Fiatalok vállalkozóvá válásának lehetőségéről tájékoztat Széchenyi Programiroda

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó lehetőséget kínál a Széchenyi terv minden olyan 18 és 35 év közötti fiatalnak, akik vállalkozóként szeretnének sikereket elérni a jövőben. A „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” elnevezésű pályázat (TÁMOP-2.3.6.B-12/1.) keretében a fiatal vállalkozók legfeljebb 3 vagy 6 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.

Az indulás feltétele, hogy a fiatalok részt vegyenek egy vállalkozásfejlesztési programon, amely szintén pályázati támogatással, a TÁMOP-2.3.6.A-12/1. komponenséből valósul meg. Ebből a pályázati forrásból ingyenes vállalkozói képzéseket szervez, a szintén pályázaton kiválasztott Budapesti Politechnikum Alapítvány. Ez, a területileg illetékes, regionális konzorcium nem csak a képzést, hanem tanácsadást és mentorálást is nyújt a vállalkozó kedvű fiatalok számára.

Akik tehát részt vesznek TÁMOP-2.3.6.A-12/1. komponens keretében támogatott vállalkozásfejlesztési programon, jó eséllyel pályázhatnak a TÁMOP-2.3.6.B-12/1.-re, amelynek keretében a vissza nem térítendő támogatás elnyerhető. A képzések 2013 nyarán kezdődnek, a TÁMOP-2.3.6.B-12/1. pályázat elindulása pedig ehhez igazodik majd. Mind az Európai Unió, mind Magyarország és a Budapesti Politechnikum Alapítvány számára is kiemelten fontos az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló pályázat sikere, a vállalkozni vágyó magyar fiatalok támogatása.

Ezért április 18-án 9.30 órától a Széchenyi Programiroda tájékoztató fórumot szervez a Megyeháza Csongrád termében (Szeged, Rákóczi tér 1.)

A fórum programja:
9:00 Regisztráció
09:30-9:40 Megnyitó – B. Nagy László kormánymegbízott, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője
9:40-10:30 Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása – Bakos Tamás, a Széchenyi Programiroda Nkft. Vállalkozásfejlesztés tanácsadója
10:30-11:00 Budapesti Politechnikum Alapítvány előadása a programban megvalósuló képzésről

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda: Tatai mégis válogatott maradna (FRISSÍTVE)

Default thumbnail
Következő sztori

Szegeden folytatódik másodfokon a Hunvald-per

Legutóbbi hasonló cikkek