgondolás, ám a laszti mellé szállt.

60. perc: Újabb szegedi csere, Kovács Patrik helyett Dézsi Botond folytathatja.

59. perc: Jobb oldali csabai bedobás után a büntetőt elhibázó Mezei Szabolcs kapásból szúrta rá, messze fölé.

56. perc: Középen Oláh Levente kapott indítást, ő is azonnal tüzelt, a hazaiak jobb kapufája mellé. A szegediek egyre többször fejezik be messziről eleresztett lövésekkel az akciót, így gyorsítva a játékot. Egyértelmű a céljuk, közelebb kerülni a Csabához, a lila-fehérek pedig az eredmény tartására rendezkedtek be. Herczeg Gábor tovább erősíti a támadószekciót: Vida Zalán helyére Tápai Dominikot küldte fel.

55. perc: A csereként beállt Máris Dominik távolról vette célba a szegedi kaput, fölé bombázott.

51. perc: Két szegedi lehetőség, miközben azért meg kell említeni, a csabai akciók sem veszélytelenek. No, de akkor a mi helyzeteinkről: mindkettő Kovács Patrik nevéhez fűződik. Előbb egy előreívelés találta meg az ötösön, ám nem tudta a játékszert a kapuba továbbítani, majd jobb oldali bedobás után hátrafelé csúsztatott, a kapus azonban lehúzta a kísérletet. A hazai mester kettős cserével frissített, Krajcsó és Koszecz helyére Máris és Kovács D. érkezett.

no images were found

47. perc: Támadásban maradtak a kék-feketék, akik most az első félidőhöz képest sokkal szervezettebben és fegyelmezettebben futballoznak. A hazaiak persze háromgólos előnyük tudatában nyugodtak lehetnek, legalábbis egyelőre. Nézzünk közben egy szegedi szögletet, jó helyzet kerekedett belőle, Hegyesi Balázs ívelte be, Vida Zalán előbb bólintott, majd lőni is tudott, kapu fölé.

42. perc: Kezezés miatt tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Mezei Szabolcs végezte el a büntetőt, erősen a kapu bal oldalát vette célba, de Széll Dominik szenzációs vetődéssel kiütötte a labdát! Ez az, nagyon jókor jött a bravúr, mert a lendületünket most megtörhette volna a lila-fehér gól!

40. perc: Agresszív letámadással próbálkozunk most, fölényt is harcolt ki a Szeged. Egy távoli lövés nem sokkal ment a bal kapufa mellé, majd Mészáros Tibor 25 méteres szabadrúgását nyelte le a hazai hálóőr.

36. perc: A hazaiak kezdték a második félidőt. A szegedieknél cserék is történtek a szünetben: Széll Dominik állt a kapuba, Mityók Roland kijött mezőnybe, a védelembe, Albert Csaba hagyta el a játékteret. Bíró Dánielt pedig Hegyesi Balázs váltotta.

Szünet.

35. perc: A félidő végére átvette az irányítást a szegedi csapat, mely magához tért a kezdeti bizonytalankodás után. Egy bal oldali szögletet követően Albert Csaba kapásból tudott lőni, a labdája oldalra vágódott a jól záró csabai védelemről. Ez volt az utolsó mozzanat, pihenni küldte a feleket Gebei Viktor József sporttárs.

31. perc: Mityók ölében halt egy egy távoli, 20 méteres lila-fehér löket, majd támadhattak a szegediek, Vida Zalán került helyzetbe, ám sajnos nem találta el jól a labdát, könnyedén védett a hazai portás.

27. perc: GÓÓÓL 4-1! Albert Csaba szöglete után még menteni tudtak a csabaiak, de a következő szegedi korner már meghozta a megérdemelt szépítést. Elek Ádám remek mozdulattal fejelt a hazai ketrecbe! Immár hatodik találatát jegyezte a szezonban.

26. perc: ÓÓL 4-0! Fodor Zsombor nagyszerűen játszotta magát tisztára, két védőt cselezett ki, majd ballal lőtt a szegedi kapuba.

22. perc: Ügyesen játsszák a védelmi vonalunk mögé a labdákat a csabaiak, el kell ismerni. Nagy fölényben futballoznak, jól kombinálnak, a szegediek előreíveléseit pedig könnyedén stoppolják le. Nagyon, de nagyon akarnak a kék-feketék is, de eddig semmi sem sikerül nekik.

no images were found

19. perc: ÓÓL 3-0! A középkezdés után nem sokkal ismét a vendégek kapujában táncolt a bogyó. Mészáros Tibor indítási kísérletét fülelték le a lila-fehérek, majd rohamra indultak, Zsóri Dániel tört ki, s egy az egyben megverte Mityókot, megszerezte csapata harmadik találatát. A bajnokságban ez már a tizenkettedik gólja volt.

17. perc: ÓÓL 2-0! Jónás Zoltán egy védelmi hibát kihasználva megduplázta a hazai előnyt. Egy lecsorgó labdát nem tudtunk kivágni, tétováztak a SZEOL védői, nem úgy a csabai futballista, aki közelről lőtt a hálóba. Neki ez a második találata volt ebben a szezonban.

