Közélet

Defibrillátort kapott a dorozsmai Orczy-iskola + FOTÓK

Defibrillátort kapott a dorozsmai Orczy-iskola + FOTÓK

2013. április 22., hétfő
Defibrillátort kapott a dorozsmai Orczy-iskola + FOTÓK
orczyiskola_09_mj

Hetekig készültek a dorozsmai Orczy iskola diákjai az intézmény hagyományos alapítványi estjére, amelyen ezúttal egy különleges ajándékot is kaptak a részönkormányzattól.

Minden évben nagy sikere van az Orczy-iskola hagyományos tavaszi alapítványi estjének, melyre nemcsak a gyerekek, hanem a tanárok is külön produkcióval készülnek. Az ünnepi műsort ezúttal is a kis elsősök kezdték, mondókával és tánccal szórakoztatták az egybegyűlteket. Az Ács Géza Sportcsarnokban tartott rendezvényen Dorozsma két önkormányzati képviselője,

Mihálffy Béla

és

Kosik Dénes

egy modern újraélesztő készüléket is átadott az intézménynek. „A dorozsmai gyerekek biztonsága miatt fontos ez a készülék. Remélem, sohasem kell használni, de a szülőknek és tanároknak ez biztonságot jelent” – nyilatkozta portálunknak Mihálffy Béla. A fideszes képviselőtől megtudtuk, 510 ezer forintba került az újraélesztő készülék, melynek használatát megkönnyíti, hogy magyar nyelven adja az utasításokat, melyeket végre kell hajtani, így nem szükséges külön oktatáson részt venni használatának elsajátításához. A készüléket a részönkormányzat finanszírozta, s Kosik Dénestől azt is megtudtuk, a másik dorozsmai általános iskolának is tervezik egy defibrillátor beszerzését.

orcziiskola_16_mj

B. Nagy László

kormánymegbízott elmondta, egy ilyen készüléket sokan csak akkor tartanak fontosnak, ha már baj van. „Úgy gondolom, minden iskolában szükség lenne egy-egy ilyen készülékre, s az oktatási intézményeken kívül olyan közösségi helyeken is, ahol sok ember megfordul” – tette hozzá a kormánymegbízott. A helyi közösségek megtartó erejének fontosságát hangsúlyozta a térség fideszes országgyűlési képviselője,

Nógrádi Zoltán

, aki portálunknak méltatta az iskola tantestületének munkáját és a szülőkkel való együttműködésüket példaértékűnek nevezte. „A gyerekek mindennapjai, oktatásuk és nevelésük körülményei, valamint a biztonságuk mindannyiunk számára fontos, s ezért tennünk is kell” – tette hozzá. Az Orczy-iskola alapítványa elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekeket támogatja, velük külön foglalkoznak. A hagyományos alapítványi est bevételét is gyerekekre költik, például a tanulmányi versenyekre. Amennyiben a részönkormányzat pénzügyi keretei lehetőség teszik, még ebben az esztendőben vásárolnak egy defibrillátort a másik kiskundorozsmai iskolának, a Jerneynek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.