Labdarúgás: a tizenegyesek meccsén a tizedik ikszbe lépett a Makó

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

makohfc_42_mjVasárnap délután az Alföld csoport 3. helyezettje látogatott Makóra, hogy megtörje a döntetlenkirály hazaiak október vége óta tartó veretlenségi sorozatát. Majdnem sikerült nekik, de Kulacsikkal nem számoltak.

Nem kevesebb mint 9 döntetlent játszott a Makó egysége az NB III Alföld csoportjának idei sorozatában 17 forduló alatt, ám sajnos ezekhez jóval kevesebb győzelem társult eddig, így az utolsó előtti, kieső pozícióban parkírozva várhatták Bány Tamásék a mérkőzés előtt a 3. helyen álló monoriakat. Érdekesség ugyanakkor a Maros-mentiekkel kapcsolatban, hogy utoljára október 20-án kaptak ki Mórahalmon, azóta gyűjtöttek be nem kevesebb mint hat döntetlent, s egy győzelmet, utóbbit a sereghajtó Hódmezővásárhely ellen. Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy Puskás Csabáék még egy meccsel “lógnak”, hiszen korábban a közvetlen rivális Vecsés otthonában nem tudtak pályára lépni az időjárási körülmények miatt. Az ikszek nagy része egyébként 1-1-re végződött, így valószínűsíteni lehetett, hogy legalább egy találatot ezúttal is jegyezni fog a feketemezes sereg.

Mintegy negyedórát kellett várni arra a bizonyos találatra! Egy a vendég tizenhatoson belüli szabálytalanságot követően Kulacsik Tamás lőhetett tizenegyest, amit magabiztosan értékesített is a hazai támadó, előnyhöz juttatva csapatát (1-0). Sőt! Kulacsikhoz szinte órát lehetett volna igazítani: újabb negyedóra elteltével remek ütemben lépett ki a védők között, majd higgadtan passzolt az üres kapuba, kettőre növelve a hazaiak előnyét. Úgy is tűnhetett volna ilyen kezdés után, hogy sima lesz a találkozó, ám a makói öröm most rövid ideig tartott, mivel hamar jött a válasz: Csikós Ferenc egy beadásra érkezett jól középen, lemaradtak róla a védők, s belsővel könnyedén passzolt a hazai kapuba, Czirbus Gábor tehetetlennek bizonyult (2-1). Rövidesen már a szünetbeli pihenőre és frissítőkre gondolhattak a felek, amikor kiegyenlített a vendég alakulat. A 43. percben egy beívelt szögletnél a kapu előtti kavarodást követően jelzett Takács Tamás játékvezető, itt is egy tizenegyes! A büntetőt Csáki Norbert lőtte be higgadtan (2-2).

Fordulás után harcosabb szemlélettel ment ki a második játékrészre a Makó, s nagy nyomás alá helyezték a vendégeket, ám a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. Aztán a félidő derekán igazán peches találattal kerültek hátrányba a hazaiak, amikor egy veszélyes monori akció végén a hálóba tartó labdát vágták ki a gólvonalról – egyenesen az egy méterre álló Horváth Dávidba, akiről menthetetlenül a kapuba pattant a labda (2-3). Szerencsére azonban összejött az egyenlítés szűk negyedórán belül. Egy kapu előtti kavarodás után a csereként beállt Tóth Attilát rúgták fel a monori tizenhatoson belül, s a jogosan megítélt újabb büntetőt a triplázó Kulacsik kíméletlenül bevágta (3-3). A krónika itt véget érhetne, ám vitatható ítélettel és – ki nem találnánk – egy újabb büntetővel a Monor kezébe került a győzelem kulcsa! A 85. percben lesgyanús helyzetben ugrott a vendégek egyik támadója, akit aztán Kalász Zoltán szerelt szabálytalanul – Takács játékvezető itt is azonnal a büntetőpontra mutatott, ám Fortuna megkegyelmezett a Makónak: a monori ítélet-végrehajtó nagy erővel fölé bombázott Czirbus kapujának. Az utolsó percekre nagyon visszaállt a Makó bekkelni, de a vendégeknek nem sikerült feltörniük a masszív védelmet.

A találkozó után vegyes lehet a Maros-mentiek szája íze: veretlenségük hónapok óta tart, s az élmezőnybe tartozó csapatok sem tudták megszakítani, a gárda azonban továbbra is az utolsó előtti helyen dekkol – immár 10 döntetlennel, ami már szinte biztos, hogy rekord lesz a 2012-2013-as Alföld csoportban.

Legközelebb megyei rangadón lépnek pályára a makóiak: április 20-án, szombaton, a 17 órától a Felső Tisza parti stadionban a Tisza Volán SC-nél vendégeskednek a Bány-legények.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 19. forduló:

Makó FC – Monor SE 3-3 (2-2)
Makó, 200 néző. Vezette: Takács T. (Viczián, Kalmár)
Makó: Czirbus – Kulacsik, Rakonczai, Kalász, Horváth G., Horváth K., Siket, Puskás, Bakos Á. (Tóth A. 75′), Bakos T. (Schreiber 65′), Kohajda (Tóth T. 71′). Játékos-edző: Bány Tamás.
Monor: Vezér – Kinder, Csáki, Bán, Villányi, Gaál, Horváth D., Selei, Benke (Lantos 65′), Csőke (Magyar T. 72′), Csikós (Ribi 81′). Technikai vezető: Szabó László.
Gól: Kulacsik (14′ – tizenegyesből, 30′, 80′ – tizenegyesből), ill. Csikós (32′), Csáki (43′ – tizenegyesből), Horváth D. (67′).
Sárga lap: Rakonczai (42′), ill. Csikós (70′), Ribi (86′).
Kiállítás: Kalász (85′).

Bány Tamás: “Nagyon nagyot küzdöttünk, ha már nem nyerhettünk, legalább az egy pontot megérdemeltük. Sajnos kevés a győzelmünk, és túl sok a döntetlenünk. Ha kicsit okosabbak vagyunk, meg rutinosabbak, akkor ez a meccs meg lehetett volna.”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK

Következő sztori

Akár 26 fok is lehet, de hétvégén lehűlés várható

Legutóbbi hasonló cikkek