Sport

Labdarúgás: a tizenegyesek meccsén a tizedik ikszbe lépett a Makó

Labdarúgás: a tizenegyesek meccsén a tizedik ikszbe lépett a Makó

2013. április 14., vasárnap
Labdarúgás: a tizenegyesek meccsén a tizedik ikszbe lépett a Makó
makohfc_42_mj

Vasárnap délután az Alföld csoport 3. helyezettje látogatott Makóra, hogy megtörje a döntetlenkirály hazaiak október vége óta tartó veretlenségi sorozatát. Majdnem sikerült nekik, de Kulacsikkal nem számoltak.

Nem kevesebb mint 9 döntetlent játszott a Makó egysége az NB III Alföld csoportjának idei sorozatában 17 forduló alatt, ám sajnos ezekhez jóval kevesebb győzelem társult eddig, így az utolsó előtti, kieső pozícióban parkírozva várhatták Bány Tamásék a mérkőzés előtt a 3. helyen álló monoriakat. Érdekesség ugyanakkor a Maros-mentiekkel kapcsolatban, hogy utoljára október 20-án kaptak ki Mórahalmon, azóta gyűjtöttek be nem kevesebb mint hat döntetlent, s egy győzelmet, utóbbit a sereghajtó Hódmezővásárhely ellen. Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy Puskás Csabáék még egy meccsel "lógnak", hiszen korábban a közvetlen rivális Vecsés otthonában nem tudtak pályára lépni az időjárási körülmények miatt. Az ikszek nagy része egyébként 1-1-re végződött, így valószínűsíteni lehetett, hogy legalább egy találatot ezúttal is jegyezni fog a feketemezes sereg. Mintegy negyedórát kellett várni arra a bizonyos találatra! Egy a vendég tizenhatoson belüli szabálytalanságot követően

Kulacsik Tamás

lőhetett tizenegyest, amit magabiztosan értékesített is a hazai támadó, előnyhöz juttatva csapatát (1-0). Sőt! Kulacsikhoz szinte órát lehetett volna igazítani: újabb negyedóra elteltével remek ütemben lépett ki a védők között, majd higgadtan passzolt az üres kapuba, kettőre növelve a hazaiak előnyét. Úgy is tűnhetett volna ilyen kezdés után, hogy sima lesz a találkozó, ám a makói öröm most rövid ideig tartott, mivel hamar jött a válasz:

Csikós Ferenc

egy beadásra érkezett jól középen, lemaradtak róla a védők, s belsővel könnyedén passzolt a hazai kapuba,

Czirbus Gábor

tehetetlennek bizonyult (2-1). Rövidesen már a szünetbeli pihenőre és frissítőkre gondolhattak a felek, amikor kiegyenlített a vendég alakulat. A 43. percben egy beívelt szögletnél a kapu előtti kavarodást követően jelzett

Takács Tamás

játékvezető, itt is egy tizenegyes! A büntetőt

Csáki Norbert

lőtte be higgadtan (2-2). Fordulás után harcosabb szemlélettel ment ki a második játékrészre a Makó, s nagy nyomás alá helyezték a vendégeket, ám a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. Aztán a félidő derekán igazán peches találattal kerültek hátrányba a hazaiak, amikor egy veszélyes monori akció végén a hálóba tartó labdát vágták ki a gólvonalról - egyenesen az egy méterre álló

Horváth Dávidba

, akiről menthetetlenül a kapuba pattant a labda (2-3). Szerencsére azonban összejött az egyenlítés szűk negyedórán belül. Egy kapu előtti kavarodás után a csereként beállt

Tóth Attilát

rúgták fel a monori tizenhatoson belül, s a jogosan megítélt újabb büntetőt a triplázó Kulacsik kíméletlenül bevágta (3-3). A krónika itt véget érhetne, ám vitatható ítélettel és - ki nem találnánk - egy újabb büntetővel a Monor kezébe került a győzelem kulcsa! A 85. percben lesgyanús helyzetben ugrott a vendégek egyik támadója, akit aztán

Kalász Zoltán

szerelt szabálytalanul - Takács játékvezető itt is azonnal a büntetőpontra mutatott, ám Fortuna megkegyelmezett a Makónak: a monori ítélet-végrehajtó nagy erővel fölé bombázott Czirbus kapujának. Az utolsó percekre nagyon visszaállt a Makó bekkelni, de a vendégeknek nem sikerült feltörniük a masszív védelmet. A találkozó után vegyes lehet a Maros-mentiek szája íze: veretlenségük hónapok óta tart, s az élmezőnybe tartozó csapatok sem tudták megszakítani, a gárda azonban továbbra is az utolsó előtti helyen dekkol - immár 10 döntetlennel, ami már szinte biztos, hogy rekord lesz a 2012-2013-as Alföld csoportban. Legközelebb megyei rangadón lépnek pályára a makóiak: április 20-án, szombaton, a 17 órától a Felső Tisza parti stadionban a Tisza Volán SC-nél vendégeskednek a Bány-legények.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 19. forduló:

Makó FC - Monor SE 3-3 (2-2)

Makó, 200 néző. Vezette: Takács T. (Viczián, Kalmár)

Makó:

Czirbus - Kulacsik, Rakonczai, Kalász, Horváth G., Horváth K., Siket, Puskás, Bakos Á. (Tóth A. 75'), Bakos T. (Schreiber 65'), Kohajda (Tóth T. 71').

Játékos-edző:

Bány Tamás.

Monor:

Vezér - Kinder, Csáki, Bán, Villányi, Gaál, Horváth D., Selei, Benke (Lantos 65'), Csőke (Magyar T. 72'), Csikós (Ribi 81').

Technikai vezető:

Szabó László.

Gól:

Kulacsik (14' - tizenegyesből, 30', 80' - tizenegyesből), ill. Csikós (32'), Csáki (43' - tizenegyesből), Horváth D. (67').

Sárga lap:

Rakonczai (42'), ill. Csikós (70'), Ribi (86').

Kiállítás:

Kalász (85'). Bány Tamás:

"Nagyon nagyot küzdöttünk, ha már nem nyerhettünk, legalább az egy pontot megérdemeltük. Sajnos kevés a győzelmünk, és túl sok a döntetlenünk. Ha kicsit okosabbak vagyunk, meg rutinosabbak, akkor ez a meccs meg lehetett volna."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.