Közélet

Szoftverhiba okozta a PESA-k meghibásodását (FRISSÍTVE!)

Szoftverhiba okozta a PESA-k meghibásodását (FRISSÍTVE!)

2013. április 30., kedd
Szoftverhiba okozta a PESA-k meghibásodását (FRISSÍTVE!)
villamaos_pesa09_gs

Szoftverhiba miatt hibásodtak meg a szegedi Pesa villamosok; a következő napokban a hiba elhárítása után még tesztelik őket - közölte a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője kedden este.

Tóth István Tibor

elmondta: délután megérkeztek a lengyelországi gyártó szakemberei, hogy a hibát elhárítsák, és szoftverfrissítést hajtsanak végre. Ezt követően a leállított kilenc járműnek 1000 próbakilométert kell megtennie. Ez idő alatt azt vizsgálják, hogy a hibát sikerült-e elhárítani. A tervek szerint május 6-án indulhat újra a Pesa-flotta - tette hozzá.

Korábban írtuk:

Elővigyázatosságból kivonták a forgalomból a kilenc új Pesa villamost hétfőn Szegeden. Az 1-es és a 2-es vonalon a régi Tatrák járnak - értesült az MTI. Lapinformációk szerint hétfő délelőtt már csak 3 Pesa járt, délutánra ezeket is leállították a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei.

Tóth István Tibor

ügyvezető tájékoztatása szerint a folyamatos meghibásodások - közöttük fékhibák - miatt, elővigyázatosságból hoztak ilyen súlyos döntést. Az ügyvezető elmondta, az üzembe helyezés óta Szegeden tartózkodó lengyel szervizcsapat nem boldogult a hibákkal, ezért a lengyelországi gyártótól várnak még szakembereket, akik várhatóan kedden érkeznek Szegedre. Amíg velük együtt más döntésre nem jutnak, addig a régi Tatrák szállítják az utasokat. Az új villamosok tavaly márciusban álltak forgalomba, a flotta sikeresen teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgáját, a lengyel gyártó 3 évig teljes körű garanciát vállalt. Júliusban az ajtó és fék hibák miatt volt fennakadás, a beruházó Szeged Pólus illetékese akkor azt mondta, a hibák beleférnek az új villamos beüzemelésénél előforduló hibák kategóriájába. Szeptemberben szintén több Pesa a szervizben állt fékhibák miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.