16. perc: Lehetőségek itt is, ott is. Előbb a szegediek harcoltak ki fölényt a bal szárnyon, de igazán komoly helyzetig nem jutottak, majd egy csabai szögletet követően egy távoli lövés veszélyeztette a vendégek ketrecét, a kék-feketék végül fellélegezhettek, a bal kapufa mellé szállt a kísérlet.

12. perc: Oláh Levente a bal szárnyon tört előre ügyesen, kicselezte emberét, majd át akarta emelni a csabai hálóőrt, aki azonban ezúttal túljárt az eszén, levette a lábáról a lasztit. Komoly egyenlítési esély maradt most ki.

11. perc: Lesgyanús helyzetben ugrott ki egy hazai támadó, de üggyel-bajjal sikerült menteni előle.

10. perc: Ismét mezőnyjáték, majd gyors ritmusváltás a hazaiak részéről, kihasználva, hogy a mieink kicsit rendezetlenek középen. Zsóri Dániel nagy helyzetből kétszer is közelről tüzelhetett, Mityók Rolandot kell dicsérnünk, a kapus két óriásit védett.

6. perc: ÓÓL 1-0! Mezőnyjátékot hozó, kiegyenlített első öt percet követően egy váratlan, pontos keresztindítással hozták játékba a lila-fehérek Fodor Zsombort, aki nagyszerű csellel verte meg emberét, betört a tizenhatoson belülre, majd 15 méterről jobb külsővel a kapus fölött a hálóba lőtt. Ötödik alkalommal volt eredményes ebben a bajnokságban a békéscsabai futballista. Ezzel a találattal vezetnek a hazaiak. Kis zavar érezhető a mieinknél, minél gyorsabban rendezni kellene a sorokat.

1. perc: A viharsarki Előre-stadion új építésű műfüves pályáján megkezdődött az összecsapás. A mieink hozták játékba a labdát Gémes Máté és Albert Csaba révén. A vendégeket körülbelül tíz szülőből álló kemény mag buzdítja, ők mindig mindenhová elkísérik a SZEOL-csapatot.

no images were found

14.50: Egy kis érdekesség az otthon maradt drukkereknek: a békéscsabai padon Kovács Tibor ül, aki a 80-as, 90-as években a Szeged NB II-es gárdáját erősítette balhátvéd poszton.

14.45: Lila-fehérben a hazaiak, kék-feketében a mieink. Melegítenek a játékosok, hamarosan kezdünk. Pompás futballidőben méri össze tudását a két tehetséges, feltörekvő alakulat.

14.40: Gólzáporos meccseket hozott eddig ez a forduló, melynek nyitányán az éllovas fővárosi Honvéd-MFA 20-0-ra verte meg a sereghajtó gyulai Grosics Akamdémiát. A Vác 5-1-re diadalmaskodott az UTE, a DVSC-DLA 6-3-ra a Vasas Kubala Akadémia ellen, míg a Szolnoki MÁV Utánpótlás Nyíregyházán nyert 5-2-re, a Debreceni SI Egerben 4-1-re. Egy megyei sikernek már örülhettünk, a Hódmezővásárhelyi FC ugyanis 3-1-re bizonyult jobbnak a REAC Sportiskolánál. Ezekben a percekben is tart a Kecskemét és a Diósgyőr csatája.

14.35: Sok szeretettel köszöntjük olvasóinkat! Az U13-as I. osztály Keleti csoport 23. fordulójának zárómérkőzését Békéscsabán rendezik, ahol a mi srácaink vendégszerepelnek, azaz a Herczeg Gábor vezette SZEOL-Tisza Volán SC.

15 órakor Gebei Viktor József játékvezető sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk is.

A találkozó elé:

A kiemelt I. osztályú U13-as bajnokság Keleti csoportjában a SZEOL-Tisza Volán SC 32 ponttal áll a hatodik, míg a Békéscsaba UFC 27 ponttal a tizedik helyen. Őszi összecsapásukon a viharsarkiak idegenben tudtak nyerni 3-1-re, így a mieink most nagyon szeretnének visszavágni.

A Tisza-partiak vezetőedzője, Herczeg Gábor szerint nagyon színvonalas korosztályos bajnokság két meghatározó együttese fog vasárnap délután megmérkőzni. “A pontvadászat során kialakult egy ötcsapatos élmezőny, amelyből a Honvéd és a DVSC együttesei kiemelkednek, illetve egy sűrű és meglehetősen masszív középmezőny, amelyben eddig a mi csapatunk gyűjtötte a legtöbb pontot, így jelenleg a hatodik helyen vitézkedik. Vasárnap sem lehet más célunk, mint ötletes és fegyelmezett játékkal folytatni tavaszi jó szereplésünket. Ennek érdekében a napi munka során a technikai képzés mellett nagy hangsúlyt kap játékosaim együttműködő-képességének fejlesztése is, amelynek hála, egységes, jó szellemiségű társasággal dolgozhatok, akikkel bátran állunk a hétvégi mérkőzéshez hasonló, nehéz feladatok elé” – nyilatkozta a szakember.

no images were found

Előző sztori

Új pártot alapított Bokros Lajos

Következő sztori

Jégkorong: Visszavonul a válogatottságtól Szélig Viktor